torsdag 23 oktober 2008

Frågan är var man landar....

Mona Sahlin och språkrören har åkt tåg till Göteborg. Tillsammans.

För att visa allvaret i att bilda regering. Tillsammans.

Det är högflygande planer.

Frågan är var språkrören, och den gröna politiken, landar i umgänget med sossarna.

Än så länge går det ju bra... Men landningen?


Lena Mellin ser problem redan nu, frågan är om den tupplur som hon skriver att Peter tog på tåget bottnar i samma orsak som medförde att jag lätt somnade: jag sov som bäst när det var som värst, ville liksom fly ett tag... Det blev ganska många tupplurar åren 1997-98.

Nog låter det aningen Barbieaktigt när Mona Sahlin ber journalisterna tänka på "alla roliga saker" som hon och rören kan komma överens om. Jag hade också tagit en lur, Peter!

Det viktigaste för Mona Sahlin är nog annars att få de hårda LO-facken - de där som älskar kärnkraft, betong och motorvägar - att acceptera miljöpartiet. DN konstaterar att Mona Sahlin "med tillfredsställelse" fått facket att lyssna till mp:s syn på trygghetssy­stem på arbetsmarknaden (man vill höja taken och återgå till 80% ersättningsnivåer).

Det tycks dessutom redan vara klart att mp kommer att backa när det gäller småföretagares rätt att skydda två anställda innan turordningsreglerna börjar gälla. Mer om det imorgon. Så lite vindkraft och kollektivtrafik får väl betongfacken acceptera som tack...

7 kommentarer:

 1. Dina bildval är genialiska. Är ni ett helt bolag som jobbar med din blogg?????
  HB

  SvaraRadera
 2. Vadå ändra turordningsreglerna? Det var ju Mona Sahlin som gillade att mp och borgarna drev igenom undantagen på Birgers tid som rör! Birger hängdes upp på stora LO-affischer över hela stan som den buse han ansågs vara som gav kapitalistiska frukthandlaren på hörnet rätt att undanta två från turordningen.

  SvaraRadera
 3. Turordningsreglerna för småföretag är en fjärt i sammanhanget. Jag har också åkt tåg med Peter och delat en vinare mellan Stockholm och Göteborg. Jag tycker det är utmärkt att s och mp visar en resolut poltik för att motverka arbetslöshet. Det räddar brorsan som jobbar på Volvo och alltid undrat om miljöpartister är nostaligiska lantisar.
  Nu håller gräsrätterna på att lämna mijöpartet att lämna miljöpartiewt och vi får in en massa konstgräs på arenorna. Bra eller dåligt?

  SvaraRadera
 4. En fördel med att åka tåg är väl just att man slipper landningen, eller? :)

  SvaraRadera
 5. Niklas, frågan var inte var tåget skulle landa, utan de högflygande planerna...

  SvaraRadera
 6. 10.24:
  Konstgräs!! Bra beskrivning. Dock är ju den benämningen mycket talande för om det är tilltalande eller inte för ett parti som tror på det äkta och naturliga...som tar avstånd från det "konst"lade i alla former...

  SvaraRadera
 7. Kan sökordet Monetary Reform vara nå´t för Mp?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.