fredag 29 augusti 2008

Obama slirar också...

I ett av försommarens nummer av Riksdag och Departement svarade riksdagsledamöterna på frågan vilken amerikansk president de föredrar. Demokraternas kandidater vann överlägset förstås. Märkligt var att det bara var en miljöpartist som hade lagt sin röst på De grönas kandidat.

Är man elakt realistiskt så kan man väl säga att det var ganska väntat... Ideologi och samhällsförändring ligger ju inte högst på det svenska gröna partiets dagordning...
Men kanske skulle det låta annorlunda idag när Obama slirar alltmer när det gäller Irak och kritik av frihandel utan ekologiska och sociala regler.

Här kommer i alla fall lite upplysning till de miljöpartister som slirar i tron på den egna rörelsen.


6 kommentarer:

 1. Dålig stil! Du vet bättre än så. Att insinuera att gröna riksdagsledamöter väljer bort en grön kandidat till förmån för Obama. De kanske helt enkelt inte kände till kandidaten? Ungefär som övriga 99,3% av svenska folket och de flesta amerikaner.

  SvaraRadera
 2. S.k. gröna svenska politiker borde åtminstone någon gång ha läst om Green Party i sin medlemstidskrift.
  Birger har absolut ingen dålig stil! Det har däremot vissa andra.

  SvaraRadera
 3. Green Partys program är snarlikt miljöpartiets och det har ju hittills inte blivit så populärt (opinionssiffrorna är inte större i dag än vid valet för 20 år sedan). Mycket av innehållet i Green Partys/miljöpartiets program återfinns inom de andra partierna från vänster till höger, ingenting unikt alltså. Det behövs exempelvis BÅDE decentralisering och centralisering i ett modert samhälle, BÅDE närdemokrati och demokrati på Europanivå, o.s.v. Ett renodlat "grönt" samhälle skulle nog knappast vara ett lyckorike.

  SvaraRadera
 4. Men kära hjärtanes! Den där anonym som hävdar att gröna riksdagsledamöter så sent som i våras inte inte kände till att det finns en grön presidentkandidat kanske har rätt, vilket gör mig än mer bekymrad om det gröna partiet! Om inte annat borde du ju känna till att Ralph Nader ställer upp, som väl också ligger betydligt närmare de gröna än såväl demokrater som republikaner gör. Jag tror tvärtom att de gröna riksdagsledamöterna skäms för andra gröna partier i en tid när det gäller samordna trupperna med socialdemokraterna för att bilda regeringe under Mona Sahlin.

  SvaraRadera
 5. Hallå Birger! Skitkul och bra i Nyhetspanelen. Jämförelsen mellan Jan Björklund och Bert Karlsson var mitt i prick.
  LR

  SvaraRadera
 6. Självklart väljer man Obama i valet mellan honom och McCain, det är också ett sånt bipolärt val det oftast har framställts som i svensk media och förmodligen även så det framställts i det här fallet när någon journalist ringt runt.

  Att välja Obama framför McCain betyder ju inte att man för den sakens skulle inte egentligen helst skulle vilja se en grön kandidat. Och den gröna kandidaten i det här valet är inte Ralph Nader, som någon här påstod.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.