tisdag 22 februari 2011

Vad händer i en människa som är på väg?

Ikväll kl 19.00 i Kunskapskanalen. Jag samtalar med Olle Sahlström som skrivit boken På väg. Om hur han från vred kommunist i sin ungdom, bland allehanda kändisar som vandrat till höger, blev en del av Arbetarkyrkan - det vill säga LO och Socialdemokraterna - och hur han blev utkastat och numera ängar sig åt... pilgrimsvandring.

Vad händer i en människa som går långt, genom länder, över gränser? En berättelse om en inre vandring: om portvaktsungens, slagskämpens, revolutionärens och den frispråkige LO-ombudsmannens möte med sin egen sårbarhet. Om ett sökande efter svar.

Författaren och långvandraren Olle Sahlström går från Foix i Frankrike, över Pyrenéerna till Barcelona. Sedan längs den vindlande pilgrimsleden genom Frankrike till Santiago  de Compostela.

10 kommentarer:

 1. Hörru, Sluggo, vad har hänt med Vingåkers Volleybollklubb? VVK var ju topplag i elitserien när du chefade! Nu är dom på väg ut från elitserien, vad händer?
  Volley-Kjell

  SvaraRadera
 2. Om inte segraren på Jorden blir människa och erkänner att detta Klot behöver ett Stjärnförstånd som omfattar hela Planeten, så går det åt Helvete!
  Stjärnförståndet garanterar varje embryo att Gro och Växa till Kulturer som Vi människor kan ha Överblick över och ta Ansvar för!
  I dessa kulturer ska naturligtvis vatten och luft, hav och skog, djur och natur ha en överordnad plats jämförd med vår inskränkta uppfattning om vad ekonomi ska vara.

  Jag har inte sett att dagens författare har använt orden Klimat, Ekologi, Kosumism eller Befolknings-
  ökning eller Moralupplösning.

  Visa gärna att jag har fel!

  SvaraRadera
 3. Det var jag som skrev ovanstående.

  SvaraRadera
 4. Boken är helt förunderligt bra. Det är roligt när gamla vänner får till det.

  SvaraRadera
 5. Hej! Vill bara tala om att samtalet var fantastiskt bra.
  Tittare

  SvaraRadera
 6. Intervju var mycket bra, men jag saknade ändå en fråga kring det faktum att Olle på sidan 61 i boken beskriven ett möte med Jesus.

  SvaraRadera
 7. Har du BS tänkt på att folk, som hävdar att andevärlden är en realitet, ej sällan tvingas gå i försvarsställning mot det etablerade synsättet, som mer drar mot materialismen, fösande "andefolket" framför sig?

  Det "normala" är ju inte det andliga, utan sådant som vi fysiskt kan känna, väga och mäta på olika sätt. Det lägret behöver inte bevisa att det har sanningen på sin sida. Det tas för givet.
  Axiom kallas det nog.

  Gt

  SvaraRadera
 8. Gt: Nog försöker man bevis att det materiella finns alltid... Och det lyckas. Man försöker också bevis det andliga, det har inte gått så bra utifrån de kriterier vi stället på vetenskaplig bevisning. Sedan kan man givetvis kritisera kraven på bevisning, eftersom de utgör krav som fungerar i den värld vetenskapen känner.

  LeoH: Olle hade alla möjligheter att framföra något sådant - kan du citera vad han skrev, jag har inte manuset på boken kvar (inspelning innan boken var tryckt)?

  Volley-Kjell: Det är tragiskt, får väl snöra på mig skorna...

  SvaraRadera
 9. Bygger idrott på egoism? Att man ska ha roligt på andras bekostnad?
  Segerfest i ena lägret, och sorgetårar hos "de andra"?

  Vi och dom!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.