tisdag 12 april 2011

Kor

Ikväll pratar jag och Mats Ottosson om kor i Kunskapskanalen... Han har skrivit en bok som heter Kor, en kärlekshistoria. Ska bli lite lagom pirrigt att se vi kan hålla igång ett samtal i 28 minuter om ämnet kossor.

Självfallet ska jag be Mats berätta historien om den sista stackars uroxen som vandrade i Europa och om vad kon betytt för det vi idag uppfattar som det svenska landskapet. Lite klimat och kött blir det förstås också. Kan nog inte avhålla mig från att surra lite om mina egna idisslare (får) och vad de betydde för mig när jag satt i riksdagen...

Kunskapskanalen 19.00. Repris vid midnatt samt onsdag morgon klockan 09.00. 
Övriga samtal under det senaste halvåret finns här.

4 kommentarer:

 1. Oj, det finns mycket att säga om kor. Allt jag har lärt mig har jag lärt mig av en ko står det på ett vykort. Tänk alla raser som finns och så snälla och vackra dom är. Jag målar nästan bara kor och katter.

  SvaraRadera
 2. Sen drygt ett år tillbaka mjölkas våra kor av en robot. Det går hur bra som helst. Bättre för korna som blir mjölkade oftare. Speciellt bra för kor som är i början på laktionen. Vilken utveckligen när man varit med och sett hur man böt silfiltret förr i tiden.

  SvaraRadera
 3. När ni sett Birgers intervju kl. 19, se då också Stefan Jarls film "Underkastelsen" kl. 22...

  SvaraRadera
 4. Jättebra samtal, Birger, du är skitduktig på att skapa fin stämning i studion. Trevligt och intressant.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.