söndag 22 april 2007

Så trist, Maria....

Kommer hem från en tur med kajaken. Ser att Maria Wetterstrand, som jag håller för den redigaste politikern i Sverige, berättar i DN att hon tackat nej till att debattera med Sverigedemokraterna i TV8.

- Jag hade ingen lust att ägna en söndagseftermiddag åt att ägna dem uppmärksamhet.

Jag minns när de gamla partierna sa exakt samma sak på åttiotalet. Då ville man inte slösa tid med att diskutera med miljöpartiet.

Tänk vad tiden går. Och värderingarna förskjuts...

Jag tror inte att det handlar om att ägna en söndagseftermiddag åt sverigedemokraterna, jag tror att det handlar om att ägna en söndagseftermiddag åt demokratin och människors rätt till information.

Det är bättre att ta debatten nu, mer än tre år före nästa val, än i en valrörelse då slagord och retorik kan förblinda de flesta.

Det var genom överrumpling som Ny demokrati tog sig in i riksdagen, när folk fick känna dem bättre åkte de ur. Lär av detta! Det är nu, inte om tre år, man hinner genomlysa sd på ett seriöst sätt.

Maria Wetterstrand är en av dem som med absolut trovärdighet skulle kunna göra detta - hon har för vana att debattera kompetent, sakligt och engagerat utan de svagheter som Mona Sahlin tyvärr visade upp i sin debatt med Åkesson.

Luktar det illa ska man reagera i tid.

11 kommentarer:

  1. Jag har verkligen också gjort kopplingen mellan vår situation som nytt parti och sd:s dito. Jag håller med dig till fullo om att det är en fråga om demokrati.

    SvaraRadera
  2. Håller också med Birger, det är olyckligt att mp uppträder lika dåligt som de gjorde som bemötte mp dåligt en gång i tiden, även om jag var för ung för att minnas...

    Jag tror också att Maria vore rätt person att debattera med Åkesson. Mona var inte bra, hon var väldigt tunn. Fortsätter hon så blir det svårt för s att bilda regering ingen.

    SvaraRadera
  3. om det är någon som ska ta debatten med SD så är det verkligen maria. jag tycker det är väldigt beklagligt att sävliga politiker som leijonborg och sahlin har varit de enda partiledarna som ställt upp. maria skulle sticka hål på dom.

    problemet är att man alltid debatterar invandring, och inte andra politiska frågor. jag tycke man kunde se skymtar av det i debatten med sahlin, men inte tillräckligt. dessutom bemöter ofta politiker sd:s argument med ideologiska svar, men korrigerar sällan de sakfel eller konkreta frågor sd tar upp. det är fel, rent retoriskt tror jag. vi skulle aldrig bemöta etablerade partier på det sättet.

    däremot tycker jag det är felaktigt att göra jämförelsen mellan mp och sd. vi hade ingen rasistisk eller odemokratisk politik. det finns en anledning till att man inte tar debatten.

    SvaraRadera
  4. Håller helt med, Maria måste ta den debatten, och det kommer hon nog också göra. Men måste alla prata med Sd just nu! Vänta lite istället. Kanske till efter kongressen.
    /m.

    SvaraRadera
  5. Alltså, detta är ingen lätt fråga. Finns det människor i Sverige som anser att vi borde ha färre invandrare, helst inga alls? Tveklöst. De är inte speciellt få. Absolut mer än 4%. Hur många kommentarer hör man inte om att invandrare snor "våra" jobb, stjäl och våldtar "som en del av sin kultur" eller dödar kvinnor enl. löpandebandsprincipen. Det sistnämnda givetvis också "som en del av sin kultur" (åtminstone enligt folkpartiet). Dessa främligsfientliga och inskränkta människor har fram till förrförra valet endast haft stollar som Ny Demokrati eller Sverigepartiet att ty sig till. I och med folkpartiets omsvängning till valet -02 så fick de ett mer trovärdigt, normalt alternativ att rösta på. Och fp skördade också rätt stora framgångar pga detta. Ifall SD nu kommer betraktas som ett normalt parti kommer de förstås att snappa upp tillräckligt med röster för att komma in i riksdagen, oavsett hur mycket stryk Jimmie Åkesson tar i diverse debatter. Rasister och främlingsfientliga har väl hursomhelst inte som starkaste egenskap att lyssna på logiska resonemang? Istället måste man sluta flirta med främlingsfientliga strömningar, även ifall det kommer kosta t.ex. folkpartiet röster. Och sedan invänta SD´s version av Vivianne Franzén som tveklöst kommer att dyka upp snart. Och då är det över för SD.

    SvaraRadera
  6. Det är helt rätt att ta debatten med sd nu istället för att låta dem bli uppfattade som något de inte är. Problemet är att ingen som debatterat mot dem gått på dem på samma sätt som man går på andra partier. Tvärtom låter man sig styras. Otroligt! Sahlin var ju en katastrof.

    SvaraRadera
  7. Äähhhh, denna kommenater måste jag få säga något om,
    "problemet är att man alltid debatterar invandring, och inte andra politiska frågor. jag tycke man kunde se skymtar av det i debatten med sahlin,"

    Många därute tycker MP är bra på minjöfrågor, men usel i andra frågor, hängde det bara på miljöfrågorna skulle MP ha dubbelt så många röster, garanterat.

    SvaraRadera
  8. Kan inte Maria eller någon annan som representerar mp gå in och berätta hur man ser på det? Det är väl klart att ledande personer i mp håller denna blogg under uppsikt, eller hur?

    SvaraRadera
  9. Tyvärr väljer man att inte gå in från Mp:s ledning. Och det behöver man ju inte göra heller, även om nog en och annan håller koll på bloggen... Synd, men inget att göra åt, trots att antalet som är inne på bloggen vida överglänser mina föreställningar när jag påbörjade den för någon dryg månad sedan.

    SvaraRadera
  10. Snälla språkrör, det är en demokratisk möjlighet ni har att svara! Tag chansen. Det vore intressant att höra hur ni argumenterar. Att Reinfeldt, som statsminister, inte vill ta debatt kan jag förstå, men andra partiledare bör göra sin plikt och stoppa sd:s korkade argument!

    SvaraRadera
  11. Sverigedemokraterna borde mötas av en partigränsöverskridande, gemensam och kompakt debatt som exponerar den ideologiska och illaluktande sörja som ligger i deras botten. Demokratin har allt att förlora på att inte ta SD på allvar - omgående.

    (http://abobabopolitik.blogspot.com/2007/04/sverigedemokraterna.html)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.