söndag 11 mars 2007

Moderater - återvinnarna....?

Moderaterna har tagit steget att bli återvinnare - av gamla förslag från miljöpartiet!

- I dag har vi en fordonsskatt som är riktad mot bilen. Den bör kunna växlas mot en skatt på utsläppen, på det som inte är bra för miljön, sa Reinfeldt på lördagen
enligt bland annat DN. Det betyder höjd skatt på bensin, eller hur? Mp fick aldrig Persson dithän, trots hans gröna visioner.

Redan på 80-talet föreslog de gröna att fordonsskatten skall bakas in i bensinpriset. Moddarna spydde då sin galla över förslaget...

Igår föreläste jag för SSU på en klimatkonferens i Luleå. Jag varnade dem för att sossarna riskerar bli överkörda av moderaterna i miljöfrågor, om de inte ser upp. Reinfeldt kan mycket väl ta till sig gröna förslag i snabbare takt än sossarna någonsin gjort, han har gjort det till något ädelt att ändra uppfattning...

Men, sanning att säga, jag blev överraskad när jag kom hem och hörde att man redan nu tagit upp ett gammalt grönt favoritförslag. Den gröna grundidén är att det är den miljöpåverkande driften som skall kosta - inte innehavet i sig. För övrigt har man ju redan tagit till sig de grönas gamla förslag om att vårdkostnder efter en bilolycka skall betalas av trafikförsäkringen...

Är det månde så att Reinfeldt redan nu inser att regeringsbildningen 2010 kan avgöras av en grön vågmästare? Och visst är det väl så att sossarna utan Persson glider bort från det gröna - de släppte till och med den gröna skatteväxlingen så fort de fick göra en budget utan gröna piskor! Inom två år kommer Alliansen att suga tag i det också! Nu när till och med en nyliberal som Johan Norberg talat lyriskt om rejäl koldioxidskatt så kan vi vara säkra på att Reinfeldt och hans nyliberala centerpartister hakar på!
Jag har placerat min blogg i
Vingåker
på bloggkartan.se

3 kommentarer:

 1. Oj!

  Mycket intressant att läsa. Finns kanske mer inlägg som förtjänar att uppmärksammas igen.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Antagligen var Reinfeldt faktiskt inställd på ett närmare samarbete med miljöpartiet. Om ett sådant hade kommit till stånd då, så hade kanske riksdagsuppgörelser över blockgränsen varit lättare att få till idag.

  SvaraRadera
 3. Sa inte Reinfeldt sommaren innan att klimatet inte var någon prioriterad fråga? Minns att jag dagen efter valet 2006 satt yrvaket på toaletten och grät över djur och natur. Idag är jag mer blasé vad gäller politisk styrsel. Luften och glöden gick ur mig med Miljöpartiets förfall.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.