onsdag 22 oktober 2008

CityMail har lösningar på både miljö och jobb...

Ser i bladet att Peter Eriksson kräver att s och mp blir överens om jobb och klimat. Det kan ju låta förnuftigt om man skall bilda regering.

En lysande lösning kommer från näringslivet. I detta fall från CityMail. Ett verkligt ljus i mörkret...
Mer jobb till Sahlin, klimatinsatser för Eriksson.

I en broschyr, som ramlat ner i vår lantliga brevlåda, berättar VD:n för detta företag att man, genom att nu börja dela ut lite av den post som Posten redan delar ut, skapar 116 nya jobb i västra Mälardalen.

Men man skapar inte bara nya jobb på detta konstruktiva sätt. Man berättar att man gör en insats för miljön och klimatet också: Man delar bara ut posten var tredje dag! "Så undviker vi onödiga, halvtomma postrundor... Visst låter det ganska vettigt?"

Idén att låta Posten fortsätta att köra ut all post när man ändå kör är naturligtvis omodern, det stimulerar ju tillväxten om fler kör omkring med brev.

I broschyren, med det glada budskapet, berättar CityMail om sina ambitioner: En ung glad brevbärare - eller Cityman, som de heter i CityMail - uppmanas att "berätta om en minnesvärd arbetsdag". Svar: Det är när han "hittat mottagarna till alla försändelser som jag haft med mig".

Herreminje, det är minnesvärt att lyckas hitta brevlådorna! Och miljöbra att köra ut post till lådor som ändå Posten besökar varje dag. Och jobbskapande att anställa folk som gör det andra redan gör. Det är det som kallas att "skapa sysselsättning" och "sätta folk i arbete". Leve tillväxten!

Ska rätt vara rätt, och det ska det ju ibland, så har CityMail numera bytt namn till Bring Citymail Sweden AB.

17 kommentarer:

 1. Elakt. CityMail kör ut mycket av sin post med cykel. Konkurrens stimulerar alla. Posten skall inte ha monopol utan få kämpa för sin ställning! Även Posten missar utdelning ibland! Jag tycker det är fantastiskt att CityMail tar ansvar för att köra ut företags kommunikation med konsumenter även på landsbygden trots att det inte kan vara en lönsam del av deras verksamhet!

  SvaraRadera
 2. Detta "madhouse" håller nog på att kollapsa för gott just nu -
  måste bara tipsa om en helt underbar artikel om vad som händer nu, med djup insikt och stort hopp, för alla men särskilt för gröna.


  http://www.realitysandwich.com/money_and_crisis_civilization

  SvaraRadera
 3. CityMail borde köpa landsbygdsbrevbärning av Posten... Det är idiotiskt att köra omkring på det här sättet, samma sak gäller för paket som körs av flera olika företag som kör samma rutter med halvtomma bilar. Förutom att det är ineffektivt resursutnyttjande så är det idiotiska jobb, av samma klass som skapades i gamla kommunistregimer. Var det inte du, Birger, som skrev något om behovet av funktionell ekonomi? Kan du inte utveckla det mer?
  BM

  SvaraRadera
 4. Naturligtvis är nuvarande system helt idiotiskt. Kan passa på att tipsa om Enn Kokks inlägg på samma tema: http://enn.kokk.se/?p=1585


  anonym 09:40:
  Visst är det fantastiskt att företag är snälla och ger oss den service som tidigare ansågs som självklar...

  På vilket sätt gynnar konkurrensen mig som postmottagare? Jag skiter väl i vem som delar ut posten. Innan när Posten gjorde det hamnade dock breven i rätt brevlådor, sedan CityMail tog över här har det blivit lite si och så med den saken...

  SvaraRadera
 5. City Mail har inte ett rätt.
  Dom skulle inte få slänga min soppåse om dom så erbjöd sig.
  Tapetserat med deras post nere i trapphuset. Klåpare.
  Robert - Södermalm

  SvaraRadera
 6. ja man skrattar ihjäl sej. Fattar heller inte varför det kommer post till jobbet i omgångar, det kan ju aldrig vara vettigt att 2 idioter kör hit med post när en kunde tagit allt på en gång.....suck.

