onsdag 15 mars 2023

Ingerö som blev KD-strateg genom att prata om "klimatbimbon" och avsky engagemang för biologisk mångfald sparkas...

 


Mannen på bilden är en ung upplaga av Johan Ingerö - till igår partisekreterare i Kristdemokraterna. Innan dess hade han meddelat världen att Greta var en klimatbimbo. Han skrev:
 
"Tjugohundratalet har sett födelsen av Miljömuppens megatrendiga småsyskon. Klimatbimbon. Plötsligt är ingenting trendigare än att i alla lägen tjata om ekologiska fotavtryck. Idag kan man inte längre ta en burgare på Max utan att samtidigt tvångsmatas med klimatkompensation. Klimatbimbons trendighet gör henne betydligt farligare än Miljömuppen."
 
I samma krönika meddelade Ingerö för övrigt följande:

"Birger Schlaug är en jättehygglig gubbe, som person betraktad. Men de idéer han stöder sig på är faktiskt minst lik a skrämmande som Sverigedemokraternas. Det är antimänsklighet maskerad till miljöpolitik, och förutsätter stora och starka ledare som vid behov kan piska in oss i leden igen. Vi behöver en debatt om ekofascism, grön misantropi och miljöfanatism."

Förutom att det just var ekofascism och starka ledare som de gröna partierna varnade för skulle bli följden om vi utsätter planeten för skövling och kränker de planetära processerna (som t ex klimatet) så kan konstateras att Ingerö lotsat KD att gå hand i hand med just Sverigedemokraterna.

Ingerö var tidigare medlem i Liberalerna och chefredaktör för nyliberala Neo (nu saligt insomnad). En kort tid var han presstalesman för SJ - innan företaget förstod att det kanske inte var så lämpligt?

Nu avgår han som partisekreterare efter en polisanmälan som inkommit med anledning av anklagelser om ofredande under en - för att citera Ingerö - "efterfest med stora mängder sprit".

Efterfesten lär ha ägt rum efter ett val till EU-parlamentet - då han var presschef för Kristdemokraternas dåvarande partiledare Göran Hägglund. Vad man firade är svårt att förstå, man fick ett mandat och det tillföll Lars Adaktusson vilket mest ledde till problem.

Enligt Wikipedia har Ingerö inte gått ut gymnasiet men läst tankesmedjan Timbros ettåriga "spetsutbildning" Stureakademin. (Den akademien har jag föreläst för på temat "liberalismens brister som är många...".)