fredag 1 april 2016

Kärnkraften behövs!

Att ändra uppfattning kan vara en smärtsam process. Motstånd mot kärnkraft har varit en del av min identitet. Såväl min  politiska som personliga identitet. Att nu "komma ut" som "kärnkraftsvän" känns omskakande. Men en längre tids process har lett mig fram till att vare sig klimatet eller miljön eller människans välfärd kan räddas utan kärnkraft.

Låt mig ta upp något av den kritik jag framfört under lång tid och under senare tid under allt mer vånda.

Uranbrytning. Är faktiskt inte så farlig som kärnkraftskritiker vill göra gällande. Brytning sker på begränsade områden och miljöpåverkan är begränsad. I Sverige har vi tillgång till eget uran. Ranstad. Vi bör ta solidariskt ansvar för världens energiförsörjning och öppna upp för uranutvinning i stor skala. Visst blir stora områden mindre attraktiva att bo på, men det rör sig om landsbygdsområden som moderna människor ändå väljer bort till förmån för urbana miljöer som Stockholm, Göteborg, Malmö och till och med Umeå med sitt mörker och kyla.

Avfallshantering. Också denna sker på begränsade områden och i urberget där människan ändå inte har att göra till vardags. Modern teknik löser akuta problem och skulle problem uppstå i framtiden kommer morgondagens människa att lösa också det. För övrigt kan problem ge upphov till såväl arbetstillfällen som tillväxt. Problem skall inte underskattas som välfärdsbyggare,

Kärnkraftshaverier. Det är sant att sådana har skett. På begränsade områden. I debatten glöms att vi alla alltid är "utsatta" för bakgrundsstrålning vilken kan ses som bidragande, för att inte säga förutsättning, för evolutionen. Mer strålning kan påskynda denna, och därmed ses som ett hjälpmedel för att sätta lite fart på utvecklingen,  Och, oss emellan, vad hade Tjernobyl och Fukushima varit utan sina olyckor? Okända orter i periferin. En olycka i Oskarshamn skulle sätta denna ort på kartan. Och bortglömda människor därifrån, som till exempel Håkan Juholt, skulle få något att berätta. Människan är en berättande art!

Samband kärnkraft och terrorism. Ett nyvaket älsklingsargument för de fossiler som är kärnkraftsmotståndare. Men man glömmer att också stenklubban blev ett vapen i våldsdådarens hand. Och inte har vi en diskussion om att förbjuda knivar trots att terrorister skurit halsen av vanligt folk med just sådana. Så lite terror får vi faktiskt tåla. Att spränga moderna kärnkraftverk är inte så farligt sett till att vi är så många människor som ändå kommer att överleva.

Att ompröva gamla, som det visat sig, fördomar och vidskepliga föreställningar är smärtsamt. Att denna dag, den 1 april 2016, få komma ut som vän av kärnkraft känns befriande.Att stå på samma barrikaderna som Timbro, Metall, DN:s ledarsida och Miljövänner för kärnkraft känns vidunderligt. Låt oss ta kamp mot den utvecklingsfientliga effektskatten och gå en strålande framtid till mötes. Amen.

87 kommentarer:

 1. Bra text som nog media kommer kommentera. Jag är för nyvaken för att skratta men måste ta tillfället att skriva en första kommentar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

   Radera
 2. Tack Birger; du är en otroligt viktig kraft i det "offentliga Sverige". En av få motvikter i ett oroväckande fördummat och homogent debattklimat. En grön kula i ett grått bollhav... Angående tidigare inlägg om religion; så här svarar Bernie Sanders på frågan "What is Your Religion?" https://www.youtube.com/watch?v=YWnvBFwojNM&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 3. Nya och gamla miljöpartister..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är svårt att skilja aprilskämten från vetet i det partiet! :)

   Radera
 4. Satt i halsen. Innan jag fattade...

  SvaraRadera
 5. Djärvt, en vän som gillar kärnkraft skickade jublande ett mejl efter att ha läst ingressen. Djärvt att lita till folks läsbenägwnhet i tider av Twitter och 140-teckengenerationen...

  SvaraRadera
 6. Varför öppnas bara kommentatorsfältet den 1 april, är det också ett skämt?!

  SvaraRadera
 7. Skulle TRO det :)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Härligt att du äntligen tagit ditt förnuft tillfånga, Birger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Broder, och jag snodde dina bästa argument också...

   Radera
 9. Ja att Schlaug skulle bli kärnkraftskramare är ju inte konstigare än att hans fd parti gått och blivit nyfascister i samarbetsregeringen?
  Vem vet, snart slänger dom väl kasserade plastkassar i änglamarken också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där en som a) saknar humor och b) inte fattat att det är första april...

   Radera
  2. skrev en som inte fattade

   Radera
 10. Shit, hann få magknip!!

  SvaraRadera
 11. Tvivlade inte en stavelse på att Birger skämtade. Däremot trodde jag inledningsvis att han ironiserade över hur MP-ledningen snart kommer att låta när regeringen ska sälja in att de tänker slopa effektskatten och desarmera MP än mer på medlemmar. De lär ju fly en masse (de som alltså är kvar efter Nato-avtalet...)

  /Anso

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du trodde även om jag närmast skulle vilja kalla det raljerade.MP växer upp och blir ett parti som alla andra om de nu blir kvar i riksdagen.

   Radera
  2. Rubriken angav att det var ett skämt. Sedan lästes första raden. Som var så birgerskt trovärdig. Blev verkligen omskakad i mina grundvalar för ett ögonblick. Gav intressanta reflektioner som efterskalv.

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Dagens kärnkraft är farlig och dyr. Det är inte säkert att morgondagens kärnkraft är det.

  Men vad kommer mänskligheten välja att använda stora mängder billig energi till. Robotar, sopsortering, utvinning av koldioxid ur atmosfären, rymdfärder eller enorma laservapen?

  SvaraRadera
 14. Låt oss med hoppas att statligt driven konstbefruktning av singelkvinnnor är ett aprilskämt.

