måndag 4 augusti 2008

Lönsamma offer i de stora demokratierna...

Det tillhör inte vanligheten att jag citerar något som Bo Pellnäs skriver. Men i gårdagens SvD formulerar han och Bo Ekman följande, vilket tycks mig värt att citera så här i FRA-tider:

"Under den senaste 10-årsperioden har färre än 4000 personer lidit en våldsam död genom terrordåd i Europa och USA. Drygt 3000 dog i en enda ohygglig händelse - 11 september 2001.

Under samma persiod har mer än 1,5 miljoner människor dött genom mord eller biloyckor. Den samlade befolkningen i USA och Europa är cirka 800 miljoner."

Men välstånd och demokrati sägs vara av riktigt god kvalitet, och konsumtionen per capita härligt hög.

9 kommentarer:

 1. Har du inte lärt dig skilja mellan äpplen och päron, BS?

  SvaraRadera
 2. För att inte tala om hur många som regeringarna i den så kallade fria demokratiska världen mördat via sina arméer i sk teoristbekämpande syften.

  Soldater är ju bara statsanställda mördare

  SvaraRadera
 3. Eola,

  Och negrer är ju bara en blandning av apor och människor?

  Eller ska vi kanske vara lite nyanserade?

  SvaraRadera
 4. Ja, vem är terrorist egentligen? Är det givet, att det enbart är beväpnade banditer utanför samhället? Eller är det tänkbart, att även statliga arméer kan utöva terror?

  Med vad rätt får superstaten i väster tillverka kärnvapen, utan att världen protesterar eller bojkottar den, samtidigt som den förbjuder andra stater att tillverka detta hemska vapen? Ska det alltid vara den starke som bestämmer, vad som är legitimt?

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk blogg du har!

  SvaraRadera
 6. Det är som i TV-shop-reklamen. Först försöker man visa upp en extremt överdriven bild av hur dåliga de befintliga städverktygen är och sen erbjuder man sin specialmopp eller dunderspray för att lösa "problemet"

  Terrorismen används av politikerna för att skrämma upp befolkningen, så att de sen ska rösta på dem när de erbjuder sina åtgärder.

  Även miljöpartister kör med samma knep. Klimathotet är ett bra exempel.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med terroristerna i Sinkiang-provinsen att de där ska bildas en egen region liksom Tibet.
  Jag gilar däremot inte deras metoder.Ska inte denna kommentar granskas av FRA då den tar upp ordet terrorist och en given provins som är aktuell inför OS?

  SvaraRadera
 8. Du har tydligen blivit polisanmäld av Björn Brink... på väldigt oklara grunder.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.