torsdag 10 mars 2016

Entreprenörer räddar världen

Imorgon är det dags för Nyhetspanelen igen. Till dess lite entreprenörskreativitet:


17 kommentarer:

 1. Som AF säger: Kreativa människor utifrån kan rädda våra jobb i sin jakt på företagsamhet. Det handlar bara om att hitta rätt produkt som det finns ett stort behov för men vi inte har en aaaaning om att vi behöver, behöver, behöver...

  SvaraRadera
 2. Med anledning av att vissa ekonomer säger att "vi inte kan ha en ekonomi där vi tvättat skjortor åt varandra". I Sverige måste det produceras varor som går att sälja till utlandet helst. Då tror folk att vi får in pengar att betala skatt. Att sälja skalade mandariner är att köpa en tjänst i detta fall så köper man också en plastask och en servet vilket ökar på skräpberget. Det jag kan tänka mig verkligen behövs är att hemtjänsten har tid att gör i ordning frukt o grönsaker så att de behöver vitaminer verkligen äter upp maten. Men de som är för att det ska bli många småföretagare jublar över kreativiteten. Usch! Tant Barbro

  SvaraRadera
 3. Åh f-n, här har jag suttit och skalat en apelsin när det finns att köpa färdigskalade.

  SvaraRadera
 4. Det beror på vad du väljer bort. Tex struntar i kexchokladen.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Entreprenör eller en importör med dålig smak.

  Hörde på radio bubbla att skatten i sverige är på nästan 80% (löneskatt, arbg.avg, moms och punktskatter). Är det inte dags att höja till 90% nu så politikerna får lite mer att slösa bort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattekvoten i Sverige är 46%.

   Hade varit intressant att veta hur stor del av en varas pris som utgörs av kapitalvinster. Misstänker att det är en ganska stor andel för vissa typer av varor: utvinning av råvaror, produktion av komponenter, produktion, transport, partihandel, distribution, försäljning.

   Radera
  2. Såg att Trump ska genomföra gammal MP politik. Höga tullar, på företag som drar. Numer är MP globalister och har inget emot att butiken på hörnet har grossiten i Kina.

   Radera
 7. När Birger satt i riksdagen vill jag minnas att han (bl a) motionerade om att det skulle vara ett tvång för butiken att uppmana kunder att skala frukten om man använt vissa bekämpningsmedel i produkten. Detta antagligen därför att medlen som sådana var hälsofarliga.

  Att butiken själv faktiskt skulle skala frukten och därmed ta bort farligheterna ur produkten, det går däremot inte för sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ben Dover, du skriver att "du vill minnas". Det vill du säkert. Men minns du?

   Radera
  2. "Vill minnas " är ett idiomatiskt uttryck. När man t ex säger att en operation "gick som smort" menar man inte att patienten var täckt med ett lager vaselin. "Vill minnas" ska heller inte tolkas bokstavligt.

   Självklart finns det en sådan motion helt oavsett om jag minns den eller ej och helt oavsett dina tramsiga och helt felaktiga ordlekar.

   Radera
 8. Super-Mario sänkte räntan idag. Samtidigt utlovade han att ECB också ska börja att köpa företagsskulder för att få fart på ekonomin. Banker som framöver specialiserade sig på utlåning av konsumtionskrediter skulle få fler förmåner än de banker som lånade ut till finansbranschen.

  Jag är en kräsen kund och kräver att bankerna ska börja att betala mig för att använda deras tjänster.

  SvaraRadera
 9. En miljöpartist passerade ett nybyggt fängelse, 100% rymnings-säkert. Grå betong & ståldörrar. Då utbrast denne uppskattande: "-Där inne finns ingen risk för att någon hamnar i ett rent ingenting!"

  SvaraRadera
 10. Ledsen, derr Dover, den motionen finns blott i ditt huvud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sällan, Stellan. Motion 1994/95:L18:

   att riksdagen beslutar att det i lag skall fastställas att reklam och annan marknadsföring av frukt och grönsaker som på grund av användning av mögelmedel och andra bekämpningsmedel bör skalas, skall innehålla information om detta

   Radera
 11. Bör inte frukt som innehåller bekämpningsmedel skalas?
  Obs! Är inte Anonym.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.