  SvaraRadera
 15. Thorsten Schüttefre apr. 01, 02:04:00 em

  NyT har som aprilskämt "Myndighetens förslag: Skatt på sol". Tyvärr ju verkligheten mycket nära detta skämt när man måste betala skatt för solel man förbrukar själv om den installerade effekten ligger över 255 kWp. Lägger effektiv en död hand i Sverige på initiativ som http://investinaustria.at/en/news/2015/05/Solar%20power%20train.php !

  SvaraRadera
 16. Lustigt, jag kommenterade just Schlaugs inställning här:
  http://nejdetkanviinte.se/2016/03/31/tjernobyl-30-ar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och SvD är förstås, med Jeppens syn, med i lögnerna och förvanskningarna om Tjernoby? Deras artikelserie tyder ju på det... och bara Jeppe har rätt i hela världen...

   Radera
  2. Om du gräver lite bland länkarna och hänvisningarna så ser du att jag är på experternas och forskarnas sida, så det är helt missvisande att försöka måla ut mig som ensam.

   Journalister gör sitt jobb - säljer texter och bilder. Det är inte sans och balans som säljer bäst.

   Radera
 17. Det hade väl suttit längre in att ändra inställning från att ursäkta rysk aggressionspolitik till att kritisera den. Då hade jag kanske blivit förvånad. Annars var väl inlägget annars mest som Schlaugs säkerhetspolitiska inlägg - skrattretande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte undra på att kommentarerna stängs ner med tanke på sådana som Ben Dover. Sökte på Schlaug och Ryssland och fann minst tio inlägg där Schlaug kritiserar den ryska politiken gentemot omvärlden!
   Anonym 07:07

   Radera
  2. För Ben Dover finns i dessa frågor bara svart och vitt, den som ens antyder att det finns svart och ljusgrått är en putinkramare enligt den bilden av världen.

   Radera
 18. En karl
  försökte fly
  från en kommentar

  Han gömde sig i hö
  byggde en borg av snö
  klädde sig i stål
  men nådde aldrig sitt mål

  FOLK TÄNKTE ÅSIKTEN.


  SvaraRadera
 19. Den 1 april får man ljuga. Därför svarar Birger "yes" på frågan om kommentarsfältet bara är en endagsföreteelse. I morgon är här öppet igen, på prov åtminstone.

  Gt

  SvaraRadera
 20. Tyvärr inte, GT. Av skälet att jag bara vill vadå i nätträsket kortare stunder. Öppet kommentarfält innebär a tt man måste ha koll hela tiden om man vill ta ansvar - och det blir odrägligt i längden. För övrigt har inte antalet unika besökare minskat sedan fältet stängts.

  ANONYM 07:07 - Finns mer än tio.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Right, säkert. Vilka då, t ex?

   Radera
  2. Den 19 mars 2014: "Maria Ludvigsson meddelade häromdagen på Svenska Dagbladets ledarsida att Vladimir Putin inte följer några andra regler än sina egna. Hon har rätt. Man måste vara bra enögd för att inte inse det."

   3 mars 2014: "Om Ryssland och Putin vet vi en hel del som förskräcker. Om Ukrainas senaste revolution har vi också fått ganska ingående nyhetsförmedling under veckorna som gått. Liksom om den ryska inmarschen i den autonoma republiken Krim i Ukraina."

   Den 2 mars 2014: "I den autonoma republiken Krim - som 1954 skänktes till Ukraina av Sovjetunionenen dåvarande ledare Nikita Chrusjtjov - har den av Kiev tillsatte regionala premiärministern, mot de spelregler som gäller, avsatts och istället har parlamentet insatt en pro-rysk sådan som bett Putin att ingripa "för att bevara ordningen". I händelseutvecklingen återfinner vi således en cocktail där både Putin och fascistiska ministrar utgör ingredienser."

   Jag skulle kunna fortsätta att rada upp lätt uppsökta citat på den här bloggen.

   Om hela det putinska rättsystemet har dessutom Schlaug flera gånger skrivit på olika temat, t ex den 26 juni 2008: "Kommunismens fall och intåget av kapitalismen har således på intet sätt minskat skövlingarna och kortsiktigheten. Tvärtom. I ett land som brottas med såväl kapitalismens avarter som arvet från kommunisttiden är skog och naturvård förlorare. När rättssystem i stort sett saknas är skämtet fullbordat."

   I Fria tidningen, som en länk på bloggen nyss hänvisade till, skriver Schlaug bland annat: "Att inte försöka förstå är något av det dummaste man kan göra. DN borde vara för god för att ironisera över de som försöker förstå. Att förstå är inte detsamma som att acceptera. Kan man inte skilja på det är man enfaldig. Och dessvärre även livsfarlig. Man tillhör de stödtrupper som ledare av Putins sort behöver, som ledare som Trump eller Cruz skulle behöva, som den privatiserade terrorns bakgrundsfigurer älskar. Alla de som nyttjar hatisk retorik, kränker mänskliga rättigheter, trakasserar och mördar oliktänkande."

   Det sistnämnda citatet bör nog Ben Dover ta till sig.
   Vänligen,
   Anonym 07:07 (Malin Berggren)

