torsdag 5 mars 2009

Dags att köpa israeliska paprikor...?

Imorgon är det dags. Matchen skall spelas.

Jag undviker mycket noga israeliska varor efter det som mest liknade slakt av människor i Gaza. Men om det blir våldsamt bråk och våld - stenhögarna är plats - så börjar jag köpa israeliska paprikor igen. I ren protest mot idioter som låtsas att de är politiskt medvetna. Och jag är förmodligen inte ensam.

Hade inte haft något emot att israeliska tennisspelare deltagit i en turnering, men nu är det de facto Israels landslag. En värdig, absolut våldsfri och tyst, demonstration är nu på plats.

En av mina mer tragiska upplevelser i den politiska svängen var förresten 1998 när vi (MP) hade förhandlat fram ett stopp för pälsdjursuppfödning i Sverige - då, och just då, satte ett antal människor igång med att släppa ut minkar, varvid regeringen naturligtvis backade eftersom det annars skulle sett ut som om de tagit intryck av "terror och våld". Aldrig har jag tidigare varit så förbannat på djurvänner.

40 kommentarer:

  1. Är man ung, då är det lätt att handla spontant, när man ser en orätt.

    Tyvärr följs Visheten och Ungdomen sällan åt. Om så vore, då skulle det antagligen strida mot "Naturlagen".

    I unga år då SKA vi göra dumheter. Därför är det viktigt, att även äldre människor blir med i djurrättsgrupperna, i hopp om att de unga lyssnar på de "grå pantrarna".

    Birgers reaktion är fullt begriplig.

    SvaraRadera
  2. Det är inte alltid lätt, att veta ursprungslandet på varor man köper.

    Exempel: Förr stod det "Tillverkat i Israel" på förpackningen med vegetariska "köttbullar" och dylikt. Numera saknas sådan uppgift.

    SvaraRadera
  3. Det är inte ofta jag håller men BS, men nu steg han i aktning.

    Självklart skall man protestera mopt något som man uppfattar som fel, men om man kan kasta sten på Israeler så måste det ju också vara OK att "nita en blatte" om man är rasist, eller?

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att du borde borde redan ha startat att köpa paprika från Israel
    Anti Israel demonstrationerna bevisar vad Israel går igenom med all våld som följer med dessa demonstrationer. De är terrorister och Israel måste ha rätt att säga ifrån. Hur kan Gaza ha Hamas som ledare i sitt land som vill ta bort Israel från kartan om folket i Gaza själva inte håller med?
    Sanninen måste fram, Hamas placerar bomer och vapen i tätbebyggda områden och ryr sig inte alls om civil befolkningen. till och med ordet Hamas betyder våld. Sverige måst vakna upp och inte stödja terrorism, självmords bombare och våldsamma demonstrationer

    SvaraRadera
  5. Det vore bra, om någon ville definiera begreppet terrorism lite bättre.

    Terror är väl just vad folk upplever, oavsett om den utförs av väpnade band eller uniformerade statsägda arméer.

    De palestinier som trängdes undan, då staten Israel tog plats (även på Västbanken), har väl orsak att känna sig terrade, lika väl som israeler lider under skräcken för att bli raketbeskjutna.

    Nu måste det bli de sansade ledarnas tur att föra en konstruktiv dialog!

    SvaraRadera
  6. Du behöver nog inte oroa dig för att behöva äta paprika odlad på illegala bosättningar. Gatstenen försvinner.

    Men jag hajjar inte hur några taniga huliganer ska kunna kasta gatsten längre än ett par meter? De väger ju några kilo och skulle man kasta sten på mig så väljer jag nog att de kastar gatsten i.s.f. 70-80 grams knalingar.

    Inte ens en kulstötare får iväg en dylik speciellt långt...

    SvaraRadera
  7. Jag köper alla varor från Israel, däremot försöker jag bojkotta Hamas. Detta val är enkelt för en demokrat. Om demonstrationer mot Israel tycker jag inte.

    SvaraRadera
  8. Du tycks sova dåligt, så här på äldre da'r...
    "Slakt av människor i Gaza", kanske, OM du föredrar att sätta tilltro till Hamas rövarhistorier. Önskan om total slakt på judar (inte enbart israeliska sådana!) är ju annars inskriven i det "demokratiskt valda" Hamas egna stadgar:
    "Artikel Sju: Orättvisan från släktingar är svårare att bära än hugget från ett indiskt svärd. [---]
    Domedagen kommer inte förrän muslimerna dödar judarna, när juden gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska säga O muslimer, o Abdulla, det är en jude bakom mig, kom och döda honom.'"

