torsdag 26 maj 2011

Kort resa med Bodström

Det tar ungefär 1 timme och 20 minuter att åka tåg mellan Stockholm och Vingåker. Igår utnyttjade jag resan till att dricka en kopp kaffe, leka lite med en hund som satt på andra sidan gången och nicka till en stund. Däremellan hann jag läsa Thomas Bodströms nya bok.

Det mest spännande på resan var hunden, det mest givande var tuppluren och det som höll mig vaken var kaffet.

22 kommentarer:

 1. Ja, koffeinet har ju den förmågan, att det likt en pisksnärt på en tröttkörd häst (som får den att stappla några steg till) håller sömnimpulsen borta, dvs den signal som talar om för oss, att det är dags för vila, återhämtning.

  Kaffet har en grundmurad ställning i Sverige. Det har även magsjukdomarna.

  ..........................................................
  För övrigt bör www.repf.se växa starkt och bli en faktor att räkna med.

  Gt

  SvaraRadera
 2. Bäste Gt! Sedan några år tillbaka har det visat sig att de gamla sanningarna om kaffe är just gamla. Lagom med kaffe motverkar prostatacancer bland annat. Det är förstås tråkigt för oss som i hälsans anda vägrat kaffe under stora delar av våra liv.
  Grumse

  SvaraRadera
 3. Den elakaste och roligaste sågning jag läst sedan DN sågade TV:4:s nyhetsankor.

  SvaraRadera
 4. Så du rekommenderar den inte alltså. Jag har inte läst den, men läste hans 200 dagar i Rosenbad och den lämnade ju en hel del övrigt att önska. Det som är slående är menlösheten och det bristande samhällsengagemanget. Vad vill människan? Ingå i en organisation för organisationens skull? Politik för politikens egen skull? En stat för statens egen skull? Bodström för Bodströms egen skull?

  /Jocke

  SvaraRadera
 5. Enda problemet med den här underbara sågningen är att den får mig att vilja läsa boken. :-)

  SvaraRadera
 6. Hahaha. En riktig schlaugare...
  Micke

  SvaraRadera
 7. Om en bok är så ointressant, att innehållet inte är värt att redovisa, då är det bästa att inte nämna boken överhuvudtaget.

  Det här blev en Daniel Suhonensågning till.

  Boken är intressant därför att S-företrädare känner sig avklädda. Den ena politiska kommissarien efter den andre träder fram. Inte för att i första hand skriva om innehållet, utan mer för att tala om vilken skitstövel Bodström är.

  När partiledaren är vald, då ska han betraktas som hövdingen, som lyfts på sköldarna.

  Vadå? Maktkamp, kupper och oheliga allianser? Så går det inte till hos oss. Bodström borde inte yttra sig. Han som spelat fotboll längre än han hållit på med politik.

  Inte vill Juholt bli förknippad med sånt. Han som ödmjukt ställt sig till förfogande, när partiet kallade!:-)

  SvaraRadera
 8. Elegant sågning av en riktigt dålig sladderbok.

  SvaraRadera
 9. Eller så kanske man kan gå på den mest intreseväckande recensionen hitintills:

  http://www.expressen.se/kultur/1.2447501/thomas-bodstrom-inifran.-makten-myglet-politiken

  ...och oavsett att man inte gillar Bodström ändå läsa hans bok för att den liksom alla politiska biografier (vad man nu kallar det) har pusselbitar man kan lära sig av och få inblickar ifrån - simpelt som så!


  Joakim: "700 dagar i Rosenbad" hetta den visst :-)

  SvaraRadera
 10. Det är stort att samtidigt som man leker med en hund och tar en tupplur hinna med att läsa en tjock bok, det är faktiskt i klass med Juholts 800 svar på en kontaktannons. för mig är det ganska klart att alla politiker (aktiva som inaktiva)är psykopater och lögnare som alltid vill framhäva sig själva som bättre, snabbare, dugligare, snygare, duktigare osv än alla andra, och därför vet jag att denna bloggare inte alls läst någon bok.

