söndag 6 december 2009

Att föras av en man

Gudrun Schyman tar nu steget från Fångarna på fortet till Let´s dance.

Där skall hon föras av en man. Vilket förvånar en del.

Dock har Gudrun Schyman erfarenhet av att styras av män. Hon berättade att hon gick med i Marxist-Leninistiska Kampförbundet på grund av en man - själv var hon givetvis aldrig militant revolutionär... Och under de budgetförhandlingar jag var med om såg jag sällan skymten av Gudrun, det var mest män som Skojige Bäckström och Allvarlige Lönnroth och Hårde Andersson som förde politiken, medan Gudrun skötte retoriken och sågs på finare bjudningar.

PS! Göran Skytte var också med i Marxist-Leninistiska Kampförbundet. Göran hamnade å småningom i Den Kristna Rödvinshögern och Gudrun således i Let´s Dance. Bilden är från Gudruns hemsida.

15 kommentarer:

 1. Det skulle väl bli slut på rumba?sön dec. 06, 11:13:00 fm

  Det bör väl ändå inte förvåna någon att kvinnor styrs av män? Och det bör väl heller inte förvåna någon att om någon kvinna tänker sig att ändra på det, bör hon först fråga männen om lov, inordna sig i deras fina system annars kan de glömma att de får TV-tid, talspace, etc.

  Har ni sett eller hört något på länge från det stora antal feminsister som inte menar att feminism är att dansa efter männens pipa, läras upp av styrelsemännen för att kunna leda företagskoncerner på samma sätt som männen redan gjort så bra och med så fina resultat - så inte patriarkatet hotas - (á la Maud Olofssons och Anders Borgs "feminism")... Nä, tänkte väl det. Det är inte bara massiv radioskugga. Det är ett svart hål av ickerapportering.

  Låt henne dansa och låt honom styra ett tag om det är enda chansen till fjuttminuter i rampljuset. Så länge Gudrun väljer dans.

  SvaraRadera
 2. Och vilka dylika företeelser var herr Schlaug själv med på då?

  SvaraRadera
 3. Nej, det här var inte snällt skrivet. Jag känner Gudrun S som en otroligt hårt arbetande människa som gjort mycket för att kasta ljus på de stora orättvisorna i det patriarkala systemet som vi lyder under, och som missgynnar både kvinnor och män. Och att hon sedan har en retorisk förmåga som gör att man även förstår hur det hänger ihop, det är väl något man ska utnyttja.
  EW

  SvaraRadera
 4. Anonym: Jag tackade nej till det som erbjöds, utom en gång när jag och min fru tävlade mot Anna Lind och Bo Holmberg någon gång i Söndagsöppet. Vi vann visserligen, men jag såg det som enda och sista gången att som politiker larva runt i teve i sådant som inte har med saken att göra.

  EW: Absolut, Gudrun Schyman var jättebra på att driva opinion med kanonbra retorik. Absolut. Däremot var det ganska omtalat att hon inte deltog så mycket i det mer tradiga politiska hantverket. Jag gillade det, och ogillade bjudningar och allt i den branschen som en god politiker skall ägna sig åt - vi var två språkrör och jag hade tur att vara rör tillsammans med kollegor som gillade den delen som jag ogillade. Perfekt. Personligen tycker jag det var synd att inte Gudrn hamnade i EU-parlamentet, hon hade betytt mycket där. Nu är väl snarare risken att hon drar röster från V, som därmed kan tappa så att man hamnar utanför riksdagen, vilket i sin tur kan vara räddningen för Alliansen.

  Om du, EW, tyckte att jag var elak idag så kan det bero på att jag har en sådan dag idag - torskade i Alfapet mot min fru på morgonen...:-)

  SvaraRadera
 5. Haha...

  Jag personligen tycker att Fi kunde gå samman med MP i valet med gemensamma valsedalar. Sen kan man ju kryssa.