    Tja, vad ska man säga? Min saliga mor brukade säga, att om man umgås med lort så blir man själv lortig.

    Följaktligen köper jag så lite som möjligt från muslimska länder, och så mycket som möjligt från Israel. Men du, om du verkligen vill bojkotta Israel, då får du sluta använda din dator, mobil, Sedan får du vara mycket noga med att på sjukhus förklara att du absolut inte vill utnyttja teknik och mediciner med ursprung i Israel!

    Lev väl!

    SvaraRadera
  9. 09:41. Men Bonnierpressen då? Ska Birger köpa dess veckotidningar mm?

    SvaraRadera
  10. Miljöpartisten och Israel-hataren Per Gahrton skrev i går, tillsammans med en medlem i Kommunistiska Partiet (f d KPMLr), en debattartikel i Sydsvenska Dagbladet:
    http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article417434/Skamlig-tennismatch.html

    I dag får de välbehövligt bemötande, enligt min mening fullständigt förödande för dem:
    http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article417516/Israel-doms-efter-annan-mattstock.html

    SvaraRadera
  11. Ursäkta. Men ska palestinierna betala för 'eventuella' svenska idioter? Det var det absolut värsta jag hört hittills... inte nog med att du inte slutade köpa israeliska varor förrän senaste massakern (!) men att du dessutom är beredd att börja köpa igen? Och av det skälet. SKÄMS.

    SvaraRadera
  12. Palestinierna får betala för Hamas terror. När ska extremvänstern förstå det?

    SvaraRadera
  13. Så enkelt är det att skylla palestiniernas förtryck på dem själva... Tänk efter nu: ockupationer tenderar att skapa motståndsrörelser (ockupanten och de som står bakom den ser gärna att dessa är terrorister), i fallet palestina är "terroristerna" till och med demokratiskt valda. - det är israel som står för terrorn och genom att inte bojkotta israeliska varor stödjer man samma terror.

    SvaraRadera
  14. Nej, du. Jag har inte mött någon som gör en analys som din. Palestinierna har bäddat i den säng man nu ligger i, genom att rösta fram terroristerna. Hamas håller befolkningen i ett järngrepp. Nu ångrar man sig... Jag förstår inte hur människor i vårt land kan sympatisera med sådana terrorister. Israel behöver allt vårt stöd i denna stund!

    SvaraRadera
  15. Varför når dessa diskussionr aldrig högre än "välja-mellan-AIK-Djurgårn" - nivå ?
    Så j-vla trött på ANTINGEN-ELLER.

    SvaraRadera
  16. Vad sa Schlaug medan 10.000 raketer flög från Gaza till civilbefolkningen i södra Israel?

    Minns när den sista juden lämnade Gaza för 3 år sedan? Palestinaaraberna där fick mer än 3000 toppmoderna växthus som hade givit stora inkomster, de hade exportvägarna fria, en väl fungerande industriby, de fick löfte om flygplats, stor hamn, de har gasfyndigheter utanför kusten värda minst $4 miljarder dollars.... Det första de gjorde var att börja förstöra växthusen och industribyn, beskjuta exportvägarna..... och intensifiera beskjutningen av Israel!

    Sen satte de sej ner och grät och alla kom med bakshish.....

    Kom ihåg att palestinaaraberna själva valde Hamas. Varför börjar de inte jobba i stället, de får massor av hjälp bara de lämnar fram en plan hur de ska bli ekonomiskt självständiga! OCH lämnar tillbaka den kidnappade Shalit!

    SvaraRadera
  17. Eric, det är väl tämligen enkelt att se var du i det här fallet ska lägga sympatierna? Hamas förtjänar inget stöd.

    SvaraRadera
  18. Hamas är terror! Dessa vänsterslödder i Malmö borde få gummikulor på sig. Jinge vad gör den antisemiten här?

    SvaraRadera
  19. Detta kan vara det dummaste jag läst på denna bloggen. Ska man alltså börja stödja Israel för att en del demonstranter eventuellt beter sig som idioter? Korkat..

    Jag är besviken.

