lördag 25 september 2010

Sorry, trött, tänker sova halva dagen... Så jag gör det lätt för mig. Gårdagens Nyhetspanel finns här, en ovanlig konstellation och prat om självbilder, SD, sossar och rödgrönt samarbete.

15 kommentarer:

 1. Anders Björck har en del klokt att förmedla, även om han nog har fel om SD:s betydelse i riksdagen. Gradvis kommer några partier att flytta sig lite närmare SD:s åsikter, så som sker i andra länders motsvarigheter.

  Birger dock bäst i soffan, som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på att SD redan är ense med V i en del frågor (t.ex. Sverige ut ur Afghanistan, Sverige ut ur EU), så kommer det troligen att gå bättre än väntat i riksdagsarbetet.

  SvaraRadera
 3. Gladde att du talar lika mycket om "främlingsrädsla" som om "främlingsfientlighet".
  Återkommande kommentar (BS,AB) att Mona Sahlin gjorde bra ifrån sig i slutet. Slås av en feministisk tanke; på vilket sätt ? Genom att hon lyckades agera som en man, med pondus och styrka ? Något nytt i hennes budskap var det väl inte som framkom de sista dagarna ?
  Kvinnor som vill ha framgång på arbetet eller inom politiken gör bäst i att försöka vara som män.

  Läste häromdagen Eva Mobergs kapitel i antologin om Elin Wägner. Underbar, och samtidigt lite sorglig, läsning för den som är trött på en värld styrd av män och kvinnor, med manliga värderingar.
  Eric

  SvaraRadera
 4. Kan någon hjälpa en stackars själ som är på väg att slitas i stycken mellan anfäktelse av BÅDE MP:ism och SD:ism?

  Sålunda gillas invandringens framsida, där vi fått in duktiga läkare, pizzabagare och annat som berikar vår kultur (även om det primära var att ge flyktingar skydd i väntan på fred i deras hemländer.) (MP)

  Sålunda ogillas mångkulturens baksida, där vi fått in klanfejder, hedersvåld, bilbränder, stenkastning och fler rån. (SD)

  Sålunda gillas kärnkraftsavveckling och folkvald statschef. (MP+V)

  Sålunda ogillas EU-medlemskapet. (SD)

  Allt detta sliter och drar i samma själ, som därför undrar om det finns någon hjälp. Kan man genomgå någon sorts hjärntvätt? Finns det hospital för sådant?

  SvaraRadera
 5. Ja du 08:23 så är det. Brukar själv säga att jag röstar med dom jag tycker minst illa om.

  SvaraRadera
 6. Läs gärna Maria-Pias krönika i Dagens ETC. Den handlar också om att idén om det goda samhället för alla sakta har försvunnit.
  Birgers analys om att Socialdemokraterna måste se till vilka grundvärderingar partiet har om vårt samhälle är helt rätt.

  SvaraRadera
 7. @08:23

  "Hjärntvätt"? Då är du på rätt ställe ...

  SvaraRadera
 8. Kommentarer om din insats är som vanligt överflödiga. Hoppas dock att denna trekant var en parentes. Saknade Tomas friska fläkt.

  Apropå trötthet: här kommer vacker sång som kanske kan pigga upp.

  http://www.youtube.com/watch?v=JpVq5IOay48&feature=related

  SvaraRadera
 9. Det är ju inte måttligt så det fuskats i detta val! Tror någon att det kan ha varit planterat, i syfte att åstadkomma nyval, därest folket röstat fel?

  För fel, det röstade vi, trots att hela samhället satte till alla klutar för att lära oss veta hut, dvs hålla oss till dem som kallar sig demokrater. Men kanske det var pedagogernas övertydlighet som gjorde att många av oss röstade "olydigt".

  De äldre av oss kanske påminns om radiodebatterna inför valen i kalla krigets dagar:

  Högern, Bondeförbundet, Folkpartiet och Socialdemokraterna manade då i sina slutanföranden väljarkåren att rösta enbart på "de fyra demokratiska partierna", alltså inte på Kommunisterna.

  Kommunisterna, å sin sida, talade i omvänd form, då de ansåg sig vara de verkliga demokraterna som ju ville avskaffa kapitalismen, som enligt dem till sin natur var allt annat än demokratisk.

  Undras, vad framtidens historieböcker har att säga om valet 2010.

  SvaraRadera
 10. SD ville ta in internationella valobservatörer för att övervaka det svenska valet, eftersom partiet anade valfusk. Denna begäran upplevdes tydligen som förödmjukande av Reinfeldt-regimen, som avvisade tanken. Men var den tanken så dum, egentligen?

  SvaraRadera
 11. Nej! Där jag bor har både moderater och andra borgerliga partier ähum...reagerat på vissa märkliga företeelser i valet, som ändå inte verkar ha slagit igenom i valet.

  SvaraRadera
 12. Hur då, Robert Stenkvist?

  SvaraRadera
 13. "Kvartsrasism" ? Eller vad sa du, Birger?

  SvaraRadera
 14. Monica: jo, så sa jag.

  Anonym 16:30 - nu är konspirationsteoretikerna igång igen ser jag... Däremot är det givetvis groteskt om man i Värmland skall göra om valet när nu helt andra förutsättningar råder - det är värre än att några klantat till det så att några valsedlar lagts på fel ställe.

  Eric: Nja, jag uppfattade det nog så att Sahlin lät övertygande i sin argumentation till skillnad från i valrörelsens inledningsskede. I tevedebatten mellan Reinfeldt och Sahlin söndagen före valet så hände något i studion ungefär 20 minuter i nio på kvällen - Reinfeldt såg skakad ut, medan Sahlin tycktes trygg. Det har ingenting med män och kvinnor att göra.

  SvaraRadera
 15. Hur hade reaktionen blivit, om BS hade skrivit att Sahlin var svag hela tiden, jämfört med Reinfeldt?
  Hade de rödgröna förlorat ännu mera i så fall?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.