torsdag 4 augusti 2011

Adoptera mera...

Som tillskyndare av adoptioner istället för konstgjord befruktning av alla möjlig sorter - varför är det så viktigt att föra de egna generna vidare, räcker det inte med att få ta det sociala ansvaret för ett barn? - konstaterar jag att moderater och sossar nu i Pridetider skall skärpa sitt engagemang för att samkönade par skall få rätten även i praktiken att få adoptera. Så bra.

Numera är det ju bara Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som motsätter sig att homosexuella par skall prövas på samma sätt som andra.

Annat var det för några år sedan. Ett av de första åren då jag återkommit som rör för MP i början av 90-talet tog kongressen det kloka beslutet att homosexuella skulle få rätten att prövas på samma sätt som heterosexuella. Journalisterna ställde lika kritiska frågor till oss som man nu ställer till kristdemokraterna... Fast tvärtom. Så snabbt kan en norm förändras. För övrigt har jag vare sig förr eller senare fått så mycket hatbrev och hatmejl som efter det att jag försvarat vårt beslut i media. Det är aldrig lätt att ligga i fronten.

Det känns,  när jag funderar på mina år som rör, att jag levt lika länge som sägs i den här låten:

4 kommentarer:

 1. Ja, föd för guds skull färre av oss. En vidrig lortart är vad vi är:

  http://svtplay.se/t/129797/dox

  SvaraRadera
 2. "varför är det så viktigt att föra de egna generna vidare"

  Kanske är det genetiskt betingat?

  SvaraRadera
 3. Bögar är de absolut mest värdefulla männen i Sverige

  SvaraRadera
 4. Adoption istället för abort. Bra!

  Ur barnets perspektiv sägs det vara bättre med en förälder av varje kön, detta därför att fältet mellan polerna gynnar barnets utveckling.

  Men det är bara i princip. Det finns säkert belägg för att samkönade uppfostrare i en del fall är lika bra eller t.o.m. bättre.

  Men hur ofta hör man annat än vuxenperspektiv ifråga om adoption? Eller ifråga om provrörsbefruktning? Särskilt anonym sådan. Vad händer med barnet lite längre upp i åldern, då h/h kanske vill spana efter sina rötter, sin identitet?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.