    SvaraRadera
  20. Låt oss göra klart att en demonstration MOT Israel - "Stoppa matchen!" - innebär ett stöd FÖR Hamas.

    SvaraRadera
  21. Gahrton och kommunisterna hand i hand. Vilken utveckling av miljöpartiet!!! Fy farao!

    SvaraRadera
  22. Det intressanta i debatten om att bojkotta är att man glömmer hur Västbankens viktigaste exportvara (frukt och grönt) distribueras: Via de israeliska grossisterna. Därför är det roande att se människor debattera för palestiniernas bästa i samma mening som de uppmanar till bojkott. Och som tidigare inlägg påpekat, vill man bojkotta Israel ordentligt får man se till att leva utan dator, mediciner och mycket annat... Fram för en tvåstatslösning med garanterad säkerhet för Israel och sluta se det hela som ett enkelt politiskt problem. Arabländerna är inte ute efter 1967-års gränser, de var inte nöjda med det betydligt mindre Israel som FN-resolutionen lade fram 1947 heller. Deras kamp går ut på att utrota judarna, inte försvara palestinierna vilka de bara använder som en spelbricka. Fred. Nu.

    SvaraRadera
  23. Där finns sedan länge bara EN möjlig plan. Sök på "Elon Plan".

    Det gamla palestinska mandatet är ynkligt litet, det som blev över när alla arabländerna hade fått nästan hela det Ottomanska Imperiet.

    Lösningen är förstås någon slags uppdelning av området mellan Israel och Jordanien - där ändå de flesta är palestinaaraber. Hur man gör i all vänskaplighet, så Israel får säkerhet och tillgång till alla sina historiska/religiösa minnesmärken blir sen en förhandlingsfråga.

    MEN - sök efter Fatah Charter så upptäcker du att den också kräver att Israel och judarna försvinner från Mellanöstern!

    I senaste valet fanns det faktiskt tre små icke-terroristpartier som fick drygt 5%. Tänk om DE fick alla pengarna, på villkor att de samarbetade med Jordanien!

    SvaraRadera
  24. Den enda som kan protestera och påverka matchen måste vara den andre spelaren.

    SvaraRadera
  25. Fridabritt: Jag skrev "mycket noga", det finns ju en något lögre grad i form av "noga",

    09:41: Vad har Bonnierpressen med saken att göra? Jag är starkt kritiks till Israels p o l i t i k vad gäller våldet mot Gaza, dess förnedringspolitik gentemot palestinier och dess bosättningspolitik.

    SvaraRadera
  26. Birger: Jag har också (i andra sammanhang) lagt märke till att det, till synes plötsligt, dyker upp aktivister som gör något bredvid, som saboterar det man jobbat länge för.

    Min slutsats har alltid varit att det på ett eller annat sätt kan vara fråga om infiltration. Då menar jag infiltration i den analysprocess som dessa "andra" aktivister gjort.

    Jag tror att mer "våldsamma" aktivister lätt faller offer för tankefel av typen grupp-tänkande. Denna typ av tankefel är mycket vanligare än vi tror (se Robert Baron på Wikipedia om group think) och det skapar en perfekt ingång för den som vill störa processen - eftersom klimatet i grupperna lätt blir icke-ifrågasättande vad gäller gruppens aktioner vid grupp-tänkande.

    SvaraRadera
  27. LeoB: Håller med dig helt. Brukar hävda att det inte är starka människor, oavsett deras uppfattningar, som är farliga, utan de som springer i flock: sedan må man hytta med Maos lilla röda, nyliberalismens biblkar, rasismens tankebefriade budskap eller, för den delen om så skulle bli fallet, ekofascistiska teser.

    SvaraRadera
  28. Du är ju ett geni Birger. Inför en demonstration som än så länge inte ens varit våldsam tycker du ändå att det är viktigare att hetsa mot svenska organisationer som EVENTUELLT kommer göra något som är dåligt än att ta ställning för Palestinas rätt till självbestämmande och frihet från ockupation. Verkligen smart.

    SvaraRadera
  29. Palestinaarabernas rätt till självbestämmande? När Abbas har tagit bort paragraferna från Fatahs Stadgar om att Israel inte får existera och att alla judiska städer är illegala bosättningar - OCH när han lämnat fram en plan för hur och när han tänker bli ekonomiskt självständig och inte leva på mina skattepengar - då kan man börja diskutera om de har rätt till självbestämmande!