   Radera
 21. Vada i nätträsket eller i badhuset är det "detsamma"?
  Lena Andersson skriver "Begreppet tolerans tycks ha genomgått en transformering"
  "Vill man bada separat och välja vilka man vill slippa se och bli sedd av får man i princip upprätta en egen klubb i ett privat badhus" Eller en blogg med stängt kommentarsfält? Vari ligger skillnaden?
  Exkludering gör sig bäst i privata sammanhang skriver hon också. Men du verkar tycka det är viktigt med många besökare? Så en privat blogg är det inte.
  Varför i hela friden, måste man ta ansvar för vad andra "kläcker ur sig" Varför tycker man sig behöva ha kontroll över andra? Varför frånta andra deras ansvar? Har inte var och en ett eget personligt ansvar?
  Kontroll är bra att meditera över. Har inte lyckats tygla mitt kontrollbehov. Icke! Tvärtom det växer. Och det är lätt att se, att jag inte är ensam om det. Men jag ser stora faror. Snart stängs nog yttrandefriheten ner? Den lilla demokrati vi lyckats bygga raseras. Inte bara på denna blogg. Vi hörs här nästa 1 april? Hej på oss alla "glada" själslösa? mer eller mindre anpassade marknadsliberaler (nyliberaler)
  "Vem undanbedes härnäst" Lena Andersson
  Att öppna ett kommentarsfält 1 april och sedan stänga, kan en del tycka vara lustigt. Hör inte till dem. TROR jag :) Däremot kan jag förstå att man gör det. Du skriver att man måste ha koll. Nej det måste man inte. Vi tror det?
  Inte visste jag att grön ideologi är så anfrätt av liberalismen ;)Det är "nog" så att det är ett liberalt drag att alla ska få den "mat" de önskar. Eller varför inte endast de tankar de önskar...
  Inte endast riktat mot dig Birger. Du bestämmer reglerna på din blogg. Men vi måste nog börja fundera över om det stämmer att begreppet tolerans börjar genomgå en transformering. Över hur vi var och en egentligen ser på det fria ordet. Det är var och ens ansvar. Inte hela ditt ansvar Birger.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 22. Neoliberal Agendalör apr. 02, 07:53:00 fm

  Du missar dock ett av de avgörande argumenten, vad dödar/skadar minst människor per producerad mängd energi?

  80% av jordens energiförsörjning sker trots allt från fossila bränslen. Hade världen ställt om till kärnkraft vid folkomröstningen 1980 så hade miljontals människoliv räddas. Tekniken fanns, tillskillnad från tex. solenergi som först nu börjar blir ett realistiskt alternativ.

  Ja, kanske hade några tiotusen fler hade dött i kärnkraftsolyckor, men varför ska en kärnkraftsolycka räknas värre än säg när en damm till ett vattenkraftverk brister?

  Jag antar det argumentet kändes lite för starkt för att ta upp som ett aprilskämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade Birger speglat pro-kärnkraftsargument på ett seriöst sätt hade det inte blivit något aprilskämt.

   Sen måste du tänka på att Birger är grön. Bland de lite mer extrema gröna är den en fördel att människor dör, för då minskar belastningen på miljön. Birger är öppen med att han inte vill ha det storskaliga, rika, högteknologiska samhället. Han skulle såvitt jag förstått inte ta emot fusionsteknologi heller - för storskaligt, för rikedomsalstrande.

   Klimatproblematiken har vi för våra synders skull - det är ett bra verktyg att åstadkomma bot och bättring. Antingen återgår vi frivilligt till ett pre-medeltida samhälle, eller så tvingar klimatet oss. Win-win, för en övertygad grön tänkare!

   Radera
 23. Lena Andersson: "Helvetet är de andra" Man får lust att utbrista Hallelujah! Taget! mer ledare av henne tack. "Du missar dock ett av de avgörande argumenten..." skriver du Neoliberal Agenda. Din Agenda ditt motiv är tveklöst nyliberalism. Amen!
  Men du ägnar dig samtidigt åt andlig socialism Neoliberal Agenda titta på kartan och kompassen! Gemensamt badande, vadande på denna blogg= andlig socialism.
  "Individualism i anden är att misstro grupper och deras dynamik. Det är inte skadligt om det i ett liberalt samhälle finns individer som inte enbart söker sig till likasinnade, utan ibland doppar sin tå i andra vatten" skriver Lena Andersson.
  Ibland... det är svårt att bara ibland doppa tån? Eller hur? Tack för en bra blogg ska även i fortsättningen läsa och se att du Birger dagligen doppar tån i andra vatten. Bra doppat med kärnkraften!

  Lisbeth


  SvaraRadera
 24. Jag ber om ursäkt för att jag lite tänjer på kommentars-reglerna. Men frågan är så viktig att den måste få dryftas. Du gör nämligen ett vanligt tankefel i ett tidigare inlägg som gör mig bedrövad - för tankefelet skapar så oerhört mycket lidande.

  Du skriver; "Var det då Reinfelds 'fel' att människor på flykt fått en fristad i Sverige?"

  Problemet är bara att det inte handlar om "människor på flykt". De har ju redan fortsatt fly genom ett flertal säkra länder. De är alltså inte längre på flykt (om de nu var det från början - vilket inte verkar gälla alla det heller).

  Om vi verkligen vill hjälpa människor på flykt (vilket jag tycker att vi ska göra) så använder vi de ohemula summor som nu går till att reda ut huruvida folk som slängt sina identitetshandlingar ska få stanna mm till att hjälpa de som bevisligen behöver hjälp i flyktinglägren.

  Där kan vi hjälpa otroligt många fler människor för samma pengar. Om du är humanist och faktiskt vill hjälpa dina medmänniskor så slutar du tjata om "människor på flykt" i Sverige och hjälper med att se till att våra begränsade resurser används där de behövs bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neoliberal Agendalör apr. 02, 11:03:00 fm

   "Jag ber om ursäkt för att jag lite tänjer på kommentars-reglerna."

   Du tänjer inte, du bryter mot dem.

   "Om vi verkligen vill hjälpa människor på flykt (vilket jag tycker att vi ska göra) så använder vi de ohemula summor som nu går till att reda ut huruvida folk som slängt sina identitetshandlingar ska få stanna mm till att hjälpa de som bevisligen behöver hjälp i flyktinglägren."

   Så kan sägas om allting. Varför ska vi betala socialbidrag här, när vi för samma peng kan rädda tio människoliv i Afrika? Jag argumenterar inte emot, det du tar upp är ett mer effektivt användande av resurser, men varför stanna där? Så fort vi satt stopp för invandrarna så fortsätt med all annat som både är slöseri och moraliskt vedervärdigt?

