lördag 8 september 2007

Sorry, Pavarotti - så här ska det låta!

Pavarotti var säkert en stor personlighet, men i jämförelse med den här rösten kom han inte långt. 29 sekunder som säger allt... Sen får man säga vad man vill i Modena.

12 kommentarer:

  1. Opera är väl inte riktigt my cup of tea. Men Nessun Dorma är en helt ok låt. Och eftersom jag dessutom är svag för snyftiga historier med lyckliga slut så har ju sagan om Paul Potts nåt för oss alla:

    http://fnatt.blogspot.com/2007/09/den-fula-ankungen.html

    SvaraRadera
  2. Birger, sådana jämförelser i musikens värld är meningslösa och avslöjar mer om den som gör dem. Kom Pavarotti inte långt? Och slutade Jussi inte på flaskbotten?
    Två stora tenorer, värda all respekt!

    SvaraRadera
  3. pavane! OK, lite provocerande kanske jag uttryckte mig. Pavarotti var en stor personlighet, med enorm utstrålning och med bra röst. Men jag tror inte att Pavarotti kommer att återfinns på, låt oss säga, Tio-I-Topp listan över världens genom tidernas bästa sångare. Som scenpesonlighet, ja. Som röst, nej. Jussi Björling hade något helt enormt, det finns inspelningar, utan tekniska finesser och manipulation, som ger rysningar.

    SvaraRadera
  4. Inte provocerande, bara lite dumt kanske. Snälla, håll dig mer till det du verkligen behärskar, den politiska analysen. Livet är så stort.

    SvaraRadera
  5. Du som kallar dig Pavane kan väl coola ner lite. Distans, distans.

    SvaraRadera
  6. Livet är stort.
    Pavarotti var stor, Jussi var kanske ännu större.

    Men om vi endast kan uttala oss om saker som vi verkligen behärskar, då borde nog de flesta oss både sluta blogga och kommentera bloggar.

    SvaraRadera
  7. Har hört Schlaug hålla föreläsning om Jussi Björling och håller han kunskaper som väl så stora om andra musikanalytiker!

    SvaraRadera
  8. ... och med det ville jag givetvis INTE säga att Birger inte vet något om Jussi Björling...

    Hoppas det blir en bok om Jussi också :)

    SvaraRadera
  9. Pavane! Att Jussi slutade "på flaskbotten" hör inte dit. Hans RÖST var en gudagåva. Speler ingen roll om han var alkoholist 100 ggr om. Det var tragiskt -jo. Men du kan inte ta ifrån honom hans röst. Och vi kan höra den fortfarande - fast han är död. Magi.
    M V H Månviolen, njutande av Ack Värmeland du sköna m m.

    SvaraRadera
  10. Visst kan man rangordna tenorer precis som så mycket annat. Jag håller inte med Pavande om att man inte kan göra jämförelser i musikens värld, om än de kan vara(eller kanske alltid är) mycket subjektiva. Jag tycker att Jussi Björling hade en vackrare och kraftfullare röst än Pavarotti, jag gillar ända att lyssna på båda, Pavarotti var också en mycket bra tenor. Osaklig(eller kanske rent av dum?) tycker jag Pavanes kommentar att Jussi Björling slutade på flaskbotten, vad har det med hans skicklighet att göra?
    Jag tycker Birger Schlaug kan ämnet lika bra som vilken annan amatör som helst(dit jag räknas).

    SvaraRadera
  11. Pavane Tagga ner en aning. Birger kan en hel del om opera och att påstå att Jussi Björling var en av de allra största, om inte den allra största är knappast kontroversiellt.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.