torsdag 10 juni 2010

Det är rökt... Stureplanscentern är bästa grillmästare...

Så har jag lyssnat på P1 Morgon till frukosten. Jag minns att Sören Holmberg för något år sedan sa att det var rökt för Alliansen. Och får man tro dagens stora SCB-undersökning så sitter röken i. Undrar hur borgerliga ledarsidor skall kunna förklara det, och hur Schlingmann skall förklara det. Jag kan inte på annat sätt än att Stureplanscentern är Guds gåva till de rödgröna.

Förresten: efter att ha hört det här - med moderaternas och socialdemokraternas partisekreterare - borde det vara rökt för båda blocken.


I Vetenskapsnyheterna hör jag sedan att det kan vara så att världens ormar är på väg att försvinna. Kanske det, men två slingrande arter tillkom i alla fall i det tidigare inslaget.

Nej, nu får det vara slut med ironiska elakheter. Kan läsa att 70 procent av folket tror att Prins och Hertig Daniel kommer att göra ett bra jobb. Och att det blir övervägande mulet och först uppehåll. Godmorgon!

11 kommentarer:

 1. Visar bilden lungan hos en rökare?

  SvaraRadera
 2. Men det lär inte vara upp till 70 % som för den skull gillar monarkin.

  I en insändare i dagens Katrineholms-Kuriren antyds att vi gott kunde återgå till den urgamla traditionen att välja monark.

  De gjordes vid Mora stenar. Det kunde bli så igen, nu som en kompromiss mellan den befolkningshalva som vill ha monarki, och den som vi ha republik.

  För det är ju själva "arvet" till statschefposten som är det sjuka.

  SvaraRadera
 3. din synapsers kopplingar är hur som helst ljuvliga!

  SvaraRadera
 4. HEJ ALLA BIRGERS BLOGGLÄSARE! Jag saknade Birger bland årets Sommarvärdar! Birgers bredd och förmåga att berätta om allt från Elin Wägner till Elvis Presley och om minnen från politiken gör honom till en given Sommarpratare! Skriv till
  bibi.rodoo@sr.se
  Mona

  SvaraRadera
 5. Enligt den ekonomiska tillväxtens heliga evangelium är bilden symbolen för något gott.

  Någon har konsumerat massor av cigaretter som har genererat massor av jobb för massor av barn på tobaksplantager.

  Pensionsbolagen investerar i tobaksindustrin. Dom investerar också i läkemedelsbolag som kan sälja massor av rökavvänjningsmedicin. Dessa motpoler tar inte ut varandra, dom skapar tillväxt!

  Det privata vårdbolaget specialiserar sig på vård av rökskadade lungor och tar bra betalt av det allmänna. Tillväxt!

  Men för mig föreställer också bilden vårt jordklot. Det är detta vi erbjuder vårt barn och barnbarn. En ekosfär som håller på att omvandlas till något som liknar en rökskadad lunga.

  Vad sysslar vi med egentligen?

  SvaraRadera
 6. Tror herr Schlaug att en undersökning med 32% bortfall och där 20% av resondenterna har svarat: vet ej, är att lita på???

  SvaraRadera
 7. ... och lungornas ägare dog säkert före pensionsålder!

  SvaraRadera
 8. Protestera mot SOMMARtors juni 10, 07:14:00 em

  precis mejlbomba Sommarredaktion!

  Det är skandal och det blir totalbojkott för min del. Förra året drog jag ned lyssnandet till 4-5 dagar. Av protest mot det nyliberala dravlet. I år blir det total bojkott!

  Vilket fiasko och vilken urvattning av en av de vackraste institutionerna i Sverige: Sommar.

  Det jag verkligen fortfarande älskar med Sverige är ju sjörapporten, allemansrätten, rabarber på försommaren och ett klädlöst dopp i en ensam insjö, samt Sommar (som det en gång var)...

  (och att de gröna går framåt i opinionen förstås).

  SvaraRadera
 9. lyssnade just på radioklippet med dig här bredvid från valet 1988. Noterar att Centern ännu inte hörsammat dina utsagor. Trots att 22 år förflutit. Med tanke på att det går riktigt utför för dem och de smarta redan insett att du brukar pricka in vart vinden blåser kanske någon i all välmening kan skicka länken till de stackars rökta centerpartisterna?

  SvaraRadera
 10. Atomkraft nej tacktors juni 10, 08:54:00 em

  Hjälp till att sprida 17-juni- upproret till alla!

  http://www.17juni.se/

  Tillsammans stoppar vi kärnkraften!

  SvaraRadera
 11. 17:29 ...och typ FONUS fick jobb.

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.