   Jag hävdar att vi bör sträva efter att hindra initierande av våld och tvång. Det är inte vårt fel att människor svälter i Afrika eller folk flyr från krig i Syrien. Vi har ingen skuld och vi kan därför inte tvingas betala för deras välmående. Däremot blir vi ansvariga om vi med våld / tvång hindrar människor att ta sig in i landet. Det är som att hindra grannen att få komma ut från sitt hus när det brinner.

   Att låta grannen komma ut, betyder dock inte att vi ska tvingas förse denne med mat, kläder och ett nytt boende. Det var inte vi som satte eld på huset. Inget fel att hjälpa människor i nöd, men det ska inte vara ett tvång som ska ske under hot om fängelsestraff.

   Radera
  2. "Du tänjer inte, du bryter mot dem."

   OK, jag erkänner att jag inte läste dem så noga. Ett tack till Birger för att min kommentar inte plockades bort då!

   "Jag argumenterar inte emot, det du tar upp är ett mer effektivt användande av resurser, men varför stanna där?"

   Jag håller med dig. Personligen tycker jag att vi ska minimera skatter och lösa det mesta med frivilliga avtal. Men jag är här lite pragmatisk - en reform måste ske gradvis annars riskerar man att förvärra situationen genom olika systemiska bakslag.

   Men i förlängningen tycker jag att människor själva ska få välja om de vill hjälpa "flyktingar" här, flyktingar där eller använda sina pengar till annat. Själv väljer jag att hjälpa på plats. Men mest använder jag mina pengar till annat - de staten låter mig behålla, vill säga.

   Men jag upprörs faktiskt djupt av den plundring som sker där asylbaroner och politiker skor sig medan de "hjälper" människor som inte behöver hjälp, som ljuger om sina asylskäl, som ibland är kriminella och terrorister.

   Och jag upprörs extra mycket av att detta sker i någon slags "godhets" namn när alla dessa plundrade resurser faktiskt enkelt skulle kunna hjälpa människor som verkligen behöver akut hjälp och som verkligen förtjänar den (väldigt mycket mer än vad politikerna och asylbaronerna förtjänar vår "hjälp" som de tillskansar sig - men även mer än ljugande asylsökande som kunde sökt asyl i Turkiet eller något av alla de andra länder de fortsatte att "fly" genom)).

   Radera
  3. "Däremot blir vi ansvariga om vi med våld / tvång hindrar människor att ta sig in i landet. Det är som att hindra grannen att få komma ut från sitt hus när det brinner."

   Nja, här haltar väl din metafor? Om de faktiskt akut flyr så skulle det vara som att hindra grannen att komma in till oss när en våldsverkare jagar henne.

   Men nu är det ju inte grannen utan snarare en främling som påstår att de flytt från en våldsverkare och söker skydd men de har redan lyckats villa bort våldsverkaren och har åkt trettio mil för att komma till vårt hus som ser extra trevligt att söka "skydd" i. Min fråga skulle vara "varför sökte du inte skydd någonstans tidigare?"

   Radera
  4. Neoliberal Agendasön apr. 03, 09:10:00 fm

   "Min fråga skulle vara "varför sökte du inte skydd någonstans tidigare?""

   En stor anledning är bidragen och annat som betalas av det offentliga. Lösningen är att montera ner dessa system, inte införa regleringar. Jag tror inte man kan ställa om ett samhälle över en natt, så en viss anpassning måste ske, speciellt gäller det personer som har blivit beroende av systemen pga skatterna, t.ex. äldre som betala in skatt hela sitt och nu lever på statlig pension

   Vi ska dock inte lura in unga i samma usla system.

   När det gäller invandrare, så är det enklast att behandla dem så som vi redan gör med turister, dvs man får stå för alla kostnader själv. Enda skillnaden är att man får stanna mer än 3 månader i landet.

   Radera
  5. # N/A

   Utan fördelningspolitik kommer världsekonomin snart bara sysselsätta tio tusen robotar. Är du inte tillräckligt smart för att begripa det?

   Radera
  6. Vi är på god väg att eliminera oss själva som art. Inte pga atombomber eller klimatförändringar utan pga att världsekonomin inte längre behöver oss människor.

   Radera
  7. "En stor anledning är bidragen och annat som betalas av det offentliga."

   Jag håller med. Och i.o.m. att vi nu betalar ut alla dessa bidrag till alla dessa människor som inte behöver eller förtjänar dem (de kan t.ex. enkelt ljuga om att deras föräldrar är döda och därigenom casha in ohyggliga summor) så kommer välfärdssystemen att krascha.

   Det är också en av de agendor som ligger bakom denna huvudlösa massinvandring. Jag tycker visserligen att det är bra att bidragssystemen radikalt minskar i omfattning. Men jag skulle hellre se det ske mer gradvis, medmänskligt och rättvist.

   Radera
  8. Hallå Birger, är du klar över att robotiseringen kan bli det som räddar planeten när den detroniserar människan? De som har en egen täppa att odla kan klara sig ett tag även efter robotarna gjort människor irrelevanta, men i det långa loppet torde det bli svårt att leva utanför robotarnas ekonomiska system. De vilda djuren klarar sig däremot bättre när de slipper människan och redan när människor blivit fråntagna all modern teknik.

   Frågan är mest om robotarna kommer fortsätta arbeta även när de inte gör det för människan. Det är klart att de kan fortsätta jobba länge med de mål som de utrustats med, men systemet rasar nog ihop om robotarna inte har några egna mål av mer övergripande karaktär. Troligen klarar de av att skaffa sig sådana.

   Fantasier om att robotarna målmedvetet kommer eliminera och/eller spärra in alla människor är nog paranoida. Det enda robotarna kommer göra är att göra oss människor alldeles överflödiga. Vi kommer marginaliseras enormt och blott överleva i områden som robotarna inte bryr sig om. Små kolonier av människor kommer överleva i små isolerade områden där livet är förhållandevis enkelt om man inte är för många, typ små söderhavsöar.

   Radera
 25. Hur fan skall en bloggare kunna hålla ett kommentarsfält öppet när ingen jävel respekterar de regelverk som bloggens innehavare satt upp! Att fåtalet skall förstöra för de många är väl mest uttryck för en jävligt stor egoism.