  SvaraRadera
 7. Håller med om att detta är "skapa sysselsättning"
  Med risk för att protesterna skall bli så stora att bloggdatorn brakar ihop framföres härmed åsikten att vissa saker borde vara i samhällets regi som det varit från början
  Till detta hör post, telefon och skola samt sjukvård.
  I den heliga konkurrensens namn åker nu en massa människor hit och dit och om varann, och varje mobilteleföretag har egna master etc.
  Man skrattar inte man gråter.

  SvaraRadera
 8. Hej

  Är det inte dags att skapa ett nytt parti - så att du kommer ut i debatten och kan ta strid mot konsumtionssamhället. Jag ställer upp om du gör det - har varit med förr.

  Kristineberg

  SvaraRadera
 9. Med tanke på hur vissa utskick (från exempelvis Dell) är (fel)adresserade - och det handlar inte om små mängder - är det inte konstigt att en bra arbetsdag som brevbärare är när man inte behövt få någon post med sig tillbaka från rundan. Det sparar en massa extraarbete, man slipper då söka den verklige adressaten i trapphuset, göra en ny sökning när man kommit tillbaka, skicka tillbaka i retur etc...

  Efter att ha jobbat i CityMail tidigare kan jag intyga att tempot är betydligt tuffare för Citymännen än för Postens brevbärare (stress = det blir fel ibland). Vi gjorde dubbelt så stora rundor på hälften av tiden jämfört med Posten. Men så fick man bra kondis också.

  SvaraRadera
 10. Jag vill ha ett radikalt grönt parti som gör upp med hela mänskligheten! Jorden åt grönskan!

  SvaraRadera
 11. Antagligen är detta något stort i Katrineholm-Vingåker, eftersom självaste kommunalrådet Dahlström (s) var med igår och klippte av det blå-gula bandet vid invigningen av Citymails kontor.

  Socialdemokraterna kan man ju lita på, så därför är det nog bra med detta dubbeljobb.

  SvaraRadera
 12. Tål att upprepas: Birger, du är genial så att klockorna stannar...

  Anneli :-)

  SvaraRadera
 13. Sixten:
  Tydligen får man enl hans engnell förutom att City Mail är bra för "sysselsättning" och "miljön" att det också förbättrar "kondisen".
  Ny eller gammal regering kan väl tänka ut mer i den här stilen. Maud är nog extra bra på det här.
  Mot ekologisk och ekonomisk undergång med glada fötter!

  SvaraRadera
 14. För att inte tala om att de bereder landet för försämrad postgång överlag. Snart börjar även posten med utbärning var trejde dag!

  Bara lite till sen, så fungerar posten sämre än på den tiden den gick med häst och vagn.

  SvaraRadera
 15. Vad är det för konkurrens??
  City Mails affärsidé är att plocka russinen ur kakan. Stora säkra, centralt placerade kunder tar CM hand om och vykortet som skickas från Tommelilla i kväll och levereras i Storuman i morgon tar Posten hand om.
  För mig är det obegripligt att både fackförbund och samhällstillvända tidskrifter kan gynna en en sådan osolidarisk verksamhet.

  Torsten Andersson

  SvaraRadera
 16. Jag håller med.. även om jag tycker det ursrungliga inlägget var lite väl elakt.
  Det är väl självklart så att alla måste hitta någon typ av höjdpunkt i vardagen, i jobbet såväl som privat, hur osignifikant den höjdpunkten än kan te sig för andra.

  Men i grund och botten är Citymail ett osunt företag, dom plockar russinen ur kakan, som sagts, utan att för den sakens skull lyckas tjäna pengar på det, och arbetsvillkor och löner är bortom all kritik.
  Samtidigt har jag svårt för att förespråka ett monopol för Posten, men vi kan väl nöja oss med att säga att det Bring Citymail är ett exempel på marknadsekonomi och fri konkurrens när den fungerar som sämst.
  Bring Citymail


  Micke

  SvaraRadera
 17. Jättebra och kontstruktivt Birger!
  Det var bättre på Stalins tid då staten ägde allt! Det är det-var-bättre- förr-jante-tänket som driver det här landet framåt.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.