söndag 25 november 2007

Det vill inte säga litet...

Mona Sahlin skriver på DN-debatt att Sverige aldrig tidigare haft en regering där det varit större skillnad mellan vad den säger och vad det faktiskt genomför.

Det vill inte säga litet.


Jag minns en regering som berättade att man skulle genomföra "det gröna folkhemmet". Jag minns en regering som absolut och heligt lovade att kärnkraften absolut skulle avvecklas till 2010.

Så det vill verkligen inte säga litet. Men Mona har säkert rätt.

För övrigt är ni som kan välkomna till Kristinehovs Malmgård, Kristinehovsgatan 2, på Söder i Stockholm. Kl 12.00 inleds ett seminarium på temat: Hur lägger vi överflödssamhället bakom oss.

7 kommentarer:

 1. Mona valdes 10 år för sent, partiet och hennes idéer har runnit ut och socialdemokraterna är som en gammal byrå, blir inget alternativ 2010. Vakna, alla (inte minst mp)! Det handlar inte längre om vem som har skarpast vapen, utan vem som lägger örat mot jorden och lyssnar, vem som vågar stå naken och erkänna sin nakenhet och vem som ändå bestämmer sig för att rädda detta enda vi kan leva på - och av.

  SvaraRadera
 2. Sossarna har också hela tiden mifflat. Jag tycker inte borgarna gjort det värre, de var ganska tydliga inför valet om man bara lyssnade. Dessutom kommer säkningar av skatten för låginkomsttagare senare under mandatperioden. Lika goda kålsupare, skulle jag vilja säga.
  Hasse Bildoktor

  SvaraRadera
 3. Tack för din medverkan på Malmgården idag. Ett mycket engagerat, humoristiskt och synnerligen tankeväckande föredrag! Din tidsresa gjorde starkt intryck och gav en helt ny dimension åt dt vi håller på med.

  SvaraRadera
 4. Asch, kunde du inte ha annonserat ut det lite tidigare! Bor ju i samma kvarter som Kristinehovs malmgård (uppe på berget)!!

  SvaraRadera
 5. Per: Tja, ungefär så är det väl. Dte är dags för det ärofyllda återtåget...
  Hasse: Jo, glöm inte att sossarna skippade den gröna skatteväxlingen så fort de slapp miljöpartiet.
  Lars: Tack själv!
  Sorry, Micke!

  SvaraRadera
 6. Birger! Det är väl bara ni miljöpartister som absolut skulle hålla allt ni lovar. Är det så?

  SvaraRadera
 7. Agilitydream: Problem uppstår när man, som t ex Ingvar Carlsson, låser upp sig så hårt som han gjorde i den debatt jag refererade till. Han säger ju faktiskt att det skulle vara djupt omoraliskt och svek mot demokratin att göra det som sossarna sedan gjorde... Problem uppstår också när partier driver en fråga stenhårt och sedan inte, trots att det finns majoritet för det i riksdagen, inte lägger två strå i kors för att förverkliga det man sagt. Du kan ta frågan om direktverkande el, t ex. En hel linje i folkomröstningen om kärnkraft bygges på att till den texten som fanns på Linje 1 lägga en baksida med några extra löften. Och kalla detta Linje 2. Folkpartiet och sossarna, som stod bakom Linje 2, har alltid kunnat få majoritet i riksdagen för de saker man lovade på baksidan. Men man struntade fullständigt i det.

  Partier som "lovar" saker och ting i en valrörelse bygger på att de lovar att göra vad de kan i riksdagen för att genomföra det.

  Vad gäller mp kan jag berätta för dig att vi redan 1994 var på gång att samarbeta med sossarna för att få till en majorietet, då med centern. Leif Pagrotsky var uppe på vårt kansli, och bjöd till och med på hembakad tårta. Tyvärr sprack samarbetet på att regeringen ville höja skatten på arbete mer än på energi och annat som var miljörelaterat. Vi kunde inte ställa upp på det eftersom det var tvärtemot den gröna skatteväxling som vi lovat att ta strid för i riskdagen.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.