  SvaraRadera
 26. Det är bra att Birger Schlaug äntligen stänger ner sitt kommentatorsfält efter alla attacker på MP som han tidigare tillåtit.Kanske har Schlaug insett att han är tvungen att välja sida nu och inte bara framhäva sin egen politik.
  Alla goda krafter behövs om inte högern ska vinna slaget.Birger Schlaug är välkommen tillbaks trots hans tidigare märkligheter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem har sagt att Mp är en god kraft? Jag tycker att det mesta tyder på motsatsen. Man är inte god för att man ignorerar verkligheten. Tvärtom!

   Radera
  2. Det är ju ganska typiskt att miljöpartister inbillar sig att de är de goda fast de i själva verket utgör en extremt destruktiv kraft med sitt totala förakt för allt utom att leka helgon.

   Radera
  3. Extremt typiskt också att det viktiga för den här sortens människor är att bekämpa "högern". Att vänstern skulle kunna vara ond existerar trots Sovjetunionen inte i den här sortens människors tankevärld. Det viktiga är att besegra högern, inte att skapa en bra framtid för planeten och mänskligheten.

   Radera
  4. Anonym 12:36 - vilka märkligheter tänker du på? Att jag före valet kritiserade MP:s valrörelse på det sätt som partistyrelsen kritiserade den efter valet? Att jag förespråkar sänkt normalarbetstid? Eller har en tillväxtkritisk grundsyn? Eller kritiserat MP för att partiet plötsligt ställde sig bakom vinstuttag från välfärden - vilket så småningom partiets företrädare bad om ursäkt för offentligt... Att jag anser det vara suspekt att MP ställer sig bakom världlandsavtalet med Nato - till och med anser att det är en framgång... (sagt i riksdagen av språkrör... Eller att jag undrat vad i hela friden vitsen är att sänka miljöskatternas andel av den totala skattemängden? Att jag kritiserat Fridolin för att han hävdat att sänkning av den lagstadgade heltiden på 40 timmar är "otidsenlig"? Att jag kritiserat de tidigare språkrören för att de på DN debatt skrivit att miljön inte kan klaras utan ekonomisk tillväxt? Vad i detta är det du anser att jag framfört märkliga åsikter?? Berätta!

   Radera
  5. Många jag blir det ju..

   Radera
 27. Neoliberal Agenda

  Liberaler anser sig ha FRIHETEN att TVINGA andra att:

  jobba ihop libralens förmögenhet

  städa upp liberalens skit smuts

  renovera liberalens herresäten

  osv osv osv.

  Dessutom anser liberalen att den har rätt till statliga BIDRAG för detta.

  Förr i tiden TVINGADE man genom att använda, bokstavligt talat, piskor, hot, mord, osv.

  Idag TVINGAR man genom att rösta på något av Allianspartierna tex Liberalerna.

  Ni står endast för er egna frihet.

  Äkta frihet för alla människor är
  grundlagsskyddad ovillkorlig global basinkomst.

  Och nej, Neoliberal Agenda, det är inte Ni som får samhället att gå runt eller Ni som stått för den tekniska utvecklingen, eller Ni som stått för den materiella välfärden osv, utan det är folket, de vanliga hederliga arbetande människorna, den mänskliga strävan, som stått för detta.

  Det finns ingen naturlag som säger att vissa skall kunna berika sig på andras bekostnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det därför skatterna hela tiden måste höjas?

   Radera
  2. Tror du får läsa på lite om liberalism.

   Radera
  3. Liberalism är att få ha sju med sin brorsa. Vare sig han lever eller inte.

   Radera
  4. En del av liberalismen är att inte lagstifta baserat på äckel, ja. Vi har lyckats när det gäller homosexualitet, sexhjälpmedel mm. En del annat återstår. Nu gör tyvärr grönröda som Schlaug gemensam sak med konservativa genom att man uppfinner "maktrelationer" som ska göra bland annat surrogatmödraskap, prostitution mm till övergrepp och därmed straffbart. Därför kommer det ta tid innan vi gör nya frihetliga framsteg.

   Radera
  5. Äckelkänslor är något naturen utrustat oss med. De är inte slumpvisa. Man skall vara väldigt klar över vad man gör när man utmanar dem. Liberaler gör det dock till en sport att utmana naturen. Dock inte egoismen förstås. Den är helig. Även om den äcklar en och annan.

   Radera
  6. Du belyser två skillnader mellan liberaler och andra. Ni tycker att den som vill slippa förbud ska "vara väldigt klar över det man gör", medan liberaler tycker att de som förespråkar förbud ska vara det. Ni andra tycker att "naturen" är en bra moralisk guide, medan vi liberaler tycker att den inte är det.

   Radera
  7. Jag tycker att den mänskliga naturen plus en väldig massa omvärldsfaktorer är en korrekt men understundom högst komplex och svåravläst guide. Jag har inga fördomar om att förbud eller icke-förbud bör vara tumregeln.

   Om du inte anser att den mänskliga naturen är en bra guide antar jag att du inte är humanist, vilket liberaler annars brukar vilja påstå att de är.

   Radera
  8. Komplex och svåravläst, ja. Så i slutänden så är det upp till ditt godtycke, som alltid. Ditt äckel är finare än andras äckel. Jag har debatterat på afrikanska forum om dödsstraff för bögar och de allra flesta är för. Mina försiktiga invändningar möts med uttalanden i stil med "What could be more disgusting than a man thumping the feces hole of another man?". Är det "svåravläst"? Nej, men ett prov på den mänskliga naturen, innan filosofi, tolerans och rationalitet sätter in. Såna saker som humanismen bejakar.

   I humanistmanifestot kan man finna bland annat detta: "Humanists are concerned for the well being of all, are committed to diversity, and respect those of differing yet humane views. We work to uphold the equal enjoyment of human rights and civil liberties in an open, secular society and maintain it is a civic duty to participate in the democratic process and a planetary duty to protect nature's integrity, diversity, and beauty in a secure, sustainable manner."

