tisdag 1 maj 2012

Segling på första maj

Pratar segling 19.00 ikväll.
Efter gårdagens klavertramp - ackompanjemanget bestod av piano - och desperata vädjan så borde jag förstås idag återupprätta eventuell värdighet med ett rejält förstamajtal. Så blir det inte. Vädret är för vackert, växthuset måste putsas, bönor sättas, bryggan omsorgas och nästa veckas konstutställning i Sagoliden förberedas.

Och förstås: de bristande kunskaperna i segling måste uppdateras för i kväll samtalar jag med Maria Ingerup som gjort en "tjejsegling" över Atlanten Kunskapskanalen 19.00.

Den som är sugen på ett grönt tal kan förstås kika på  detta förstamajtal  från 2008... Sorgligt aktuellt än idag. Imorgon ska jag undra en del över sossarnas löfte om sämre liv för ensamstående mammor. 
Kunskapskanalen 19.00. Repris 24.00 samt onsdag 09.00

2 kommentarer:

 1. Sitter förkyld på första maj. Fick inte höra något flammande tal.
  Nästa år vill jag höra just detta tal från någon tribun den första maj!

  SvaraRadera
 2. Tvingades åka 10 mil för jobbets räkning. Efter jobbet påtade jag ihop min egen första maj demonstration - ett plakat tecknad i Bauhaus typsnitt med tydliga referenser till Kraftwerks "The man Machine" och med budskapet:
  "Arbete
  Arbete
  Arbete
  Fri tid? Robotar för sänkt arbetstid"

  Med detta plakat vandrade jag runt en timma i ett lokalt köpcentrum (där kommersen var i fullspinn) medan min fru och två barn fikade i närheten. Jag drog på mig mången förundrad blick, men ingen enda kommentar. ;-(

  /Jocke

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.