torsdag 17 januari 2008

Om torskar

"Hur kan man gå till sina barn och barnbarn och säga att vi är hyfsat nöjda med att torsken dog ut lite långsammare i Kattegatt?"

Maria Wetterstrand i gårdagens partiledardebatt med anledning av att regeringen säjer sig vara hyfsat nöjd med EU:s fiskeöverenskommelse.

7 kommentarer:

 1. Och hur kan vi vara hyfsat nöjda med att ica fortsätter att kränga torsk till underpris? Se länk.

  SvaraRadera
 2. Maria Wetterstrand ställer en retorisk fråga. Svaret kan t.ex. lyda: Alliansen är inte behäftad med s.k. grönt tänkande. Enkelt, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Vad är "grönt tänkande"?

  SvaraRadera
 4. Till Anonym. "Grönt tänkande" är det, som folk med känsla för ett stabilt och tryggt samhälle (i harmoni med naturen och kulturen) bär inom sig och vågar stå för. Dit kan vi sannolikt räkna värden för denna underbara spalt: Birger Schlaug. Eller, har "Anonym" ett bättre förslag?

  SvaraRadera
 5. Så hon har lite humor i alla fall, Wetterstrand. Mycket bra fråga!

  SvaraRadera
 6. Om hennes uttalande sätts tillbaka i sitt sammanhang, så var det i ett replikskifte med Maud Olofsson det yttrades.

  Maud ansåg att nu görs i alla fall något, samtidigt som hon vidare ansåg att Maria som hellre satt på läktaren och tjurade inte hade gjort någonting alls. Maud uttryckte även att hon inte var direkt nöjd, och att mer kan göras, men ändå glades åt steget i rätt riktning.

  SvaraRadera
 7. Gröna tankar sa...: "Till Anonym. "Grönt tänkande" är det, som folk med känsla för ett stabilt och tryggt samhälle (i harmoni med naturen och kulturen) bär inom sig och vågar stå för. Dit kan vi sannolikt räkna värden för denna underbara spalt: Birger Schlaug. Eller, har "Anonym" ett bättre förslag?"

  I harmoni med naturen. Vad menas? Ditt svar är lika oklart som "grönt tänkande".

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.