måndag 2 april 2007

Svensk trupp kräva avlyssnat folk

Kräftor kräva dessa drycker, hette det inför folkomröstningen om motbokens vara eller inte (1922).

Nu heter det: Svensk EU-trupp kräva ett avlyssnat folk (2007).

Det militära engagemanget i EU-trupp ökar nämligen behovet att avlyssna folkets data- och teletrafik. Det meddelar försvarsminister Odenberg i senaste numret av Fokus.

Försvaret, via FRA, skall således genom kontroll av medborgarnas mejl och sms öka skyddet för svenska soldater på mission i annat land. Självfallet utan domstolsprövning eller åklagares inblandning. Här handlar det om militär verksamhet. Inte om vanliga demokratiska spelregler.

Politiska partier av olika färger - tyvärr även det gröna partiet - har applåderat att svensk militär ingår i EU:s stridsgrupper i syfte att ge världen det man tror att den mest av allt behöver: vapen, kulor och (som nästa steg) ett och annat JAS-plan. Visserligen blev Per Gahrton så förbannad att han avgick som partiets talesman i försvarfrågor, men vad hjälpte det. Den gröna bastiljonen mot militarisering föll... Och sammanblandingen mellan svensk FN-trupp, EU:s stridsgrupper, amerikaner och Nato är bara en naturlig följd av den påbörjade strategin.

Och nu vill Storebror Odenberg således titta rakt in i dina mejl - med motiveringen att skydda svenska flickor och pojkar på mission. Ironiskt. Men logiskt, ty det ena leder alltid till det andra.
Hur gröna debatterar kan du se här.
PS! Motboken föll.

3 kommentarer:

 1. Ytterligare en välformulerad fullträff, Birger!

  SvaraRadera
 2. Vilket sammanträffande.
  Jag kollade in hur mycket Albert Engström det var på Albert Engströms gata i Norrköing i helgen.

  Men tillfrågeställningen. Det är samma moment 22-frågeställning som att låsa in sig hemma, för att inte de kriminella låses in.

  Personligenså får hela försvarsstaben läsa mina Viagra-reklam-mail och allt annat skräp som jag får, om det finns ett förmodat gott syfte med det hela.

  Hela den här debatten utår ifrån att man misstror försvaret mera än de som ev. kunde sabotera.
  Låt dem hållas, plocka blåsippor i stället!

  :)

  SvaraRadera
 3. Ingen vidare genomtänkt kommentar skulle jag vilja säga till fjaderlös. Skulle du vilja att man öppnar vanliga brev också? Odenberg försa sig i Fokus...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.