fredag 6 juli 2012

Apropå nedanstående inlägg: lite mer miljömedvetna webbsurfare kan alltid använda vara Znout. Det står för Zero Negativ OUtput, och är en koldioxidneutral sökmotor – de köper helt enkelt utsläppsrätter motsvarande den energi som sökningarna kräver.

2 kommentarer:

  1. Stort tack för tips!!

    SvaraRadera
  2. Det gäller att man betonar "lite" i "lite mer miljömedvetna webbsurfare". Miljöproblemen med sökningarna är ju som sagt fler än att det släpps ut CO2. Google sägs ha över en miljon servrar som måste bytas ut med några få (3-5 år vad jag har förstått) års mellanrum i enorma serverhallar som ska byggas och underhållas. Znout använder sig av Google.

    På Znouts hemsida: ""Znout" stands for "zero negative output". Znout is a CO2 neutral Internet search engine that turns your web searches into green web searches." Sökningarna kan aldrig bli "gröna", tror vi det så lurar vi oss själva. Speciellt med tanke på att internet växer och att allt fler kan skaffa sig en egen dator (som också måste bytas ut efter ett fåtal år), så att allt fler gör sökningar slentrianmässigt. Vi måste besinna oss när det gäller det här också.

    http://www.intac.net/a-comparison-of-dedicated-servers-by-company_2010-04-13/

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.