lördag 11 augusti 2018

Opinionsframgång för MP kan öppna upp för Feministiskt Initiativ

Som väntat kliver MP en bra bit över 4 procent efter sommarens bränder (och strategin att låta Isabella Lövin bli frontfigur?).

Högre opinionssiffror skapar utrymme för de som är besvikna över MP:s agerande men inte vill se partiet ramla ur riksdagen. De kan med gott samvete försöka få in Feministiskt Initiativ som i en rad frågor står närmare "gamla" MP än många av företrädarna för det "nya" MP. Inte minst i försvarsfrågor, värdlandavtal med Nato, tillväxtkritik.

Feministerna i riksdagen skulle kunna medföra att såväl klimat- och miljöfrågor (de skulle i vart fall inte motverka radikala krav) som att fördelningspolitik skärps om de får inflytande, så tycks de tänkas lite varstans.

Den enes framgång, den andres bröd... i det här fallet i vart fall. Kanske.Lämpligt nog, för de som tycker så har filmen "Gudrun" premiär. Om den blir flöte eller sänke för partiet lär framgå inom några veckor.

PS!
På MP:s östgötalista (min valkrets) står Rebecca Le Moine på andra plats, vilket kräver personval för att komma in. Rebecka står för sådant jag uppskattar, skulle vara den genuint gröna rösten i riksdagen. Står, såvitt jag förstår, för sådant som Annika Lillemets, Carl Schlyter och Valter Mutt gjort - de har alla valt att inte ställa upp pga det som hänt. Ä

Räcker inte personkryss på Rebecka kommer ettan in. En partiledningslojal kandidat, som det verkar.