  SvaraRadera
 11. Enligt Professor Björn Karlsson så kan man räkna med att elen som tåget drivs av ligger på marginalen dvs gjord av importerad kolkraft. Har du räknat ut dina CO2 utsläpp än Birger och har du kompenserat för dom? Kom också ihåg att kaffet är importerat från fjärran land och hunden är värre en stadsjeep!

  Fy skäms att bidra så till växthuseffekten!

  SvaraRadera
 12. Fris, här ovan, brist på humor är ganska kul.

  SvaraRadera
 13. Hej Fri! Nja, så fort läser jag inte en bok i vanliga fall... Det trodde jag var underförstått. Trist att du kallar Bodström för psykopat, det skulle jag verkligen inte göra. Mig får du kalla vad du vill, om du nu mår bra av det.

  SvaraRadera
 14. Bodström får agera Schlaugpåse hrä. Jag blir verkligen nyfiken på Bodströms bok....

  SvaraRadera
 15. Se detta program nästa gång du är ute på resa om du har datorn med dig. OM Svt fortsätter på detta sätt kommer jag snart att skaffa TV igen...

  http://svtplay.se/v/2429885/vetenskapens_varld/del_17_av_17_racker_varldens_resurser_inte_for_konstant_tillvaxt

  SvaraRadera
 16. Inte jag, blir snarare intresserad av hur spänningen kunde komma under mötet med en hund och vilka drömmar den givande tuppluren gav. Kaffets förmåga är mig alltför bekant på mina många resor...mitt intresse för boken blir dock lika avlägset långt bort som ett världshav, Atlanten, typ!

  SvaraRadera
 17. Bodström är väl en normal högersosse, eller? Lär inte göra någon skada, eftersom han avstår från aktiv politik på riksplanet.

  Nils Dacke har rätt om kaffets långa resväg. Och i vår tids "fragment"-vetenskap, där man tar ut detaljer, ser man en fördel här och där, men blundar för nackdelarna och därmed helheten. Åtminstone om den jättelika kaffebranschen har sponsrat forskningen.

  SvaraRadera
 18. Seriöst: boken innehåller inte mycket politik, men desto mer skvaller och korkade råd om hur hållningslös politik borde vara. Min uppfattning är att man inte skall skriva den här typen av böcker när man nyss slutat som politiker. Jag vet hur kittlande det varit att själv skriva en bok på temat "Så var det", men allt måste ligga en bra bit bakom för att det skall åtminstone hjälpligt kunna spegla verkligheten som den var och inte som man ville att den skulle vara. Min bok kommer, när tiden är mogen. Då är det kanske inte så spännande längre, men det blir i alla fall ett rimligare försök att berätta som det var när känslor svalnat och skuggbilder i ögonen klarnat.

  SvaraRadera
 19. Så är det - när tillräckligt lång tid förflutet så görs klarsynta analyser av tokigheter,rovdrift, sanktionerade våldsinsatser och politiska tilllkortakommanden.
  Fast där slutar vanligtvis klarsyntheten; "Det var då, för länge sedan dessa tragiska gestalter, huserade. Nu har
  vi blivit kloka och insiktsfulla".
  Eftervärldens dom blir hård - frågan är om eftervärlden
  ligger längre bort än att vi får utfärda domen.

  SvaraRadera
 20. Samma sak med andra världskriget. Segrarmakterna såg till att intet gott fick yppas om det slagna Tyskland. Detta trots att där även gjordes en rad nyttigheter, utöver Volkswagen.

  Att dessa sedan kom att överskuggas av nazismens barbari, det är välkänt. Men nog vore det berikande, om vi, när tillräckligt tidsavstånd uppnåtts, finge se hela bilden.

  SvaraRadera
 21. Och honom ville de ha till sossechef, tur eller otur?
  /Farfar

  SvaraRadera
 22. LOL som det heter på Facebookspråk - Laughing Out Loud!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.