tisdag 10 juli 2007

Lyssnade på Sahlin - och kom på mig själv att längta efter Persson...

Mona Sahlin på Almedalens scen. Pratar som en riktig socialdemokrat. En sådan som fanns innan miljöfrågorna dök upp i deras vokabulär. Det tog nästan 40 minuter innan hon nämnde ordet miljö.

Det enda som kan tyckas vara mer uppseendeväckande än detta är att en kristdemokrat - vars parti är det enda i världen som vill sänka priset på bensin trots alla insikter om klimathotet - på SvD:s debattsida ojar sig över att hon inte tog miljön på allvar...

Hur som helst: Aldrig trodde jag att jag skulle stå i Almedalen och längta efter Göran Persson! Trots allt.

4 kommentarer:

 1. Då har det gått långt. Men jag tycker nog att Mona var bra när hon tryckte på rättvisefrågor.

  SvaraRadera
 2. Saknat din sedvanliga morgonblogg, men även du skall väl kunna ha semester :-)
  Jill

  SvaraRadera
 3. Äääh, jag är ju inte Socialdemokrat, men att Persson skulle vara så illa omtyckt är ju en myt, det är i själva verket Sahlin som är så illa omtyckt. Att Persson skulle vara så bufflig är ju tes som om och om igen kablats ut av medierna, men det är ju för fan ett internt arbetsmiljöproblem, mot mig som väljare har han aldrig varit bufflig. Och förlåt, men jag har svårt att tycka synd om yrkespolitiker som frivilligt har gett sig in i leken med 40.000 i månadslön, skall vi väljare tycka synd om Perssons arbetskramrater för att Persson är så dum? Knappast.
  Vi kan ta ett exempel, sossarna i Botkyrka ville skövla några kvadratkilometer skog och bygga en storflygplats i Grödinge. Alla väljare i området och i kommunen, i princip, var emot det. Det var alldeles tydligt att kommunen tänkte köra över väljarna. Då gick Persson in och sade bestämt NEJ till flygplatsen med sin "bufflighet". Då började kommunledningen yra om "odemokratiska" metoder och bufflighet från Perssons sida. Ja visst, men väljarna var ju hela tiden emot denna flygplats, de räknades tydligen inte in i demokratin, tack Persson för din bufflighet.

  SvaraRadera
 4. Men idag har du Peter Eriksson att se fram emot, då blir det bra!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.