fredag 16 mars 2007

Mona Sahlin och Veronica Palm ger mig hög puls

Jag sitter på motionscykeln. Morgonsolen lyser in genom fönstren och nere i dalen håller isen på att gå upp.

Pulsen ligger stadigt på 128 slag i minuten. Framför mig står en teve på. Det är morgonsoffa i SVT.

Jag ser och hör Veronica Palm, utmanare till ordförande i sossarnas kvinnoförbund. Och plötsligt springer pulsen upp till drygt 135.

Nu ska ni inte missförstå. Det är hennes ord som får pulsen att slå i stackato. Hon pratar om dagens opinionssladder från DN som meddelar att bara drygt hälften av sosseväljarna känner förtroende för Mona Sahlin. Skälet anses vara alla affärer, ni vet alla kreditkorts- och parkeringsproblem.

Veronica tycker att det är orättvist, för det var ju "bara småsaker" jämfört med andra. Och det kan jag hålla med om, dessutom har Sahlin bett om förlåtelse. Problemet är ett annat.

Efter det att det blivit offentligt att hon 32 gånger hamnat hos kronofogdemyndigheten för obetalda parkeringsböter på drygt 34000 kronor sa hon:

”Det här handlar inte om statens pengar, det handlar inte om hur jag har skött statens kort, det handlar inte om hur jag som minister har fattat beslut, utan det handlar om att jag parkerat fel, fått böter och betalar dessa böter med egna beskattade medel, ibland för sent.”

Jag fick spader när jag hörde det första gången. Och nu skenade pulsen. Mona Sahlin uttalade sig som vilken knös som helst. Hon anser sig ha rätt att bryta mot regler bara hon pröjsar för det. Så som överklassen alltid sett på saker och ting.

I övrigt tror jag Veronica Palm skulle bli en bra ordförande i kvinnoförbundet. Hon ställde nämligen inte upp när Nalin Pekgul övergav kravet på sänkt arbetstid. Respekt!

4 kommentarer:

 1. Precis det har jag också reagerat på, men aldrig hört någon annan göra det. De så kallade affärerna är förlåtna, det där uttalandet var mindre bra. Men jag stöder ändå Mona, och det tror jag Birger också gör med tanke på alla elakheter (ofta berättigade!) som han levererat om Göran Persson.

  SvaraRadera
 2. Efter att €Us propagandaminister Wallström vägrat lämna Bryssel blev det alltså Mona Sahlin.

  Partiledare som kan tänka sig en mindre nyliberal och mer "socialdemokratisk" linje är utmanövrerade och både Sahlin och Nuder slår fast att i princip vad som helst av det som borgarna kuppar igenom kommer de att återföra under demokratisk folklig kontroll.

  Borgerligheten låg misstänktsamt och medvetet lågt under svek-åren av socialdemokratiskt systemskifte och maktöverflyttning till bankirunionen. Det sossarna drev igenom av den globaliserade rövaroligarkin, bankir & företagarlobbyisternas krav skulle de aldrig klarat själva, det hade blivit uppror.

  Nu när massarbetslösheten nyfattigdomen klassklyftorna och ett litet nyrikt parasiterande medelklassklientel är ett faktum, klappar man Persson på axeln och gör man resten av jobbet.

  Mycket har hänt sedan de mördade Olof Palme och de av hans "medarbetare" som skyndade fram innan liket kallnat för att genomdriva det sitter nu på feta poster.

  SvaraRadera
 3. Tänk om alla som någon gång skulle ha gjort fel automatiskt blev diskvalificerade från politiken, då skulle det enbart bli spädbarn i riksdagen.


  ---äh....kanske inte så stor skillnad egentligen?

  :-)

  SvaraRadera
 4. Synd att alla bara klagar nuförtiden. Men det är väl media som gjort oss så personfixerade. Mona är ju inte en promille av Sveriges sossar, så vad spelar det för roll vem hon är? Okej, jag fattar! Men är det inte bättre att man ser partiet som en helhet? Socialdemokraterna ÄR inte Mona Shalin lika lite som Moderaterna är Karl Bildt, eller vad han nu hette, den nye killen?

  Ge sossarna en chans och sluta klaga! Själv röstade jag på dig Birger, eller var det MP? ;-)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.