  EW

  SvaraRadera
 6. Skyttes utveckling visar klart att även marxismen är en tro - religion, alltså. Opium för folket. Människor har ett sagolikt behov av att tillhöra ett ideologiskt fack där man får svar på alla frågor. Då var det marxismen. I dag är det miljön. Vad blir det sedan? Mitt tips är att förankringarna på jorden är slut. Rymden kallar...

  SvaraRadera
 7. Att förföras av en man.
  Ja, tack. :-)

  SvaraRadera
 8. Säga vad hon vill om Gudrun S., men födgeni saknas inte. Vad sägs om att ta ut ersättning för samma kostnad både från riksdag och parti och sedan yrka avdrag i deklarationen, alltså ersättning tredubbelt?

  SvaraRadera
 9. thommy bergenwallsön dec. 06, 09:42:00 em

  Läs Skyttes böcker som han skrivit sen han blev frälst,kanske det kan leda till något?

  mvh Thommy Bergenwall

  SvaraRadera
 10. Det finns stunder när jag vill beskriva mänskligheten som galen.

  SvaraRadera
 11. Frilansfeminist? Vad är det? Hon är ju partiledare för Feministiskt initiativ! Varför undanhåller hon det i sin presentation??

  SvaraRadera
 12. Ja 00:27 det är tydligen skämmigt.

  SvaraRadera
 13. Jag håller med dem ovan som tycker att dagens text var lite väl elak.

  Inte för att jag gillar TV-lattjande och att politiker underskattar sina väljare genom att tro att de inte är intresserade av politik utan bara fördumnings-TV, utan för att partier som moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna med enorma summor sponsorpengar bakom sig ska få lov att locka väljare genom reklam i TV-rutan inför valet.

  Vad ska då de göra som saknar dessa pengar och inte når ut på samma sätt eftersom de politiska debatterna - i de få fall de fortfarande får förekomma - är reducerade till att svara ja eller nej på höjda skatter, inte vad vi ska göra med dem, inte vilket samhälle vi vill ha, inte vilka visioner vi bär på. Ja eller nej till skatter.

  Förmodligen kommer de till slutsatsen att dansa i TV.

  Jag har inte ens TV, har aldrig sett programmet och är glad om jag slipper. Men det vore väl i rättvisans namn - det som Gudrun alltså kämpar för - bättre om de som har förmågan att slå igenom i "mediebruset" koncentrerade sig på det riktigt skrämmande och de med medel att bli verkligt farliga?

  I övrigt håller jag med dig fullt ut om att politiker inte hör hemma i lekprogram osv. och i övrigt gillar jag bloggen.

  Är det verkligen det här vi vill ha?

  http://www.youtube.com/watch?v=ovsmdv_tXkg

  SvaraRadera
 14. Instämmer i att inlägget är elakt och undrar om herr Schlaug inte bara är avundsjuk på Gudruns förmågor.

  Jag har arbetat med Gudrun i ett antal år och hon har alltid varit en av de mest hårt arbetande även i det politiska hantverket. Och dessutom smiter hon aldrig undan från disk och de "kvinnliga" sysslorna som vissa andra som är mer fina i kanten.

  SvaraRadera
 15. Svårt att läsa inlägget som (seriös) kritik av Schyman: hon är en av få politiker och debattörer som visar på självständighet. Att få tips om att gå på ett möte och inspiration av en man och tacka nej till detta för att man är feminist hade inte varit feministiskt alls... Feminister är inte ett dugg emot män, utan för att män och kvinnor ska ha lika utgångspunkter och villkor. (Och finns det feminster som verkligen är emot män så beror det inte på feminismen i sig.)

  Ska vi börja älta om det ojämställda i viss pardans så låt oss då göra det istället för att klanka på en av våra modigaste politiker. Förresten finns det pardans där kvinnan för - det är bara att bryta mönster, förändra, vara konstruktiv och ta plats. Precis som Schyman gör i så många sammanhang. Och precis som män gör i så många sammanhang - men då är det ingen som förvånas för det är deras givna rätt.

  Annelie

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.