söndag 1 april 2007

Jag har tackat ja till att bli hovmarskalk

Jag har, efter att noga övervägt det, nu tackat ja till att bli förste hovmarskalk.

Mina närmaste medarbetare kommer att bli hovstallmästare Mertil Melin, statsfru Kirstine von Blien-Finecke, andre hovmarskalk Elisabeth Tarras-Wahlberg samt kunungslige ståthållaren Frank Rosenius.

Jag kommer att ägna mig åt de ärofyllda, och synnerligen viktiga uppgifter, som åligger chefen för den inre administrationen vid konungens hovstat, det vill säga förbereda och ansvara för kungafamiljens offentliga framträdanden i vårt land såväl som i främmande land. Ämbetet ansvarar även för högtidliga audienser, officiella middagar, jubiléer, inoficiella tillställningar mm.

De traditionella uppgifter som åligger förste hovmarskalk kommer att utökas för att ligga mer i tiden. Sålunda kommer ämbetet från och med tillträdet även att omfatta familjen Bernadottes framtida väl och ve så tillvida att framförskaffa lämplig partner till kronpinsessan - med rätt religion, goda genetiska anlag samt förmåga att bidra till släktens fortsatta möjlighet att framföda lämpligt ämne till framtida statschef. I uppdraget ingår även att upprätthålla hovets inofficiella kontakter med statschefer i såväl demokratier som goda diktaturer, särskilt sådana där diktatorn vid högtidliga tillfällen hälsar tiotusende undersåtar medelst handskakning.

Jag tillträder idag, 1 april 2007, och har för avsikt att sälja ut hovets samtliga fossildrivna limosiner och vräkiga båtar för att istället införskaffa ett smärre antal miljövänliga hybridbilar samt en roddeka. Den sistnämnda i akt och mening att såväl gynna miljön som konungens hälsa.

PS! Tidigare statsminister Göran Persson kommer den 1 juli att tillträda som förste trädgårds- och skogsmästare med uppgift att handha blomsterarrangemangen vid drottningens traditionella tebjudning som årligen inträffar 1 maj. Göran Persson har tackat ja till tjänsten för att därmed legitimt kunna undslippa socialdemokraternas traditionella första majfirande.

9 kommentarer:

  1. Du är tidig. Men vackert. :-)

    SvaraRadera
  2. Hur fan kan du ta ett sådant jobb?

    SvaraRadera
  3. hahaha fint :)

    (Krister, det är 1:a april idag...)

    SvaraRadera
  4. Man ska hålla fast vid fina, gamla traditioner. Som 1:a april. Hatten av för Birger.

    SvaraRadera
  5. Hahahaha ..., det var jättebra! Det ska jag länka till!

    SvaraRadera
  6. Jag ska genast skaffa mig en "brat music" repertoar som passar kidsen.

    Fred

    SvaraRadera
  7. Vilket löjligt aprilskämt! Är det verkligen du som skrivit detta Birger?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.