måndag 10 september 2007

Federlys Stureplanspolare sänker Centern

Det går dåligt för centern i Stockholm. Rent av extremt dåligt. Bara 1,8 procent i senaste mätningen. Minus 1,3 procent. Istället för att lansera sig som ett borgerligt miljöengagerat parti i Stockholm har Fredrick Federley lanserat Stureplanscentern.

Det Federley inte begriper är att de bortskämda snorvalparna i champagnegettot är gigantiska sänken för sitt parti. Precis som de skulle vara för varje parti. Kanske borde miljöpartisterna, som det går extremt bra för i Stockholm (över tio procent), skicka blommor till Fredrick.

Varför bilden av överklassfjanten Herr Andreas Blek af Nosen från Shakespeares Trettondagsafton? Tja, han är väl en bra symbol för Stureplanscentern - och en god förklaring till varför det går så uselt för partiet i Stockholm. Och en av orsakerna till varför Mauds dröm om att bli ledarbäver i ett stort parti inte kommer att uppfyllas. En sak är klar: ivriga bävrar trivs inte bland nyrika fjun på Stureplan. Om dessa har jag för övrigt skrivit tidigare.

Efterskörd: Minsann har inte en vilsen centerpartist från landet skrivit i Expressen....

7 kommentarer:

 1. Ha ha ha...Maudan O "ledarbäver"...he he he... "De bortskämda snorvalparna i champagneghettot"...Strålande!
  Du är ju POET, Birger! Fortsätter du så här, så kommer jag att rekommendera dig för Svenska Akademin. Ska kanske tipsa Peter Englund?! Ja ja, jag VET. De tar inte emot tips utifrån. Synd!
  M v h Månviolen.

  SvaraRadera
 2. Jag vill minnas att de siffror (c) nu har i staden är bättre än på många år undantaget valdagen. Förra mandatperioden vid samma tid hade man lång tlägre siffror. Därtill är fråga ställd i kommunalvalet men i den sista SCB som gjordes där man frågade om riksdagsvalet så stärkte centern sin ställning i Stockholm.
  Sist men inte minst, är det verkligen sk stureplansbrats i den avdelningen? Jag tror inte så många av dem är politiskt engagerade. De har väl bara sina möten där?
  Och uppenbarligen har de lyckats med sin strategi att väcka förtret hos rödstänkta debattörer.

  SvaraRadera
 3. Det intressnata är väl inte om bratsen är politiskt engagerade, det intressanta är om de symbolikst kopplas ihop med Federley och Stureplanscentern! Detta tycks Jenny ha missat.Det har ju varit ett gyllene tillfälle för Centern när klimatfrågan diskuteras att nu profilera sig som ett miljöparti på den borgerliga halvan. Symboliskt är Stureplanscentern ett misslyckande för partiet.

  SvaraRadera
 4. Hysch Birger, säg det inte till honom. Det är bättre så här.

  SvaraRadera
 5. Infantil retorik. Tomma tunnor skramlar mest.

  SvaraRadera
 6. SCHLAUG: Hela mandatperiodens citat har sett dagens ljus:
  "De bortskämda snorvalparna i champagnegettot är gigantiska sänken för sitt parti".

  Varför är det så litet av kritik emot nyliberalismen och dess omänskliga kapitaldyrkan. Har alla partier konsensus i detta marknadsevangelium? Var är (s) i kritiken? Är det bara Schlaug.se som är vaken i landet?

  Midnatt råder, tyst det är i husen, alla sova, släckta äro ljusen. Tipp -tapp Tipp-tapp Tippe-tippe tipp-tapp... Detta är den svenska nationalsången uttryckande tystnaden i Parlamentet, Media och Landet Tystnad.

  Mera krut, Schlaug, mera bomber och krevader emot Schlaraffenlands autokrater.

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentarer! Klotband: Helt rätt, därför skramlar det ofta på Stureplan.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.