fredag 26 oktober 2007

Sån tur att hon slipper utanförskapet, Fredrik...

Har en vän som har ett barn som går i skolan. Hon har fått jobb nu. Så hon slipper vara i utanförskap.

Hon sticker till jobbet straxt efter fyra på eftermiddagen och kommer hem framåt tvåtiden på natten. Hon bor i samma lägenhet som sin son. Men träffar honom inte på hela veckan. Hon sover när han går till skolan. Och jobbar när han är hemma.

Men vad gör det? Hon har "kommit i arbete", fått "sysselsättning" och har "brutit utanförskapet". Grattis Fredrik, du har lyckats med en till.

11 kommentarer:

 1. så du menar att det vore bättre om hon var hemma och fick "bidrag" för det??

  Självklart kan inte alla få det "bra", det är en paradox i ett samhälle. Det kommer alltid finnas människor som får lida, men jämför Sverige med resten av världen, så finner vi att vår politik har gynnat de flesta. Även om din vän kanske inte är en av dem, bör hon skatta sig lycklig att hon har ett arbete hon kan försörja sin son med.

  SvaraRadera
 2. "Anonym", kan du inte använda dig av ngn signatur/pseudonym? Här är så många "Anonym" att man blir yr i huvudet...
  Förstår du inte vad Birger menar?
  Är jobbet och lönen -som hon själv tjänat in(vilket uttryck!)- värda det höga priset??? Att hon knappast hinner träffa sin son och vara med honom? Han växer upp... Känner hon honom då?!
  Ett högt pris för att statistiken ska se bra ut!
  M V H Månviolen.

  SvaraRadera
 3. Det finns åtminstone två olika perspektiv, som vi kan anlägga på frågan om arbetet och livet. Det ena är, att vi lever för att arbeta. Det andra är, att vi arbetar för att leva. Med leva menas då inte bara det fysiska livet, utan minst lika mycket det andliga. Det är uppenbarligen den senare aspekten, som Birger, med rätta, bygger sin åsikt på.

  SvaraRadera
 4. Det är en jävla tur att du lagt av som politiker! Usch!

  SvaraRadera
 5. I debatten om ungdomsvåldet återkommer ofta frågan :"var finns de vuxna?" Är det kanske tom mer ekonomiskt för sammhället att hon fostrar sitt barn än arbeter den tid som hon skulle kunna göra det på?
  Jag saknar Birgers värderingar i dagens politik! Lustigt att detta lilla inlägg har vait så provoserande för en del anonyma... Ömma tår???
  Nisse

  SvaraRadera
 6. Anonym anonym! Var god motivera varför du tycker att det är skönt att Birger inte längre är aktiv politiker!! Vilken politiker föredrar du? Jimmie Åkesson?!
  M V H Månviolen.

  SvaraRadera
 7. Bäste Anonym som ärså arg på mig. Kul att du tycker att det är bra att jag lagt av med politik, alltid trevligt att glädja människor...:-). Det jag reagerade på var inte att kvinnan jag berättar om har fått ett jobb, det jag reagerar på är det absurda i begreppet "utanförskap" - det vill säga att hur aktiv man än är, hur mycket bra man än gör, så uppfattas man i denna regeringens ögon för att ha hamnat i "utanförskap". Man reducerar människan till ekonomiska varelser, trots att vi bevisligen är biologiska, sociala och kulturella varelser.

  SvaraRadera
 8. Det är inte det minsta absurt. Det finns vissa saker som regeringar kan göra, och annat de inte kan göra. En regering kan föra en politik som skapar fler jobb, men knappast fixa ett bekvämt och välbetalt deltidsjobb åt din polare, utöver GD för Djurskyddsmyndigheten som ni fixade till din efterträdare då...

  SvaraRadera
 9. Månviolen, jag tycker helt enkelt att han har en elitistisk människosyn.

  SvaraRadera
 10. Tjena Birger!

  Tycker du att alla enbart skall ha 7-16 jobb? Dvs att arbetsförmedlingen får bara slussa ut folk till jobb emellan dessa arbetstider?

  När jag var lite så var min mor hemma och fick således inte några pengar. Men pappa jobbade och tjänade inga stora pengar men det räckte till att betala bostad mm. Men vi var aldrig på semester utomlands. Jag fick alltid ärva kläder av mina syskon. Och det dukades alltid kött, potatis och sås.
  Men jag är glad att de valde det ändå.

  Nä inget arbetande = inga pengar.

  SvaraRadera
 11. När ett dagskift blir ledigt har mamman skaffat sig mycket bättre förutsättningar att få den tjänsten än om hon inte jobbat kvällsskiftet, eller hur..?!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.