onsdag 23 december 2009

Den underbara förmågan att glömma

Har ni bra minne? Bättre än journalister? Minns ni förra veckans ståhej i Köpenhamn? Minns ni att det var nåt om klimatet? Och om Kina, det stora landet där utsläppen av koldioxid ökar? Och alla "FY" som utropades, mer eller mindre upprört? Dom tänker släppa ut mer! Jävla Kina!

Denna vecka är samma medier inte upprörda längre. Denna vecka rapporterar man i positiva och glada tonfall om Kina som den globala tillväxtmotorn som drar igång världen efter finanskrisen... Underbara Kina! Hur skulle det då gå utan Kina???

Koppling mellan de två budskapen? Analys? Nej, varför krångla till det? God Jul! Rap!

PS! Imorgon blir det bara ett vackert inlägg utan sarkasmer, jag lovar...

17 kommentarer:

 1. Beträffande minnesförlust, den otrevligare formen är selektiv sådan, vilken lätt drabbar politiker.
  Skriver dock inte att detta gäller BS. Men tex Mona Sahlin och sossarna somundviker att minnas de 254 miljoner som under deras regeringstid togs bort från pensionsfonderna och nu lett till att "bromsen" slagit till.

  SvaraRadera
 2. Snälla, underbara Kina tillverkar ju julklapparna.

  God Jul och Rap tillbaka!

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 3. Till 08:01
  Miljoner, miljarder menar du väl?
  Till Gröna tankar.
  Samtidigt som Kina tillverkar saker billigt för våra plånböcker blir det utsläpp under transporten hit.
  Samma sak som import av ekologisk honung från Australien, vilket lär ha förekommit.

  SvaraRadera
 4. nej fortsätt! Det är uppseendeväckande att det är så tyst över huvud taget om fiaskot.

  SvaraRadera
 5. Jag minns t.o.m. ett numera borttaget youtubeklipp där du erkänner att politiker och media mörkar immigrationspolitikens avigsidor. Har jag för bra minne?

  SvaraRadera
 6. Bäste Robsten, du behöver inte ha så bra minne för det, jag har nämligen berättat, i boken Svarta Oliver Och Gröna Drömmar, hur jag såg på Ny demokratis riksdagsinträde - och hur den hatfyllda lögnen därmed kunde ta säte i riksdagen på grund av att alla vi andra förnekade att det goda mångkulturella samhället också innebär kulturkockar Jag skrev bland annat:

  "Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. Ny demokrati föddes som en följd av den välmenande lögnen och den hatfyllda lögnen kunde ta säte i parlamentet."

  Som påminnelse, så du inte glömmer det där med den hatfyllda lögnen, om du skulle citera mig...

  Tillbaka till julförberedelser med alla svenska jultraditioner hämtade från alla möjliga kulturer... God jul, på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag tror det är något fel på journalisterna eller redaktionssekreterarna eller mediavärlden eller alltihopa av detta blandat. Något pågår av jätteformat - sedan blir det totalt tyst.

  En annan händelse som bara försvann var jättekriget med flera hundra tusen soldater som Pakistans armé satte igång mot talibanerna i gränsmarkerna mot Afghanistan.

  Nu klimat och då ett krig. Vad blev resultatet?

  SvaraRadera
 8. God Jul Birger och alla i familjen!

  Jag undrar vad vår rapport, som skrevs för barnens bästa, hette.
  Det var en afrikansk hälsning som betydde: Jag ser dig!

  Det hade nog varit bra om de i Köpenhamn hade sett Tuvalus utställning och deras skriftliga vädjanden. Max + 1,5 C!

  Jag var där, Birger, gick i 3 timmars fredlig demonstration och vi i Global Greens ansluter oss till Tuvalu.

  Vad händer nu??

  Jag fortsätter kämpa. Så lätt ger vi inte upp!

  Som sagt hellre 6 timmars arbetsdag än +6 C.

  Kramar!
  Eva

  SvaraRadera
 9. Hej Eva, vilken Eva det nu är...?
  Rapporten hetter Zaku Bona.
  Lev väl!
  Birger

  SvaraRadera
 10. Right Birger, rätt så. Och jag skulle ju aldrig CITERA dig utan att ha en trovärdig text att utgå från, jag hoppas verkligen inte att du insinuerar något sådant. Sådana tag avskyr jag både bland meningsmotståndare och meningsfränder. Tror du något annat så har du missbedömt mig något oerhört.

  GOD JUL i alla fall.

  SvaraRadera
 11. Neoliberal Agendaons dec. 23, 08:21:00 em

  Om detta hade varit en Sverigedemokratisk blog så skulle man ha kunnat läst:

  Minns ni förra veckans ståhej om våldtäkterna och bilbränderna i Malmö. Denna vecka är samma medier inte upprörda längre. Denna vecka rapporterar man i positiva och glada tonfall om invandringen och det mångkulturella samhället. Koppling mellan de två budskapen? Analys? Nej, varför krångla till det? God Jul! Rap!

  Inse, man kan ha tillväxt och minskande koldioxidutsläpp,(Sverige är ett exempel på det. Och nej, det är inte Sveriges fel att andra länder tillverkar varor som släpper ut CO2)

  Det handlar bara om att man minskar den produktion där själva utsläppen sker - inte all produktion! Jämför med hur man ändrade produktionen bort från klorblekt papper.

  Det är din analys som är grumlig.

  God jul, men utan rap!

  SvaraRadera
 12. Neoliberal Agenda.

  Var och en har sin roll. Det du skriver kan platsa på Sverigedemokraternas eller SD-kurirens hemsida. Men inte här.
  Det kanske du inte heller menade?

  SvaraRadera
 13. Neoliberal Agendaons dec. 23, 10:53:00 em

  Har inget med Sverigedemokraterna att göra utan om hur Birger tycker man ska stoppa all produktion, bara för en viss produktion/konsumtion släpper ut CO2. Jämför med hur en del invandrare begår brott och hur vissa partier tycker vi kasta ut dem eller stoppa nya att komma hit.

  For the record. Jag är för helt fri invandring, inga begränsningar öht. , så som det var i västvärlden innan första världskriget och välfärdsstatens utbyggnad.

  SvaraRadera
 14. Va!? Då var det fan ingen "fri invandring" neoliberal, vad har du fått det ifrån?

  Det har i princip aldrig funnits fri invandring. Fordom innan nationalstaten satt5e upp sina begränsningar så fick den som inte kunde skaffa sig et arbete i princip svälta ihjäl, vilket verkade starkt hämmande på invandringen.

  SvaraRadera
 15. Neoliberal Agenda: Vem har sagt att man skall stoppa all produktion? Samtalet blir ganska larvigt om det förs på det sättet att den ene sagt något som den andre aldrig sagt för att sedan slå på det som aldrig sagts. Det är illa. Visar tecken på att man inte klarar en seriös debatt.

  SvaraRadera
 16. Fy Birger har du medgivit att politiker och media mörkar immigrationspolitikens avigsidor? Vad kallas detta? Vanligtvis rasism.
  God Jul i alla fall-

  SvaraRadera
 17. Neoliberal Agendators dec. 24, 10:02:00 fm

  Vem har sagt att man skall stoppa all produktion?

  Det var slarvigt uttryckt, men du vill minska produktionen/konsumtionen generellt, inte bara hindra den produktion som är farlig. Eftersom du inte gör en distinktion, mellan farlig och ofarlig produktion, så kommer media/politiker aldrig förstå det "samband" du ser.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.