lördag 6 september 2008

Och vem var hans rådgivare...?

Det berättas att Lars Leijonborg sparkas. Det är klart, det är inte lätt att ha avdankade partiledare i en regering. Se bara hur illa det gått med Carl Bildt...

Fast det gäller nog inte bara att göra sig av med avdankade partiledare. Det skulle nog vara lika illa med avdankade språkrör... Tänk er en tjurskallig jävel som mig i en regering... Stackars Mona och Peter...
Frågan på bilden är intressant. Man kan faktiskt ana att Jimmie Åkesson hörde av sig, för det var väl med gamla sd-förslag (språktest för invandrare) i bagaget Lars gjorde sitt bästa val.

Här berättar jag förresten hur en korkad reklambyrå försökte lansera Lars Leijonborg. Och här skäller jag på Lars.
Här finns KGB:s intervju med förra valets segrare, för dem som vill minnas hur de såg ut sista dagen de hade majoritet bland väljarna...

12 kommentarer:

  1. Det är nog mer sannolikt att Lars Leijonborg hör av sig till Jimmie Åkesson än att Jimmie Åkesson hör av sig till Lars Leijonborg.

    http://www.rod.se/politikomraden/demokrati/Sd-raggar-toppnamn-hos-andra-partier

    För övrigt skulle jag uppskatta en källa för att folkpartiets förslag om språktest ursprungligen kom ifrån Sverigedemokraterna.

    SvaraRadera
  2. Svar på frågan från Tobias: Så här står det i sd:s partiprogram:

    "Skärpa villkoren för svenskt medborgarskap. Ett grundkrav ska vara att man levt i Sverige permanent och laglydigt under lång tid, att man behärskar svenska språket i tal och skrift, samt har tagit till sig den svenska kulturen."

    SvaraRadera
  3. Språkkravet är ett av de bästa integrationsförslag som presenterats på åratal. Mycket synd att det anammades av regeringen! Såväl den enskilde individen som samhället skulle bli självklara vinnare. Hörde Lejonborg diskutera integrationsproblematiken i samband med det förslaget och personligen har jag inte hört någon politiker som tycks ha sådan verklighetsförankring i denna fråga som han. Titt som tätt möter jag i mitt nuvarande jobb människor som bott i Sverige 10-20 år och som det är så gott som omöjligt att kommunicera med på svenska. Var är det egna ansvaret i språkinlärningen? I Sverige finns alla möjligheter för den som vill lära. Vilken arbetsgivare anställer personer som varken han, kunder eller övrig personal kan prata med? Hur ska föräldrarna kunna prata med sina barns lärare? Hälpa barnen med läxor? Mm mm. Hur mycket pengar ska vi lägga på tolkar i skolan, vid läkarbesök mm? "Kravet", snarare självklarheten, att man lär sig språket i det land man avser att bo i borde inte vara någon diskussionsfråga. Och vid t ex sfi-studier får man inte bara språket med sig, utan även kunskap om värderingar och lagar i Sverige. T ex samhällskunskap, demokrati, jämställdet, barnkunskap mm.

    F d sfi-lärare

    SvaraRadera
  4. Rättelse av ovanstående: menade givetvis "Mycket synd att det INTE anammades av regeringen!"

    SvaraRadera
  5. Varför är det rasistiskt och fult att ställa några som helst krav på dom som kommer hit och vill vara här och få del av våra sociala förmåner?

    SvaraRadera
  6. Här e de väl ingen som talat om rasism, men man får väl ändå konstatera att fp:s stora valframgång förrförra gången berodde på att man, kanske av en slump, fick medierna att skriva mest om språkkravet.
    Är inte säker på att det ens var folkpartiets mening, eller att ens Leijonborg hade klart för sig den bomb som fanns i en liten attsats i ett jättestor integrationsprogram, där de flesta åtgärder var tydligt liberala i dess bästa mening!

    SvaraRadera
  7. Känner liksom fd Sfi-lärare personer som varit i Sverige 20 år eller längre och fortfarande är så dåliga på svenska att barnen måste följa med till försäkringskassan etc.
    Men så har de också haft förtidspension i många år och umgås sålunda mest med landsmän.
    Det måste ju även vara förödande för dessa människors självförtroende att leva så.

    SvaraRadera
  8. Vad ska vi med språkkrav till? Var och en kan väl skriva på sin blogg på det språk man önskar, sedan kan Googles översättningsverktyg arbeta!

    SvaraRadera
  9. MH: Jag ser det inte riktigt som en källa. Folkpartiets förslag om språktest skiljer sig faktiskt från sd:s. Men jag kan ha fel.

    SvaraRadera
  10. Hur ser egentligen en typisk Folkpartist ut? Kan tänka mig att det är en som går på en fotbollmatch och håller på dommaren. Lars Leijonborg känns väl mest som om en full och obegovad festdeltagare skulle göra en imitation av Magnus Härenstam i Jepardy. Att överhuvudtaget ge en pingstvän en position som åtminstone teoretiskt skulle kunna innebära att han skulle kunna bli landsfader och landets ansikte utåt är ju obegripligt. Skillnaden mellan Pingstkyran och Knutbysekten är ungefär som Nazismen som den framstår idag och som den skulle framstått om Hitler vunnit andravärldskriget. Pingstkyrkan är en sekt som enbart får existera utan större kritik för att den funnit för länge.

    SvaraRadera
  11. Svar till Anonym 10:52
    Det är fult, därför att det är fult! Eller, med andra ord: det är inte Politiskt Korrekt att ställa dylika krav. Vem som sedan bestämmer detta "PK" vet väl ingen. Men någon person eller grupp torde det vara.

    Svar till Anonym 13:21
    Enligt en Fk-tjänsteman, säger en regel, att Fk är skyldig hålla med tolk, när icke svensktalande kunder ska betjänas. Därför behöver barnen inte tolka.

    N.

    SvaraRadera
  12. Media har ett stort inflytande över vad som blir PK genom det sätt på vilket olika händelser skildras.
    Sedan är det ju inte bara vad som skrivs utan också vad som inte skrivs som är viktigt.
    Genom att tiga om vissa saker övar då media ett stort inflytande.
    Därför är annan kommunikation tex bloggande viktig.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.