lördag 13 februari 2016

Rikta strålkastarna på "entreprenörerna"...

Liten skola i ett litet samhälle som ligger mellan Vingåker och Katrineholm. Köptes upp av en kreativ så kallad entreprenör, gjordes om till boende där nu "sex enkla rum med våningssäng" skall hyras ut till Vingåkers kommun för 250 000 kronor i månaden. Eller rättare sagt sex tvårumslägenheter a 40 000 kr styck i månadshyra.

Alla de som pekar finger åt flyktingar, säger att de kostar så mycket, kanske bör sätta strålkastaren på de "entreprenörer" som utnyttjar situationen till max för att hyra ut till ockerpriser. De som vill göra sig en hacka på att det är elände i världen. Det kallas visst att vara en kreativ entreprenör. En del är flyktingsmugglare, andra hyresockrare. Samma här som där...


Den entreprenör vars verksamhet jag skriver om är inte den värste. Men nog blir det någon närmast psykopatiskt när företaget (Jobbex AB) marknadsför sig med ord som
 • "Hos oss finns plats för alla" (särskilt om man betalar ockerhyror),  
 • "Varje individ ska bemötas med ett respektfullt och ödmjukt förhållningssätt, alla människor är lika värda" (det vill säga en del tar vi en satans massa betalt för att inhysa),
 • "Vår verksamhetsidé är att skapa helheten" (små hela rum med våningssängar i litet samhälle på vischan till pris som skapar helhet, inga kvartsmesyrer inte).
Allt så fint skattefinansierat av entreprenör som kanske till och med klagar på skatterna. Men varför betalar en liten kommun så mycket för några kvadratmeter i ett litet samhälle där mark inte ens blir såld trots att man erbjuder tomtmark för en krona?

Jo, hade kommunen inte hyrt lokalerna hade de i stället hyrts ut till ett privat bolag och kommunen hade förmodligen tvingats punga ut med ännu mer. "Det finns ingen gräns för hur mycket en fastighetsägare får ta i hyra", suckar ansvarig på kommunen. Det finns ingen gräns för vad moralen tål när det gäller att slå mynt av människor på flykt heller.

Undrar hur mycket någon som flytt från Auschwitz fått betala för att få gömma sig i ett källarutrymme om dagens kreativa entreprenörsanda varit gällande.

De kritiska strålkastarna bör riktas om. Från människor som flytt till "entreprenörerna". De som tror att flyktingarna "får alla pengar" - och riktar sin ilska mot dem - bör nog vända sin ilska från de som flytt till de som passar på att i "entreprenörsanda" suga ut pengar från kommuner och stat som del av sin egen affärsidé.

I övrigt jobbar det aktuella bolaget med  att bland annat packa och skicka ut cd-skivor, pins, muggar, kepsar och andra prylar till Metallica-, AC/DC-, Tomas Ledin- och Måns Zelmerlöw-fans. Siktet inställt på att etablera sig i hemtjänsten och enligt Dagens Industri innehåller treårsplanen "ambitionen att omsätta 30 Mkr år 2018, att jämföra med cirka 12 Mkr i det senaste bokslutet". Jo, bara våningssängarna i den lilla skolan skall ju dra in ett antal miljoner - hämtade från skattebetalarna och budgetposten "flyktingmottagning".

”Det gäller att hela tiden skriva på saker som kan anpassas till marknaden", meddelas av bolagets ägare.

Hur vore det om vi skulle avväpna en del av den där marknaden? Börja fundera på om inte kapitalismen som idé gått över styr, om den inte är alltför kreativ för samhällets bästa, om den inte kostar mer än den smakar? Ni som svarar ja på det kan öppna fönstret klockan 10 i kväll och ropa: Nu får det vara nog!


106 kommentarer:

 1. Anledningen till att FP snabbt bytte namn till Liberalerna är att det, förmodligen inom ganska kort tid, ska kunna framgå vilket parti som är riktigast av Miljöpartiet liberalerna, Socialdemokraterna liberalerna eller gamla Folkpartiet
  https://www.youtube.com/watch?v=OHaN8bCfsyQ

  SvaraRadera
 2. Bandet heter AC/DC och inget annat. För denna felskrivning döms du till att lyssna på 4 timmar av James Lasts orgelmusik.

  Annars så ja, givetvis behöver kapitalismen givetvis regleras. Vi lever i nån slags vulgärliberal tid där de sämsta och fulaste friheterna är de viktigaste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ben, helt riktigt, möjligen kan det vara en freudiansk felskrivning - D ligger snett upp till vänster som C, det vill säga lite mer vänster och lite mer åt det gröna hållet på den politiska vertikala skalan grön-grå. Men AC/DC är värda så pass respekt att namnet skall vara riktigt - även om jag anser att Angus gitarrspel är djupt övervärderat.

