lördag 18 april 2020

Visst är det strukturfel!

Klicka på bilden så kommer du till krönikan.
"Dagens situationen ska inte jämföras med den ekonomiska krisen på 90-talet, sägs det från varenda politisk tolvtaggare. Då var det strukturfel, berättas det. Nu är den inte strukturfel, utan en pandemi.  

Vilket skitprat! 

Det är förvisso en pandemi, men det är lik förbannat också strukturfel som ställer till det." Om detta skriver jag i en krönika och funderar också, rätt frustrerad, över att MP försvunnit i debatten på grund av obegriplig strategi, ideologisk krackelering och rädsla för grundläggande systemkritik som inte accepteras av de andra. Jag påminner om 1994 års ekonomiska kris:

"Det var ingen som trodde att Miljöpartiet skulle kunna ta sig tillbaka till riksdagen mitt under den ekonomiska systemkrisen 1994.

Men det gjorde vi. Inte på grund av miljöfrågan, utan på grund av de andra grundbultarna i grön ideologi.

Med begrepp som självtillit, medborgarperspektiv, kritik av globaliseringens avarter, robust samhällsbygge, rättfärdig fördelning och tyglande av marknaden. Oövervinnerliga ståndpunkter!

Som borde plockas upp från den gröna partikällaren, putsas av och ställas ut till beskådande för häpna väljare som inte hört något liknande på snart tjugo år."