    SvaraRadera
  30. Birger Schlaug skriver:
    Men om det blir våldsamt bråk och våld - stenhögarna är på plats - så börjar jag köpa israeliska paprikor igen. I ren protest mot idioter som låtsas att de är politiskt medvetna. Och jag är förmodligen inte ensam.

    Palestinska folket i Gaza tycker nog att du gör alldeles rätt i det fallet Birger. Det är ju klart att man ska straffa dem för vad idiotiska våldsverkare i Sverige eventuellt gör. Palestinierna är vana vid kollektiva bestraffningar och förstår nog hur du har tänkt det; som en bestraffning av just våldsamma svenskar :-(.

    (För säkerhets skull, fast den är grov: OBS ironin)

    SvaraRadera
  31. Kollektiv illegal bestraffning är vad Hamas, Islamic Jihad, Fatah etc. har ägnat sig åt sedan 7-8 år. De har skjutit från tättbefolkade områden, ett annat självklart folkrättsbrott. Det är INTE ett folkrättsbrott att attackera terrorister hur många fruar och barn de än skrapar ihop som mänskliga sköldar! Eller är det vad som ska avgöra ett krig mellan en stat och en terroristorganisation?

    SvaraRadera
  32. Slagsmålen är i full gång. Bon appétit...

    SvaraRadera
  33. Till paprikan kan Du ju avnjuta en Yarden Chardonnay från Golanhöjderna - odlat, liksom paprikan, av judar och araber som bor i Israel, inte av Olmert.

    För övrigt gör den moderna kapitalismen att det för det mesta finns någonting från snart när var som helst i nästan allt. Bojkott är lite överspelat som politiskt instrument. Tolererar vi idén om moraliskt besudlade produkter kan vi ju bara fasa över vilka brott som gömmer sig i vår bensintank.

    SvaraRadera
  34. Ni som står närmast Hamas: tipsa dom att hyra några av de thailändare som ställde Phuket i ordning efter Tsunamin, och be dom göra sammalunda för den fantastiska stranden i Gaza. De skulle snabbt kunna förvandla det till ett turistparadis som skulle ge massor av turistdollars!

    Inget hindrar, mer än araberna själva.

    SvaraRadera
  35. Harry: Det kan naturligtvis vara en god idé att försöka få igång turistnäringen i Gaza. Men tror du inte att du då är en av dem som skulle kunna hjälpa till? Om du kunde stå med ett ben på vardera sidan så skulle det vara fantastiskt.

    SvaraRadera
  36. Jag får nog hålla mej till medieinformation efter 50 års diabetes och några infarkter i balanscentrum i hjärnstammen..... Men det hindrar mej inte från att berätta om lite positivare saker folk kan göra än att kasta sten och vråla otidigheter på gatorna.

    Gaza exporterade just 25.000 blommor till Europa, precis före Valentine - http://www.iht.com/articles/2009/02/12/mideast/pals.php och sånt borde faktiskt uppmuntras i stället för att tro att man uppmuntrar dom genom total mediatystnad av att 26 dödliga raketer av avlossats av Gazaaraberna mot judiska civila i södra Israel de senaste 8 dagarna. 4 i morse.

    SvaraRadera
  37. Tre prima recept på israeliska paprikor med olika fyllningar:

    http://www.ma-design.net/spain/index.php/2008/11/fyllda-roda-paprikor-pimientos-rellenos/

    SvaraRadera
  38. Bäste Birger,

    Hur många insraeliska paprikor har du köpt i veckan, efter antisemitdemonstrationen 7/3?

    SvaraRadera
  39. Där försvann den mesta av min respekt för dig. Varför inte ta och se till att utvisa alla invandrare också, bara för att visa att vi inte tolererar AFA:s härjningar. Och varför inte tillåta pedofili, bara för att vara tvärtemot vad nazisterna å sin sida står för? Och varför vara miljöpartist? Det är väl bättre att förstöra miljön för att visa militanta miljöaktivister var skåpet ska stå. För att inte prata om de här plogbillsaktivisterna. Hög tid att exportera vapen till varenda land och varenda terrorist som vill ha!

    Jag hade höga tankar om dig innan. Nu framstår du bara som patetisk.

    SvaraRadera
  40. Slim, ironi är inte alltid det lättaste...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.