måndag 14 oktober 2024

Så olika kan tre amerikanska presidentkandidater framställa sig...

Fick en fråga om vilken - av Republikanernas eller Demokraternas - valrörelse jag skulle vilja följa på plats. Tror jag skulle bli tokig av att försöka orka med Republikanernas, många av deras idéer och värderingar och retoriska fintande är, ur mitt perspektiv, fnoskiga och vulgära. Bitterheten hos många republikaner skulle tära... Och så Trumps pompösa tillställningar, som är något av hans varumärke. 

Att vara med hade nog ändå varit intressant, om jag erbjudits ... Här exempel på Trumps gigantiska varumärkesbyggande.

Trump dansar till YMCA... för att sedan gå över till O, store Gud.


Att följa Demokraterna hade varit trevligare på många sätt, de flesta som röstar på Kamala Harris verkar i vart fall vara trevliga. Kamala Harris bygge av varumärke handlar om att vara trevlig, småprata med "vanligt folk", ständigt skatta och vara försiktig med att utsätta sig för längre hårda intervjuer. Här exempel på vad som läggs ut på Kamala Haris Youtube-kanal.

Att vara med Demokraterna hade varit småtrevligt, men till slut förmodligen mest förundrat över hur konstig deras strategi är och om partieliten egentligen gillar Kamala Harris när det kommer till kritan. Skulle inte behöva psykhjälp i alla fall efter en månad med den kampanjen...

Harris småpratar med "vanligt folk"

Att följa Green Party och Jill Stein hade förstås varit politiskt givande, men samtidigt ganska nedslående för organisationen verkar vara kvar i tonårsläge och de stora medierna gör allt vad de kan för att hålla det gröna partiets kandidat borta. USA är i mångt och mycket en tvåpartidiktatur. 

Jill - läkare, politiker, aktivist - är vare sig pompös eller en evig skrattmaskin. Mer sig själv. Dessutom kan man nog prata om allt från litteratur och musik till vetenskap och politik med henne. Här exempel från hennes Youtube-kanal.

Får ingen tevetid i de stora kanalerna, hålls borta från debatter men sliter...

Green Party skulle behöva hjälp från en del europeiska gröna partier med såväl organisation som det praktiska med kongresser etc som ibland är väldigt amatörmässiga.