lördag 2 april 2016

Sundström. Lööf och tigandets kultur...

Lördag. Ganska grinigt väder. Men isen i fjärden är helt borta. Tomatplantorna skjuter i höjden, grillen framtagen, dammen ska rensas och tranorna har intagit sina platser vid tjärnen. Kanoterna skall snart sjösättas.

Igår: Nyhetspanelen om Swedbank - jag hävdade att ett problem är att en del samlar styrelseuppdrag som andra samlar frimärken och att det är ont om etik och bildning i den världen - och så en del prat om Annie Lööf, som är tillbaka, och tystnadens partikultur och vikten av att ha radikala alibin...

Finns här: dra fram till du kommit en timme och tjugo minuter in i programmet så kan du avnjuta (???) Ursula Berge, Alice Teodorescu och mig.

Fast är det fint väder förordar jag en promenad om så är möjligt. Med fint väder menas allt väder, även gringt. Väl hemkommen kan man alltid läsa Naturvårdsverkets rapport om hur illa det är med att uppnå miljömålen - en lika tragisk som intressant läsning - tragisk för miljön skull, intressant för de som tror att politiker som sätter upp mål har för avsikt att nå dem.

Och varför inte ägna en stund åt BBC:s nya serie - den är storslagen:

The hunt - klicka på bilden.
Kommentarsfältet är stängt, vill du kommentera eller rätta något, så är du välkommen att skriva till synpunkterschlaugse@gmail.com