lördag 27 oktober 2007

Tröja utan slag skall krossa mp...

Så har då Reinfeldt i kampen för att lansera partiet som det "nya miljöpartiet" tagit på sig en grön tröja. Det ser liksom alldagligt ut, mjukt och fint. Återkopplar till miljöpartisternas gamla koftor... Aftonbladets Lena Melin menar att Reinfeldt är ute på ny stöldturné och försöker sno miljöfrågorna.

Som upplysning till Fredrik Reinfeldt kan jag upplysa om att jag aldrig hade gröna koftor, utan mest röda eller blåa. Det hade blivit för mycket med både plagg och färg som ideologisk symbol. Fredrik rekomenderas, enligt samma tvivalaktiga strategi, således att ha antingen gröna eller röda koftor.

För övrigt var jag på en miljökonferans igår. En bank var arrangör. Johan Norberg - den siste nyliberalen - talade om vikten av tillväxt och att allt blir bättre bara vi blir rikare. Han påstod, med glad charm och till åhörarnas muntra tillfredsställelse, att till och med De grönas språkrör Peter Eriksson pläderat för att vi genom att konkurrera och exportera kan bli rikare och få mer tillväxt. Johan ansåg att detta var ett tecken på hur tilltäxtekonomi vunnit över miljörörelsen. Innan Johans framträdande hade miljö- ochj klimatkonferensen bjudit på en lasershow med pyrotekniska fyrverkerikaskader. Per Holmgren - ni vet meteorologen från teve - hade dessförinnan hållt ett lysande klimatföredrag. Han tvingades dock berättaa för åhörarna att det var lite svårt att få rösten att fungera på grund av den rök, à la gammalt disko, som puffades ut bakom talarna för att ge en häftigare konferensstämning. Det talads en del om "grön kapitalism". Intressant konferans.

6 kommentarer:

 1. Det är tyvärr ingen nyhet, att Miljöpartiet har övergett tillväxtmotståndet. Det är därför lite märkligt, att ännu inget nytt och äkta miljöparti har sett dagens ljus. Här har vi väl ändå ett vacuum som behöver fyllas ut.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt är ett geni! Helt otroligt!

  SvaraRadera
 3. OM moderaterna hade menat allvar med sitt miljöengagemang hade de sökt samarbete med dem som också brinner för miljön. Detta gör de inte. De gör istället tvärtom.Alla andra, de som var deccenner före med sitt miljöengegamenag vill man krossa.konkurrens. MIljövän? Nej, stategiger!
  Det är och föblir miljöpartiet som är de äkta miljökämparna. reinfelt är bara naiv.

  SvaraRadera
 4. Snacka miljö är jättebra, Fredrik, heja på. Åsså vill vi se lite handling då också...? Vi som har hängt med SNF och Rachel Carson och lyssnat på Palmstierna - vi väljer i alla fall originalet tills vidare, inte taskiga kópior.

  SvaraRadera
 5. Jag övergav mp i förra valet, för Reinfeldt. Ett riktigt val!

  SvaraRadera
 6. Birger skriver: "Johan Norberg - den siste nyliberalen"
  Har du läst hans böcker? De har fått beröm i hela världen och de är bara helt fantastiska.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.