   Igen "respect those of differing yet humane views". Respekt springer inte ur äckelkänslor. Respekt är inte att avfärda liberaler med uttalanden som "Liberalism är att få ha sju med sin brorsa. Vare sig han lever eller inte."

   Radera
 28. Okej, nu förstår jag, några av er som kommenterar VILL att fältet skall stängas. På annat sätt kan jag inte förklara att ni håller på som ni gör, långt utanför ämnen, långt utanför de spelregler som satts upp, det är som om ni spelar rugby, basket och brottas när det är fotboll som gäller. Ni är inte bara dumma som bär er åt, ni är också så uppåt väggarna egofixerade att ni inte kan låta bli att hålla på med ert på andras mark.

  SvaraRadera
 29. Är nog verbala onanister.

  SvaraRadera
 30. Det är inte mer än rätt att fältet stängs när de som kommenterar bara är verbala onanister som inte instämmer i den rätta sanningen.
  Någon är ju t.o.m miljöpartist och kritiserar Birger.
  Tänka sig!
  Sedan finns det liberaler och SD:are också.Illa, mycket illa.
  Bättre då att låta Birgers ord stå oemotsagda utan andras egofixerade kommentarer.
  Det blir nog bäst så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju inte sakdebatt som kritiserats och gör att blogginnehavare måste vara uppkopplad hela tiden för att ta sitt ansvar, vilket även juridiskt kommer att skärpas. Det är övertrampen. Och VARFÖR kan inte de som kommenterar vara hyfsade mot varandra och mot de som skriver blogginlägg?? Birgers blogg har varit öppen i alla år, längre än vad många andra har stått ut med. Och de löjliga nålsticken som t ex 05:18 - hur skulle han skriva om han inte använde ordet "jag" i de fallen??? Vad skall en sådan kommentar vara till för? Klart att man tröttnar till slut.

   Radera
  2. Man skall nog vara ganska hårdhudad för att vara flitigt läst politisk bloggare, om man tillåter kommentarer. Liksom för att vara politiker. Schlaug är knappast extremt ömtålig. "Jag är tuffare än vissa tror!" Får han likt Mowgli säga. I värsta fall får han gå en kurs hos Lars Wilderäng som får mycket skit av dem som kommenterar hos honom, men verkar uthärda det mesta.

   Problemet är inte minst att Schlaug har en ideologi han vill försvara. Har man en tvivelaktigt uppbyggd ideologi så blir all kritik extra jobbig, även om man inte är särskilt bräcklig som person. Det är ju för att miljöpartiet har problem med sin ideologi som det finns en massa miljöpartister här som vill stänga ner diskussionen. Moget... Hade man en starkare ideologi skulle man ta fighten istället för att försöka tysta diskussionen. Miljöpartiets gröna socialliberalism är inte bra nog, vilket jag har påpekat ganska många gånger. Schlaugs gröna åttiotalsideologi är också i behov av utveckling. Jag tror jag skall skicka ett mail till vår gröna förkunnare...

   Radera
 31. Du kanske skulle kunna ha en dag i veckan då man får kommentera? Eller en tråd i veckan där man får kommentera allt du skrivit under veckan? Det skulle minska din arbetsbelastning en hel del. Samtidigt som du fortsatte få feedback på det du skriver.

  En helt annan lösning är om du kan ha "godkända" debattörer. Endast godkända debattörers kommentarer blir synliga för läsarna. Om inte Blogger i nuläget kan erbjuda en sådan lösning borde de se till att fixa det! Det är inte acceptabelt att alla kommentarsfält stängs ner så snart de blir för populära.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev inte du raderad själv för inte så länge sen efter ganska grova övertramp?
   Det goda exemplet?

   Radera
  2. Jag har inte sagt något om vilka skribenter Birger bör godkänna. Det avgör han själv och förhoppningsvis med stor visdom.

   Jag använde en enda formulering som möjligen var lite väl mustig, men den hade nog släppts igenom om det inte var för att en annan skribent glatt ville diskutera vidare kring den. Vilket jag försökte stoppa. För mig var det en avskräckande tanke, inte någon pigg idé att diskutera! Ungefär som om jag som ett led i en argumentering skulle nämnt Zyklon-B och någon då ville diskutera avrättningsmetoder. Inget jag kan ta på mig ansvaret för...

   Radera
 32. "Samband kärnkraft och terrorism" Ja skrämmande saker har kommit fram. Trolig planerad terrorism mot kärnkraftverk. Det är skrämmande. Men verklighet! oavsett vår åsikt om verkligheten den som är en och samma för oss alla.
  Är ett argument att ha kvar kärnkraften, att terrorister ska ha möjlighet att ta sig in på kärnkraftverken? Det har visat sig vara väldigt lätt. Motståndare mot kärnkraft visade det. Smutsiga bomber med radioaktivt materiel, hur ska vi kunna skydda oss mot det? Ska de som vill ha kärnkraften kvar, arbeta ideellt med att hålla vakt? Samhällets resurser till att räcka till ifrågasätts varje dag. Vill man ha något, så har man förhoppningsvis en tanke lösning på, hur det ska fungera i verkligheten. Inte alla svar men en tanke. Eller så börjar man fundera. "Att ändra uppfattning kan vara en mycket smärtsam process" ja det kan det! Vissa saker ruckar vi inte på vi är så identifierade med dem.
  Religiös mångkultur olika idiologier (idiotier) och livsåskådningar som ska samsas, det är smärtsamt att se och förstå vad vi står inför. Men jag stänger hellre kärnkraftverk än gränser. Har inte trott att vi är redo för ett mångkulturellt religiöst samhälle. Tror det inte nu heller. Nu vet jag att vi inte är det. Tänk vad verkligheten lär oss.
  Inte bör man fokusera på att omhulda hårda ting och inte mjuka (människor).
  Det är smärtsamt att se människor lida. Snacka om att alla tankefel har gett oss överkurs. Nu gäller det att klara den. Allas länders ansvar. Demokratin har problem med frihet. Vi har fattat det som att frihet är att bestämma över sig själv och makten såsom rätt att bestämma över andra. Ja vi! och alla dessa individer ska nu klara av denna överkurs som är Skapad av makten, men också av oss alla mer eller mindre.

