torsdag 10 mars 2016

Behov av rättelse


Felaktiga uppgifter på nätet ligger där de ligger, och nyhetsbrev sprids med vindens hastighet. Förstår jag när jag får telefonsamtal och mejl om konstigheter. Naturliga stegets yrkesnätverk för Ingenjörer och Artister för miljön har nämligen skrivit i ett nyhetsbrev.

"Det Naturliga Stegets yrkesnätverk Ingenjörer och Artister för Miljön bjuder in till MILJÖL i Stockholm. Talare är någorlunda nya medlemmen i vänsterpartiet: Birger Schlaug, tidigare språkrör för MP under 11 år - men sedan 2001 fristående debattör, författare och programledare."

Nej, jag är inte "någorlunda ny medlem i Vänsterpartiet", jag är inte medlem alls i Vänsterpartiet, har aldrig varit. Jag hoppas att Naturliga Steget är mer noga med fakta när de driver utbildningar i miljö- och systemfrågor. Annars är det bara att sanera bokhyllan från alster därifrån. 

Fortsättningen från Nyhetsbrevet stämmer dock:

Birger talar allvarligt och lättsamt om miljö och politik, dess tjuv- och rackarspel och varför vi inte kommit längre än vi gjort. Ni är varmt välkomna med era egna frågor och funderingar.   

MILJÖL är en pub - inte en konferens. Vi träffas för att fylla på med positiv energi, vi alla som är engagerade i en hållbar utveckling. Till MILJÖL är ALLA välkomna. Du behöver varken vara artist eller ingenjör - du behöver inte ens gilla pilsner :-)

OBS! Nya lokaler. Anmäl er här så vi vet hur många som hittar till Citykonferensen, restaurang Oxen. Vi ses kl 17.00 21 mars på Citykonferensen Malmskillnadsgatan 46, 111 84 Stockholm

Kontakt och anmälan Per Ribbing per.ribbing@gmail.com, mobil 070 749 44 97.

12 kommentarer:

 1. Är det inte viktigare att rätta de felaktigheter du spridit om t ex Krims självständighet?

  SvaraRadera
 2. Kul att du skall prata i huvudstaden, har varit avundsjuk på göteborgarna :-)

  SvaraRadera
 3. Centerpartiet backar när det gäller höghastighetstågen. Birger, vilken uppfattning har du i frågan?

  SvaraRadera
 4. Pontus,
  min uppfattning i korthet: Det är försent, man skulle börjat för 25 år sedan. Bygget lär ta 30 år innan det är klart, till kostnader som äter upp pengar som bland annat borde användas till underhåll- en variant är att med jämna mellanrum lägga ett tredje spår bredvid de gamla för att därmed underlätta för snabbtåg att ta sig fram på den gamla banan. Höghastighetstågen innebär att orter som inte får stopp kommer att få sämre kommunikationer och längre restider. Från t ex Nyköping skall man först ta sig till höghastighetstågstationen Skavsta för att sedan sätta sig på ett snabbtåg - restiden blir längre.

  SvaraRadera
 5. Skulle inte herr Schlaug göra mer nytta i V än utanför?
  S och MP har tillsammans och var och en för sig backat från alla löften och punkter man någonsin påstått sig stå för så vad är alternativet?

  SvaraRadera
 6. Märkligt hur man kan göra ett sådant fel. Kanske ett marknadsföringstrick, men ruttet mot Schlaug.

  Vänsterismen har hamnat i en enorm återvändsgränd när man känner sig tvingade att försvara att länder som fortfarande fungerar halvt om halvt skall bära all världens bördor. Försök komma ihåg att de rika länderna är fasader som snart brakar samman. Det är absolut inte så att vi lever i tryggat välstånd! Tvärtom lever vårat välstånd och våran välfärd extremt farligt och därmed även vår demokrati. Men det begriper inte människor som dåraktigt imponeras av bostadsprisökningar och skrytiga arenabyggen och tror att vi är rika på riktigt. Det är ju bara en yta som högst sannolikt snart kommer rasa samman.

  SvaraRadera
 7. Dagens Industri hade för tre dagar sedan en artikel med rubriken "Svensk fest spårar snart ut". Den är värd att titta på. Högersidan vet vad som väntar, men vänstersidan räds bara högersidan, förefaller det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Neoliberal Agendators mars 10, 12:53:00 em

   DNs ledarrubrik idag var "Spara inte på räntekrutet"…

   Vilka nötter. Lärde de sig inget av den finanskris som skakade världen för 7-8 år sedan, och som uppstod då FED körde ner räntorna till 0%. Nu vill DN gå ännu lägre.

   När det gäller Sverige har planekonomerna på centralbanken sänkt räntan till -0.75% när tillväxten är på 4-5%. Något mer tydligt exempel på hur man skapar en krasch får man leta efter.

   Radera
 8. Skamligt av Ribbing! Verkligen skamligt!

  SvaraRadera
 9. Aha, de kallar sig ingenjörer och Artister för miljön nu, de som håller till på Malmskillnadsgatan.

  SvaraRadera
 10. In liten undran? Undrar hur mycket ditt miljötänkande och miljöpysande kostat oss skattebetalare i elektroniska ettor och nollor. En liten undran så där bara, inget illa ment? Mys pys från en ilsken pensionär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars hade det ju kostat etter mer!

   Radera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.