söndag 1 juli 2012

Aktuellt hösten 2012


Birger Schlaug hösten 2012

Birger skriver just nu på lediga stunder på några böcker - en om Elin Wägner och en om politik som skall komma ut våren 2014. I övrigt är det ganska mycket:Programledare i UR/Kunskapskanalens En bok, en författare. Birger har gjort drygt 60 intervjuer i serien och fortsätter under hösten 2012. Du kan se honom nästan varje vecka. Säsongen inleds igen i september. Och det blir bland annat samtal om filosofen Foucault, om flyktingpolitik, om vad pengar är, om väder, om chefskapets etik och mycket mer. 

Föredrag om Elin Wägner. Birger fortsätter sin föredragsserie om Elin Wägner under hösten 2012 efter att ha gjort ett uppehåll under våren. Bokningar pågår för 2013.

Föredrag: Ekorevolutionären August Strindberg  v/s ekofeministen Elin Wägner – det du inte visste om August Strindberg och det du måste veta om Elin Wägner. Inga nya bokningar i höst, bokning pågår för våren 2013.

Nyhetspanelen i SVT. Var tredje fredag under 2012 deltar Birger i Gomorron Sverige. Håll koll på bloggen så vet du när det är dags.

Föreställningen (Delvis) Presley – tillsammans med engelsmannen Fred Lane gör Birger en föreställning baserad på hans bok Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac om rockmusikens barndom. Fullbokat inför hösten.

Utveckling utan tillväxt – en föreläsning om tillväxtepokens slut och hur vi klarar övergången från tillväxt- och konsumtionssamhället till utvecklingssamhället. Bokas såväl för offentliga föreläsningar som för högskolor och folkhögskolor. Bokning pågår fram till och med september 2014. 

Tja, det var lite om vad som händer när sommaren börjar övergå till höst, krönikor kommer att fortsätta bland annat i Borås Tidning och Fria Tidningen samt några nya som tillkommer framemot oktober. Birger kommer förstås att blogga varje dag även i sommar!
Mika Holm/ProVoka
Hör gärna av dig för bokningar: provoka@telia.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.