fredag 22 juni 2007

Tony Blair förväntar sig inte så mycket av Reinfeldt...

Istället för färskpotatis, sill och nubbe ägnar sig EU:s toppgarnityr åt militär upprustning på ett möte i Bryssel.

Fast medierna tycks inte intressera sig alls för frågan om militarisering. Andra, ganska oviktiga frågor om ditten och datten, dominerar. Man pekar på konflikter och det blir svårt att få ihop det. Tony Blair säger, enligt DN:

- Det hänger på håret.

Så Reinfeldt förväntas inte vara någon tillgång.

Till saken: EU:s tolvtaggare vill skriva in i fördraget att medlemstaterna inte får nedrusta militären. Det är innebörden av artikel 41.3.

Man avser också att flytta fram positionerna när det gäller ett militärt EU-försvar. Man vill ändra dagens passiva skrivning om att EU:s politik "skulle kunna" leda till ett gemensamt försvar till att politiken ”kommer att leda till ett gemensamt försvar, så snart medlemsstaterna med enhällighet har beslutat detta."

Det är alltså ett principbeslut om att EU ska ha en egen armé. Så snart sittande regeringar fattar det beslutet. Och tro inte för en sekund att någon svensk regering avser att ta upp frågan till debatt inför ett val. Här kör vi bakvägen, precis som det gick till när Sverige plötsligt, utan debatt, beslöt att vara med i EU:s militära stridsgrupper.

Midsommar borde istället för detta militärkramande i Bryssel ägnas åt lämplig art av kärlek, jordgubbstårta, färskpotatis, sill och en personligt anpassad dos hemkryddat brännvin för den som så vill och kan. Själv föredrar jag några immade glas lagrad svartvinbärs utan fylltöntiga snapsvisor.

För övrigt rekomenderas Peter Eriksson och Maria Wetterstrand att plocka sju sorters ängblommor, lägga dem under kudden och drömma om sin tillkommande.

3 kommentarer:

 1. Lokalpatriot som jag är får jag föreslå Hallands fläder som snaps. och så finns det öl som bryggs i Halmstad. Men jag skall inte göra reklam. Den intresserade får själv försöka lista ut namnet.

  SvaraRadera
 2. Hallands fläder är utmärkt som snaps, även om jag föredrar Östgöta.
  Lasse Bingsjö

  SvaraRadera
 3. Tommy: Du talar som en sann grön gammal hederlig lokalsamhällesfundis, och jag är benägen att hålla med dig...

  Anonym: Som östgöte - bor precis över gränsen till Östergötland - är jag dock mer benägen att hålla med dig...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.