torsdag 15 november 2007

Sju polishelikoprar och 142 JAS- ska man skratta eller gråta?

Jaha, rikspolisstyrelsen har tillgång till sju helikoptrar - häromdagen bara tre. Grattis! Militären har tillgång till 142 JAS-plan. Varav en hel drös lagda i malpåse. Grattis! Är det någon som ser det ironiska i detta?

I övrigt har samma sorts politiker som fixat till ovanstående intellektuella toppnummer lyckats ta kål på hälften av bottnarna utanför Gotland. Syresituationen runt Gotland har aldrig varit sämre. Under 80 meters djup är allt liv borta. Men tillväxten är fortfarande hög och stabil. På pengar. Inte på torsk. Men vem fan bryr sig om flummarna som påstår att man inte kan äta pengar?

En av de mer intelligenta miljöanalyserna gjordes för övrigt igår i SvD. Man skrev: "Störst betydelse för klimatpåverkan har hur många personer som packas in i kabinen, enligt SvD:s undersökning." Ska stuva in hela familjen nästa gång jag flyger så räddar jag klimatet... Det är lika intelligent som när regeringar älskar att hävda att miljön är på väg att bli bättre därför att vi släpper ut mindre skit i relation till den ökande bruttonationalprodukten. Det var så sossarna ville att de gröna nyckeltalen i finansplanen skulle se ut. Även om utsläppen ökade i reala termer skulle siffrorna visa på minskade utsläpp, bara tillväxten var god.

Jag vidhåller det jag skrev här: avveckla militären och satsa pengarna på försvar av demokratin - 20 miljarder till sjukvården (inkl internationella insatser), 10 miljarder till skolan och 10 miljarder till rättsystemet (gärna inkluderande några fler helikoptrar...).

3 kommentarer:

  1. Du ägnar dig åt för mycket kritik av vårt svenska försvar, du bör se det som en försäkringspremie vi betalar för att kunna behålla vårt land fritt från andra länders arméer. Varje land har en armé, sin egen eller någon annans. Men jag skulle ge dig en poäng i att relationen polishelikoptrar-Gripenplan är obalanserad om man kunde jämföra päron och äppen. Kanske mindre invandring skulle frigöra pengar för både fler poliser och bättre utrustad militär.

    SvaraRadera
  2. Ironi biter bra.
    Lennart

    SvaraRadera
  3. Batongbirger!
    Alice i Underlandet

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.