onsdag 7 november 2007

När mp:s krishantering hamnade hos moderaterna...

Mejl till sossar har av misstag hamnat hot en moderat på grund av förväxling av namn. Liknande har hänt förr: Miljöpartiets hela plan för krishantering hamnade hos moderaterna under det glada nittiotalet... Dock utan att vare sig kanel eller glada hattar var inblandade. Tror jag.

Lars Ångström var informationschef och hade fått i uppdrag att leda en grupp för framtagande av en plan för krishantering. Det vill säga hur partiet skall agera, och vilka som skall agera, om någon politiker avslöjas med fingrar i fel syltburk. Eller fel siffror på en räkning. De är ett ganska känsligt dokument.

När Lars Ångström skulle skicka ut planen till partiets riksdagsgrupp och kanslipersonal så råkade han utelämna ett p i mejladressen. Så istället för mp så blev det m. Vilket betydde att alla moderater fick sig till livs miljöpartiets hemliga krisplan. Mig veterligen utnyttjade aldrig moderaterna detta. Men risken är att de kopierat den, och att det är därför det går åt helsicke för dem nu...

Bilden föreställer ett tragiskt misstag.

7 kommentarer:

  1. Vad gör Ångstöm nu - lever han också på riksdagspension?

    SvaraRadera
  2. Inte missade moderaterna chansen att utnyttja den tabben! Planen vidarebefodrades ilsnabbt till KG Bergström som kom och gjorde ett väldigt underhållande Rapport-inslag där Lasse fick visa hur lätt det är att missa p-tangenten om man har lite bråttom...

    Lars och hans fru driver numera en gårdsbutik med ekologisk mat + ett kattpensionat, längst ut på Ekerö där de bor.

    SvaraRadera
  3. Hoppas han inte sätter hjälm på katterna... Jojo, moderaterna skickade till KG Bergström. Minns det som ett underhållande inslag. Men det hade ju varit värre om moderaterna utnyttjat det internt, släppt det vid ett känsligt läge eller så, så vi får väl ge Birger rätt till 80 procent i alla fall. Sossarna hade nog sparat det för att sticka kniven i oss vid väl valt tillfälle.

    SvaraRadera
  4. Micke har rätt. Som vanligt. Men F.d grön riksdagsledamot har förstås också rätt lite grand...

    SvaraRadera
  5. Mp och M är fortfarande snubblande lätt att förväxla - det hände KF:s ordförande några gånger i min egen kommun då det begav sig. Förutom risken för förväxling med moderaternas M, så ger Mp trista associationer till Military Police och Member of Parliament. Mp borde för länge sedan ha använt Mip istället - så mycket tydligare och rappare.

    SvaraRadera
  6. Det förkom många fel på den tiden - när Ångström var chef för informationsavdelningen, vilket kan skämtas bort som slarv.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.