onsdag 9 januari 2008

Grått

Grått, så in i h-e grått.

Vädret. Fjärden. Politiken. Trädgården. Staden.

Idag finns inte mycket mer att tycka. Sorry. Blir potatisbullar till middag.

PS! Minsann, Miljöpartiet de Gröna säger nej till privatisering av apoteken. Jag drar en suck av lättnad. Eller kanske inte. I pressmeddelandet från partiet betonas att "jag" (vilket är Peter Eriksson) säger nej. Det står faktiskt inte vad Miljöparitet tycker i frågan... Om inte Jag är Mp förstås. Jaja, tiderna förändras. Mycket. Jag är det i riksdagsdebatterna också, allt mer allmänt. Reinfeldt, använder nästan konsekvent ordet Jag när han menar moderaterna. Lite tragiskt är det. Och det smittar. Tänk om det här smittar av sig också...

17 kommentarer:

  1. Potatisbullar med lingon blir rött.

    SvaraRadera
  2. Vore roligt om någon kunde undersöka hur ordet "JAG" används i politiken. Göran Persson uppfattades väl som väldigt mycket JAG men jag minns inte att han använde ordet på det sätt som Fredrik Reinfeldt gör. Som jag minns det var Göran Persson noga med att prata om "Socialdemokraterna" och vad de ville göra.
    Carl

    SvaraRadera
  3. Birger, ursäkta denna fråga som inte alls har med dagens blogg att göra. Simone de Beauvoir är ju aktuell just nu, bland annat genom teveprogram och filmer. Förra året läste jag din bok om Elvis och har sedan dess undrat om det citat som finns från Simone de Beauvoir är riktigt eller om du har fejkat det? Tacksam för svar!
    PS! Tack för en mycket bra bok!

    SvaraRadera
  4. Hej

    Jag kan förstå Peter Eriksson att han säger jag när han menar miljöpartiet- det blir så när man har hållit på med politik som heltdssyssselsättning de senaste 20- åren. Man tappar fotfästet, vilket Eriksson gjort. Det kanske är dax för Eriksson att veckla ut fallskärmen med inkomstgarantin från riksdagen.

    Robin

    SvaraRadera
  5. Varför lämnar du ut hela ditt röriga privatliv på nätet, Birger?

    SvaraRadera
  6. Potatisbullar är väl inte så privat?

    SvaraRadera
  7. Anonym: Haha, nej det tycker inte jag heller.
    Robin: Nja, så enkelt är det nog inte.
    Simone: Ja, citatet är riktigt.

    SvaraRadera
  8. Jag menar, det blir ju töntigt det här med att skriva s k bloggar och tycka till om allting mellan himmel och jord. Vem ska läsa utöver dem som snubblar över dina rader? Vad jag kan förstå har du en liten frälst läsargrupp. Så vad tjänar det hela till? Hur i allsin dar har du TID? Vad lever du av? Vem bryr sig om dina ord? Ofta är du väldigt udda i ditt tyckande, helt utanför vanligt folks livssfär.

    SvaraRadera
  9. Är det bra eller illa om Karin Svensson Smiths initiativ smittar av sig?

    För egen del tycker jag att det var rakryggat och konsekvent av henne att säga nej.

    P.

    SvaraRadera
  10. Åh gissa om jag känner som Du idag!

    Ibland önskar man nästan att man var lite grå själv - en sådan där som fortfarande tror att klimatförändringen är en bluff och att vi gröna är onda osaliga andar - då kunde man unna sig en sådan där Thailandresa till sol och glada färger i alla fall.

    SvaraRadera
  11. Vi klagar ibland över dagens utbredda anonymitet, att det är svårt att ställa någon till svars. Kan detta "jagande", dvs att säga "jag" istället för partiet eller institutionen, vara ett försök till ansvarstagande? I så fall behöver det kanske inte vara tecken på självgodhet. Eller?

    SvaraRadera
  12. Tycker att Schlaugs blogg tillhör de bästa, den är frisk, uppkäftig, rolig och tankeväckande. Delar således inte alls Anonyms kritik.

    SvaraRadera
  13. Precis som på 'skriket' känner jag mej idag, fy bubblan. Jag såg faktiskt solen idag för första gången i år! det varade 7 minuter.....

    SvaraRadera
  14. Är det inte ett friskhetstecken att människor förstår att de är just en person och kallar sig JAG. Jag ryser lite inför de där som kallar sig partiet både Adolf och Josef lärde oss väl något hoppas jag. kanske är det också så att Miljöpartiet äntligen har lämnat det socialistiska fängelset där det mystiska Partiet talar..så menar JAG. När det gäller Apoteket så har alliansen fåt stora snurren..de vill väl åt lagret av lugnande medel. Någon annan vettig förklaring finns inte..rena snurren så om Peter och du och jag tycker samma sak så tycker VI något. Ge fan i Apoteksbolaget.
    Jag har funderat på att skriva något om alliansens ekonomiska politik..typ förra gången lånade de utomlands för att dela ut bistånd till sina vänner. Den här gången säljer de våra gemnsamma bolag för att dela ut till sina vänner...men det kan man väl inte skriva om:)

    SvaraRadera
  15. Robin,

    Schlaug har ju själv vecklat ut inkomstgarantin från riksdagen. Det är därför han har tid att lalla runt med böcker, Elvis-föreställningar och bloggar om hur dumma alla som arbetar och shoppar är.

    SvaraRadera
  16. Håller med om att det känns grått. Heder åt Karin Svensson Smith, som verkar följa sin övertygelse. Inte bara prata. Jag tror på henne!

    SvaraRadera
  17. P! Jag tycker att Karin gör helt rätt. Tror att jag själv bara var med på en enda utskottsresa under alla år i riksdagen, tyckte de flesta var av den art att det faktiskt inte var sakligt givande att följa med. Men var på några FN-grejer som trots allt var rimliga.

    Anonym: Du har din fulla rätt att tycka att det är töntigt. Tror inte att det är en liten fräslt grupp som tittar in på bloggen. Du var ju inne och några till. Kollade på Statcouner och det var 529 stycken denna dag. Tid? Har fått gåvan att skriva och läsa väldigt fort... Vilket kan förklara varför det blir lite slarvigt ibland...

    Emma! Jo. Fast ibland hjälper det inte. Hade ett jobb på Azorerna häromhösten och det regnade hela tiden...

    Grön pensionär: Så kan det kanske vara.

    Grrreenline: Tack, tack.

    Tyra: Grattis till sju minuter.

    Björn: Friskhetstecken? Så kan man förstås se det,men jag menar att rör bör uttala sig för partiet. Man är ju faktiskt språkrör. Fast det är kanske bara en gammal idé.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.