fredag 17 juni 2011

Bra, bättre, riktigt dåligt...

Gröna Partiet har justerat sin första artikel, så den blev bättre. Ska bli intressant att följa. I nästa vecka publiceras förresten en krönika jag skrivit om det nya partiet.

Djurgården vann med 4 - 0 borta mot Göteborg i veckan. Äntligen en vändning. Bra. Trots att Göteborg är en betydligt trevligare stad än min uppväxtstad Stockholm... 

Riktigt dåligt är att OS 2014 kan bli en paus mellan reklaminslagen. I en av de där kanalerna som upprätthåller livsstilspropaganda för ett konsumtionssamhälle som håller på att ta kål på planeten.

Veckans undring är för övrigt om Sveriges Radios chefer verkligen upplyst sina uppdragsgivare att man tidigare uppmanat dem att bli skattefifflare genom att - enligt Skatteverket - fakturera för låg moms. Har fått signaler som känns riktigt pinsamma för oss som gillar public service.

10 kommentarer:

 1. Det går ju tretton på dussinet av rabiata förespråkare för kapitalism, som aldrig kan gå med på att detta system har sina brister. Upphandlingen av sändningsrättigheter borde vara ett ämne som tar död på den diskussionen.

  Ytterst få, knappt någon, vill se sport i kommersiell TV. Stödet för SVT må variera, med när det gäller idrott, i synnerhet vinteridrott och OS, vill en förkrossande majoritet över hela den partipolitiska skalan se den i SVT. Inte bara för att man slipper reklam, utan också för att SVTs produktioner saknar den där insmickrande, tvåliga egenskapen som annonsörsstyrda bolag uppenbarligen måste dras med. Okej, det sista var min egen åsikt.

  Men hur som helst, visst är detta alldeles uppenbart ett fall där den fria marknaden, tvärtemot dess föresats, gör det omöjligt för konsumenten att få vad den vill?

  SvaraRadera
 2. Intressant bild, som kan tolkas så att högern är bra, vänstern lite bättre och det gröna är allra bäst.

  Högern hade väl sin goda sida på 1800-talet då det var ett miljöparti. Det var även socialistiskt i den meningen, att det var Högern som skyddade järnvägsnätet från att bli konkurrensutsatt. SJ skulle vara folkets egendom. Tack Högern!

  Sedan kom Vänstern i form av en sosseregering som bolagiserade SJ och tillät konkurrens.

  Så kom turen till de gröna. MP steg upp som en sol, släppte sina bästa ideal, växte och blev stort.

  Idag är Gröna Partiet det mest intressanta. Det har filat bort en del fel i texten, och är nu ganska, nej mycket, okej. Tack GP!

  Gt

  SvaraRadera
 3. GP inger hopp-kanske är de vad MP en gång var. Må de aldrig hamna i samma politikeretablissemang som nuvande MP befinner sig i - och troligen inte kommer ur.

  MVH
  EW

  SvaraRadera
 4. När får vi se GP:s hemsida? Det är ju då som partiet kan skjuta fart uppåt, ifråga om att bli känt.

  SvaraRadera
 5. Jag har Birger som en av mina förebilder både när han var språkrör och som bloggare. Sen gillar vi Elvis och så löper det på....

  Jag tillhör inte tillskyndare av nya partier i onödan även om jag en gång för 30 år sedan var med bakom bildandetav ett miljö- och framtidsparti.

  Frågan är behövs det fler gröna partier? Finns det inte redan ett med mångfald där alla är kompisar och dit alla är välkomna? Jo precis som i fotboll krävs det ett lag. Inte de som dribblar och aldrig passar. När partier blir en del i etablissemanget bör man se upp. Konstaterar att det krävs en jävla massa namn för att bli ett riktigt parti och bli registrerad.

  Förkortningen GP som påminner om en drake påminnner MP mig om insatserna i Afghanistan och Libyen. Det kan bli mycket MP där.

  SvaraRadera
 6. Vilken förkortning kan inte krocka med något redan etablerat namn?

  SvaraRadera
 7. Noam Chomsky är professor i lingvistik vid Massachusetts Institute of Technology utanför Boston, USA. Han har, förutom böcker om sin språkforskning, publicerat en uppsjö med samhällskritiska böcker och artiklar som främst kretsar kring USA:s makt och herravälde. Han anses av många vara en av världens främsta politiska analytiker. I inledningen till hans verk Man kan inte mörda historien skriver förläggaren Johnny Lindholm följande:

  ''Noam Chomsky borde tillhöra vår tids hjältar, men han förekommer inte ofta i massmedia. I sitt hemland USA är han närmast bannlyst inom etablissemangets media. Hans böcker och artiklar kommer ut på småförlag och i vänstertidskrifter. Här i Sverige har han aldrig varit särskilt populär inom media eller akademiska kretsar (jag talar om den politiske Chomsky, inte språkforskaren)

  SvaraRadera
 8. Gröna Partiet har nu funnits offentligt någon månad. Har det blivit något strömhopp från MP till det nya GP? Knappast.

  Men vänta. Vem flyttar in i en ny bostad innan den är färdigbyggd?
  Det är först när tapeter och annat är på plats, som man intar den.
  Alltså, när GP är möblerat, då kommer nog flyttlassen från MP.

  Men varför inte vara med redan nu?
  Det är väl viktigt att kunna snickra, måla och tapetsera just så, som man vill ha det.

  SvaraRadera
 9. Inget annat, för liten fattig människa är att också se Jorden som en helhet.

  Rösta med klotförståndet.

  SvaraRadera
 10. GP:s hemsida är på gång. Liksom politiskt idéprogram.

  Sedan försöker vi skynda långsamt och får väl erkänna att vi tillämpar en variant av arbetstidsförkortning nu när det är sommar och sol. ;-)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.