söndag 29 maj 2011

Önskade att Per hade fått uppleva det

Värd stående ovation på 30-årsfesten i höst.
När Peter och Maria avtackades efter sina sista språkrörstal mindes jag hur fantastisk känslan var att själv bli avtackad. 

Minnet blev ännu starkare när det ramlade ner en privat filmupptagning från hela mitt avslutningsanförande på kongressen 2000. Och minsann: Gustav Fridolin, språkrör i GU, sjunger en visa och överlämnar en rakhyvel inför mitt liv som före detta rör.

Men mest minns jag att jag under avtackningen mest av allt tänkte att den som borde fått glädjen att bli avtackad på det fantastiska sättet hade varit Per Gahrton. 
  
Pers enorma arbetskapacitet, hans alltid lika schyssta sätt att agera internt och hans peppande de gånger man som mest behövde det gör att han hamnar i ett helt eget fack med guldkant. Någon gång, kanske när partiet firar sin 30-årsdag i höst, borde varenda miljöpartist stå upp och hylla den som borde hyllas mest.

8 kommentarer:

 1. Du får väl hålla ett tal till hans ära under 30-årsfirandet!
  Grön old lady

  SvaraRadera
 2. Hej, Birger! Kan du inte lägga ut filmen på youtube? Vore roligt att se talet i Vadsten och roligt att höra Gustav sjunga!
  Skåningen

  SvaraRadera
 3. Hej

  Denna ständiga personfixerin. när hyllas gräsrötterna. Denna blogg slår rekord i personfixering. Personfixering leder till ökad tillväxt.

  Robban

  SvaraRadera
 4. Robban slår alla rekord, nu med tesen "peronfixering leder till ökad tillväxt". OK, jag vill hylla Robban. För jag gillar tillväxt.

  SvaraRadera
 5. Andlig tillväxt menar du förstås.
  Den sortens tillväxt ger inga sopberg, varken vanliga sådana eller radioaktiva.

  SvaraRadera
 6. Robban:
  Skulle knappast sätta ett likhetstecken mellan tillväxt och personfixering. Däremot har jag aldrig sett en blogg med så många personfixerade kommentarer som denna, denna är ju värre än de värsta tonårsmodebloggarna på den punkten. Folk titulerar sig schlaugianer och bönar och ber om come-back, på ett sätt som om man undrar om de nästan tror herr Schlaug skulle vara Messias.

  SvaraRadera
 7. Bra, Robban, att du påminner oss om detta. Risken finns ju att Birger kommer att se sig som Gud fader själv, så som vi håller på att ösa lovord över hans texter.

  Å andra sidan, så vore han nog ingen dålig gud i så fall. Sämre har nog funnits, menar jag.

  Säg, Robban, har du funderat på, varför vi blir så glada över hans utsagor? Själv lutar jag nog åt, att vi i honom känner igen våra tankar, Guds avbilder som vi äro.

  Gt

  SvaraRadera
 8. Gud bevare oss till nästa söndagsskola!!mån maj 30, 08:16:00 em

  O, Herre Gt,Du min finurlige skapare,

  tack för att Du låter ditt ljus lysa upp våra oGudaktiga själar, så att vi då och då orkar åtaga oss Den Högstes beting,so är att:

  GÖRA FRAMTIDEN MÖJLIG

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.