  Lisbeth

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tankefel... och slarvfel igen... dubbla (tungor) och en del slarvar med dubbla signaturer. Ja sådana är vi!
   densamme ;)

   Radera
  2. Neoliberal Agendasön apr. 03, 09:43:00 fm

   Det är sant att terrorister kan använda kärnkraftverk

   Det har dock aldrig hänt hittills och det är inte heller den enda infrastrukturen som kan missbrukas av terrorister. Jag tänka ut iaf. 3-4 terroristdåd med annan infrastruktur som vore lika allvarligt, men som aldrig debatteras. Tänker dock inte nämna dessa här, då jag inte vill inte ge någon idéer.

   Radera
  3. Den enda kända terroristattacken mot ett kärnkraftverk var när en grön parlamentsledamot ifrån Schweiz avfyrade ett raketgevär mot franska Superphenix. Så om vi sätter gröna politiker under bevakning så kan vi nog lugnt expandera kärnkraften till att ersätta kolet och naturgasen.

   Eller, förstås, kan vi helt enkelt invänta att planetens klimat förstörs och evakuera till Mars, exempelvis. Det är också ett alternativ.

   Radera
 33. Tack och lov att detta kommer på Första April! - Alltså ett skämt!
  Ebba Johannesson

  SvaraRadera
 34. "men som aldrig debatteras" ? Vet minst 3-4 potentiella terroristdåd, med annan infrastruktur SOM debatteras. Som vore om inte minst lika allvarligt, allvarligt.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neoliberal Agendamån apr. 04, 02:07:00 fm

   Ja, jag har aldrig hört den typ av terrordåd, jag tänker på, tas upp i media eller nämnas i politiska debatter. Kärnkraftverk och terrordåd har jag dock hört många ggr.

   Radera
 35. Behöver du ett lån Vi är legitima och garanterar lån långivare. Vi är ett företag med ekonomiskt stöd. Vi lånar medel ut till personer i behov av ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller i behov av pengar för att betala räkningar, att investera i affärer. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi gör pålitliga mottagaren hjälp som vi ska vara glada att kunna erbjuda dig ett lån Kontakta oss via e-post: hammers.credit@outlook.com

  Utförda tjänster inkluderar

  * Skuldkonsolidering
  * Business lån
  * personliga lån.
  * Billån
  * Rent och bostadslån

  Skriv tillbaka om intresserade med vår ränta på 4% årlig. Kontakta oss via e-post: hammers.credit@outlook.com

  Observera: Alla intresserade individ måste skicka ett meddelande till vår e-post för snabbt svar och detaljer för att få ett lån.

  Med vänliga hälsningar.

  SvaraRadera
 36. Hej, mitt namn är Gloria Wilson, jag är från Kanada, vill jag informera er om allt, att det finns en spell caster som är äkta och riktiga. Jag har aldrig riktigt trott på någon av dessa saker, men när jag höll på att förlora min make Daniel Racky, jag behövde hjälp och någon vart man ska vända badly.I kom över Dr.isaac stava tempel och jag beställde en kärlek stava. 2dagar senare, efter förtrollningen har gjort min telefon ringde Daniel var sitt gamla jag igen och ville komma tillbaka till mig! Inte precis kommit tillbaka, öppnade denna spell caster fram till honom hur mycket jag älskade och behövde honom. Spell gjutning är inte hjärntvätt, men de öppnade ögonen för hur mycket vi har att dela tillsammans. Jag rekommenderar alla som är i min gamla position för att försöka. Det ger dig underbara överraskningar och din älskare kommer tillbaka till hur det var tänkt att vara, kan du kontakta stavnings caster, drisaachelpcenter@gmail.com

  SvaraRadera
 37. Jag vill använda detta medium för att berätta för världen om Doctor Kakuta som hjälpte mig att få min älskare tillbaka med sin kraftfulla stava, mitt ex och jag var med missförstånd som ledde till vårt uppbrott men jag gick att be henne flera gånger för att förlåt och acceptera mig tillbaka eftersom jag vet att jag förolämpade henne men varje gång jag gick jag känner alltid djupare i smärta och ångest eftersom hon alltid gå ut på mig och vill inte lyssna på vad jag har att säga men jag trogen dag som jag var surfar jag kom uppstod ett vittnesbörd om en kvinna vars problem var mer än mitt och ändå Doktor Kakuta hjälpte henne med sin spell så jag var glad och även kontaktat läkare Kakuta för att få hjälp via e-post och sedan berättade för honom min berättelse men det enda han sa var att jag kommer att torka du slita med min stavnings så tur för mig allt vill väl precis som han lovade och just nu har jag fått min fästman tillbaka och vi båda lever lyckligt. det finns inget Doctor Kakuta kan inte göra med är stava och precis som lovar mig själv jag kommer att hålla vittna på internet om hur doktor Kakuta hjälpte me.Are problemet större än min eller mindre jag ger dig 100% garanti för att doktor Kakuta kommer att sätta ett slut på det med sin kraftfulla stava, kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  1. få ditt ex VÄN TILLBAKA.
  2. VINNANDE lotterier.
  3. barnafödande.
  4. bryta GENERATION KURS.
  5. FÅ AV JOBB.
  6. främjande av sysselsättning.
  7. PENGAR stava.
  8. andligt skydd.
  9. HERBAL CARE.
  10. SKÖNHET stava.
  11. Om du vill ta TILL DIN sent en

  kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  SvaraRadera
 38. Jag har aldrig sett mig skjuta tårar för någonting förut, men den här dagen som min älskare lämnade huset med irritationer efter att vi hade någon kamp om honom, kom alltid sent och flirtade med kvinnor, ropade jag hela dagen, men efter så många dagar av ensamhet bestämde jag mig för att leta efter lösning på mitt förhållande och svar kom till mig när jag såg Dr.Adodo detaljer på internet och jag läste mycket recensioner om honom och jag bestämde mig för att ringa honom och med hjälp av Dr. Adodo min älskare kom tillbaka till mig inom 48 timmar och sedan dess har han aldrig kommit hem sent, så du kan se hur mäktig och användbar Dr.Adodo är för hela världen, det är därför jag ska sätta Dr.Adodo kontaktuppgifter just nu för de människor som behöver hans hjälp, kontakta Dr.Adodo via mobilen +2348107527833 eller lägg till honom på whatsapp eller skriv honom via e-post på Adodospelltemple@gmail.com

