måndag 16 juli 2007

Och Helle Klein då?

Aftonbladets stora nyhet i går var att det finns 32-tums platt-tv för under 5000 kronor. Krigsrubriker på det. Söndagsbilagans stora nyhet var att Silvstedt låter meddela världen: "Jag har oftast trosor på mig".

Expressen lyckades med någon liknande omvärldsbevakning.

Hur kommer det sig att chefredaktörer för de här tidningarna upphöjs till uppburna kulturella högdjur och seriösa samhällsdebattörer? Ska inte Klein, Svenning, Nilsson och de andra bedömas efter sina tidningars prioriteringar?



4 kommentarer:

  1. Helle Klein gillar ju trossamfund.

    SvaraRadera
  2. På tiden att någon ur tyckaretablissemanget, dit Schlaug ju räknas, påtalar detta. De där chefredaktörerna kommer undan allt ansvar, glider omkring utan att ta ansvar för vad de ställer till i det offentliga samtalet.

    SvaraRadera
  3. Förr fanns en tydligare koppling mellan talang/prestation ­och framgång/kändisskap. Denna meritokratiska kultur har ersatts av en omvänd värdelogik: "kändisarna har så här mycket, alltså ­­är de bra", säger Nanna Gillberg i dagens DN med anledning av att hon skrivit en ny bok.
    Svar på din fråga är således: Icke!

    SvaraRadera
  4. Någonstans på vägen vände det, och att ha hög lön blev den avgörande meriten för att få ett jobb med ännu högre lön - och medföljande status och kändisskap. Att vara berömd för att vara berömd och för att tjäna mycket pengar...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.