onsdag 12 december 2007

Hur ska det gå, hur ska det gå?

I landet Sverige säljs mindre köttfärs än på mycket länge.

Kris, kris, kris. En jul utan trillande av malet kött hotar vår land.

Hur ska det gå, hur ska det gå?


9 kommentarer:

  1. Käre Birger! Det förstår du väl att vi inte kan fira Jesus fördelsdag utan malda djur, dessa offrades ju redan på hans tid.

    SvaraRadera
  2. Såg Nyhetspanelen för några veckor sedan och där hade ni (Birger, Berg och Idegard) en ganska avslappnad inställning till hela historien. Jag tyckte den var bra för hysterin är våldsam. Bedrägeriet är en sak, liksom att plocka upp köttet från golvet, men att ställa fram datum på kött som faktiskt är okej känns inte som något våldsamt felgrepp i en värld där människor svälter och där storskalighet och produktionsmetoder kräver våldsdam energi för att få fram köttet. Dessutom har folk fått för sig att datummärkningen är något som sätts utifrån myndigheters lagar, men så är det ju inte: varje affär sätter det datum man själv kan stå för. Att kasta fullt fungerande kött vore vansinnigt! Men man ska inte bedra kunder genom att kalla det nymalet!

    SvaraRadera
  3. Trilla vegbullar istället!

    SvaraRadera
  4. Vilken är Schlaugs uppfattning i sakfrågan?

    SvaraRadera
  5. Visst är det ironi att trilla trista vegobullar! Eller hur??

    SvaraRadera
  6. Kött utan kryddor och andra tillsatser smakar papper, sägs det. Så är det även med vego-färsen. Utan kryddor och annat skulle den smaka "jasså". Men rätt tillredd är den ljuvlig. På köpet kan man glädja sig åt att inte ha medverkat till att beröva någon medvarelse livet. Pröva! God Helg!

    SvaraRadera
  7. Anonym frågar efter min uppfattning i färsfrågan. Jag delar Grrreenlines uppfattning. Cenralt förpackad köttfärs medför märkliga transportsträckor, därför är det inte orimligt att man tar han om det i affärerna. Men det skall finnas utbildad slaktare. Att kalla icke nymalen köttfärs för nymalen är bedrägeri, men att kasta fullt ätlig mat är hysteriskt. Varför fryser man den inte, och säljer den nästa dag som fryst?
    Dessutom: Vi har som art överlevt därför att vi haft förmåga att via ögon och näsa avgöra vad vi kan äta.Är vi så avtrubbade att vi bara går på datummärkning hemma också är det något fel.

    Senaste anonym: Visst!

    SvaraRadera
  8. mycket klokt skrivet Schlaug. idiotiskt att kasta mat som är helt okej. fram med näsan och lukta på färsen, mjölken eller vad det kan vara.
    och det etiskt fel att lura folk med felaktig information. jag har sett att det finns frysdiskar i de flesta affärer så använd dem oh kasta inte mat av god kvalitet.
    nisse

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.