torsdag 10 januari 2008

Det är klart att du skall göra film, ÖB!

Lysande idé att bränna militära pengar på en film med ÖB i huvudrollen. Mer sådant! ÖB - the movie, kan bli en kultfilm. Stå på dig, ÖB! Scenen där Du hugger ved, och filosoferar över livet, är värd hela slanten. SvD, som alltid är på hugget, visar bilderna. Som säkert skrämmer skiten ur lede fi - nu vet han vad som väntar om han kommer. I de svenska skogarna finns grabbarna med yxan i högsta hugg.

Kul att informationsdirektör Staffan Dopping så hett försvarar denna kulturgärning. Som god gammal programledare i Studio Ett gillar han förstås att man för över pengar från militär till kultur.


En annan idé som ÖB kunde testa är ju att överföra 20 miljarder till internationella sjukvårdsteam. Ett bra sätt att få människor att överleva och samtidigt ge lite fräsch reklam för Sverige, vilket ju ÖB gärna vill med internationella åtaganden. Världen saknar ju läkare och mediciner, och har för mycket militärer och vapen. Bättre balans behövs, eller hur ÖB?

När pengar till film och sjukvårdsteam bränts så finns ändå drygt 20 miljarder kronor kvar. Hur vore det om ÖB satsade dem på att försvara den svenska demokratin? Ett bra sätt vore ju att överföra 10 miljarder till rättssystemet och tio miljarder till skolan. Tror det skulle ge ett bättre utfall än att satsa upprustning av JAS-plan. Finns det några miljoner över kan man väl alltid göra en uppföljare till filmen.

2 kommentarer:

  1. Haha, väntade på att nån pacifistsak skulle ta chansen att säga just det. Låt ryssen ta oss.

    SvaraRadera
  2. Högkvarteret kommer att införa ett filmpris i konkurrens med Oscar, det skall heta Hakan, med högtidlig utdelning årligen.
    Staffan Sothöna

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.