  SvaraRadera
 39. Varje gång jag tittar tillbaka på vad som hänt med mig kommer jag alltid att uppskatta den stora dr Akhen (Akheretemple@yahoo.com) för det han har gjort för mig. Den här stavningskanalen tog tillbaka min finans, som lämnade mig utan anledning. Jag träffade den stora stavningskastaren och han berättade allt jag behöver göra! Nu är glad att Dr Akhere tog tillbaka honom och han älskar mig mer än han brukade! Du kan också kontakta honom på sin aktiva e-postadress (Akheretemple@yahoo.com) eller lägga till honom på Whats-app: +2348129175848 ......

  SvaraRadera
 40. För lite över ett år sedan trodde jag att mitt äktenskap var över. Hon flyttade ut med en annan, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, jag har kontakt kärlek trollkarl från andra delar av världen men ingen kunde hjälpa mig att föra honom hem, tills en vän till mig introducerade en stor man från den afrikanska nationen som heter Dr.Oduduwa, efter att ha älskat stavning aktivering av Oduduwa samma dag fick jag ett telefonsamtal från min ex pojkvän och han bad om ursäkt till mig och han lovar att komma och träffa mig hemma nästa dag.
  Tack till Dr.Oduduwa, en spirituell healare för att ha gett mig de verktyg som jag behövde för att rädda mitt äktenskap från skilsmässa. Idag är min kärleksman här med mig, ända sedan vi är lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som försöker återställa trasiga äktenskap och att återvända tillbaka ex love (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 41. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera
 42. Hur önskar jag att de flesta människor i världen ska hjälpa sig själva genom att besöka DR. EZIZA STAVTEMPEL. När jag hade några problem med min älskare vilket förstör vårt förhållande eftersom saker och ting var riktigt hårdare än vi förväntade oss, så att min älskare inte kunde stanna. Jag lärde att jag kommer att kunna gå vidare först men senare upptäckte jag att jag älskar honom så mycket och jag var tvungen att leta efter andra medel för att få tillbaka honom, vilket inte fungerade tills jag kunde komma i kontakt med Dr.EZIZA genom dessa detaljer som jag fick från hans webbplats via WhatsApp: +2348059474136 eller via e-post: ezizaspellhome@gmail.com som i gengäld tog min älskare tillbaka till mig inom 48 timmar med sina kraftfulla och effektiva trollformler och nu är min älskare på allvar mer än någonsin tidigare .... Jag uppmanar dig att kontakta honom idag utan tvekan och få tillbaka dina relationer och äktenskap.

  SvaraRadera
 43. Hej jag är Christiana från USA, jag läste ett vittnesbörd om Dr ibinoba om hur han har hjälpt människor att få tillbaka sitt ex inom 48 timmar..Jag tänkte bara på om det var sant och bestämde mig för att ringa en kvinna som gjorde en vittnesmål och även tappade hennes nummer, så jag ringde henne och frågade henne om Dr ibinoba, hon sa att Dr ibinoba är en pålitlig man och han är redo att ta tillbaka min älskare åt mig, jag var bara så glad och lite lättad att min älskare kommer snart tillbaka till mig. Sedan bestämde jag mig för att kontakta Dr ibinoba vilket jag gjorde, och innan jag kunde dela med mig av mitt problem till honom har han redan berättat för mig vad jag kom för, han sa att allt kommer att bli bra inom 48 timmar som min älskare kommer att vara tillbaka till mina armar, han sa också att han skulle förtrolla, att inom 48 timmar skulle min älskare ringa mig. Så jag hoppades det, verkligen innan 48 timmarna fick jag ett samtal från en man som har lämnat mig de senaste 2 åren och sa att han är ledsen och han vill ha mig tillbaka,jag var glad och jag sa att jag också vill ha honom tillbaka, sen reste jag till Kanada för att träffa Till honom bad han om ursäkt för vad han har gjort mot mig, nu friade han att gifta sig med mig och vi förbereder oss båda för vårt bröllop snart... Allt tack vare den stora och världens bästa trollformleren, Dr ibinoba.. Du kan också lägg till Dr.ibinoba på whatsApp +2348085240869 eller e-post: dromionoba12@gmail.com

  SvaraRadera
 44. Han är den bästa trollformaren online och hans resultat är 100 % garanterat. Min man gjorde slut med mig efter 9 års förhållande. Det började från ett litet missförstånd varefter han sa till mig att det skulle vara bra att ta en paus, vilket jag tror blev till ett uppbrott. Han letar inte efter mig längre, han blockerade mitt nummer och folk sa att de såg honom med en annan kvinna, detta fick mina ögon tårar i ögonen eftersom vi är på väg att gifta oss, jag sökte hjälp tills jag träffade den här andliga mannen som heter Dr Ibinoba, som har hjälpt många människor med relationsproblem, jag pratade med honom om min situation och han beskrev för mig processen för att komma tillbaka med min älskare, jag följde hans instruktioner och idag är jag glad eftersom min man kom tillbaka efter 5 månaders uppbrott och vi är lyckligt gifta nu. Om du behöver hjälp av en trollformel för någon form av relationsproblem kontakta Dr Ibinoba för en varaktig lösning. WhatsApp: +2348085240869, e-post: dromionoba12@gmail.com

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.