söndag 29 april 2012

Fler än Obama och snurriga republikaner

The Green Party (USA) ser ut att få en ny presidentkandidat i år. Förra gången var presidentkandidaten en svart kvinna, den tidigare demokratiska ledamoten av representanthuset Cynthia McKinney, som jag skrev om här. Målet var då att norpa fem procent av rösterna, etablera sig som riktigt grönt parti, inte någon sorts underavdelning till Ralph Nader. Det gick förstås inte så bra, det amerikanska systemet motverkar ju starkt nya partier.

I år ser det ut att bli en vit kvinna som tar på sig det hopplösa uppdraget. Hon heter Jill Stein - är läkare och känd från Occupyrörelsen i Boston. Hon var förresten de grönas kandidat till guvernör i Massachusetts redan för tio år sedan. Här annonserar hon under mindre pompösa och kostsamma former sin kampanj:

  
  En av Jill Steins motkandidater, som inte har någon chans, är förresten Roseanne Barr.

2 kommentarer:

 1. Av de bitar i talet, som mitt svaga engelska ordförråd kunde fånga, anar jag att Green Party är just ett grönt parti, värt namnet.

  Gt

  SvaraRadera
 2. Man kan hoppas de är ett parti värt namnet.

  "Vetenskapens värld" sände igår ett reportage om kanadensisk oljesand.

  Det gick nog många valborgsfirande förbi. Den billiga lättåtkomliga oljans tid är förbi.

  Repris lördag 5/5 10.40

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.