söndag 12 september 2021

Pö om pö...

Dimman ligger tung över fjärden. Delar av den har lyft, seglat iväg och fäller oaviserade regndroppar över trädgården. 

Vinteräpplen har med ömsint handlag plockats ner, citronträdet vill inte skattas än, kanske kan en handfull citroner gulna om vi får brittsommar. Gräsklipp läggs på de övergivna landen, till maskarnas förtjusning. Potatisarna som sattes i trädgårdskomposten får vara kvar några veckor till. I övrigt förbereder vi hösten. I god tid kan tyckas. Men ibland, särskilt när kroppen värker i brist på operationstider, har det sina fördelar att ta det pö om pö. 

Våren började också förberedas tidigt, också pö om pö för att inte dränkas i alla uppgifter som våren snabbt häller över den som har en stor trädgård.

Ett lustigt uttryck förresten: pö om pö. Vet inte om jag någonsin använt det i en text. Inte för att jag har något emot franska - det härstammar från franskan peu à peu - men för att det känns konstigt. Men just nu, när hösten förbereds så tycker jag det passar. Men vad "om" kommer ifrån är obegripligt. Lika obegripligt som livet självt. 

Undrar om dimman lättar över fjärden idag? Hoppas den dröjer en timme till. Ett höstsim i dimma är faktiskt väldigt njutbart.  Godmorgon! 

Höstlandskap av Karl Heffner

PS! Imorgon blir det del 5 i minnesbilder - de redan publicerade finns samlade här.