   Dock är straffet outhärdligt. Inte bara för mig, utan förmodligen också för högtalarna som sådana. Felet är dock rättat, tack för påpekandet.

   Radera
 3. "Follow the money" är en god princip när man vill förstå varför vissa politiker driver linjer som är extremt kostsamma för skattebetalarna. Det handlar inte om idealism! I många fall handlar det om att unga eller något mindre unga politiker med begränsade förståndsförmågor låtit sig luras av "entreprenörer" som vill tjäna mer pengar.

  SvaraRadera
 4. Liberalismen håller på och avlivar sig själv. Den har aldrig varit en ideologi på vilken man kan bygga ett hållbart samhälle, men det är svårt att få knasbollarna på exempelvis DN att fatta det. De fortsätter att kalla sig "liberaler" ända in i vår gemensamma undergång. Det är dags att författa en icke-socialistisk stridsskrift mot liberalismen, som är samhällets dödgrävare. Likt socialismen låter den extremt mycket bättre än den är.

  SvaraRadera
 5. Kan inte ansvarig på kommunen,ansvarig att förvalta våra skattepengar väl alltså, vägra hyra lokalerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommunen har väl åtagit sig att ta emot ett antal och det finns gissningsvis inga andra lokaler. Svårt att sätta flyktingarna i tält, åtminstone denna årstid.

   Men det är klart, finns det tomma lägenheter hos det kommunala bolaget är det ju idioti att inte använda dem istället.

   Radera
  2. Som skrivs i inlägget kommer då något privat bolag att hyra och barn placeras där, vilket kommunen måste betala. Då får man betala både hyra och personal - nu har man egen personal, vilket i detta fall blir billigare. Finns inga lokaler får man hyra det som finns...

   Radera
  3. Kommunens företrädare ska enligt lagen arbeta för kommunens och invånarnas bästa. Så det enda riktiga vore att säga nej till att gödsla skattepengar på asylsökande som inte flyr från krig. De ekonomiska lycksökarasylanterna ska inte ha något alls.

   Radera
 6. Bra att du går från rubrikerna "AB XX tjänar på flyktingarna." till "AB XX tjänar på YY kommun.". Hur upphandlar kommuner och Migrationsverket boenden? Till vilken kostnad och med vilken kvalité? Hur många alternativ finns det? För att det ska vara en marknad måste det ju finnas några olika tänkbara. Med hög efterfrågan går priserna upp.

  Vad gäller flykt så rekommenderar jag två böcker: Sommarbarn och Katarina Janouch och Den långa resan av Eino Hanski. I den senare är det en flyktingsmugglare som fyller sin båt med så många som möjligt.

  För några år sedan kom det några privata vårdgivare, en cancerklinik i Knivsta och ett barnsjukhus i Stockholm. Där misstänkliggjordes entreprenörerna. Jag undrade varför inte sjukvårdslandstingsråden fick svåra frågor om varför de hade misskött sjukvården så att det bildades en marknad för sjukvårdsentreprenörer.

  Per

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom handlar upp allt som finns. Det kom 160000 förra året. De tar vad skit som helst och det är ändå överbelagt överallt. Beggars can't be choosers som amerikaner säger.

   Radera
  2. Fist of all, who made them beggars?

   Radera
  3. Det är en fråga som är intressant, men kanske inte så relevant för Katrineholms kommun?

   Radera
 7. Ta mig fan, jag ska öppna fönstret och skrika ut Nu får det vara nog. Kapitalismen måste stävjas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kapitalism kompis. Det heter socialism och den går ut på att stjäla pengar från befolkningen i form av skatt och avgifter. Den ska detaljstyra ditt liv från vaggan till graven med lagar och regler. Just nu ser vi en påtvingad empati som kostar otroligt mycket pengar och en del människoliv.

   Radera
  2. Påtvingad empati?? Närmare 90 procent röstade för den empatin i senaste valet. Det kallas demokrati.

   Radera
  3. Och vad händer då i nästa val enligt dig?

   Radera
  4. Det är definitivt wall street tänkande kapitalister bakom det här, precis som Bert. Roffa bara åt er, precis som man kunde se i en engelsk dokumentär vid namn "britain's secret fat cats", där gnuggar man händerna i faktum att ekonomin går dåligt och staten kanske blir tvungen att privatisera lite till (det kan man ju lobba för förstås också) så köper man billigt och säljer dyrt.
   Sverige har haft liberalisering i 30-tal år.

   Radera
 8. "De som tror att flyktingarna "får alla pengar" - och riktar sin ilska mot dem - bör nog vända sin ilska från de som flytt till de som passar på att i "entreprenörsanda" suga ut pengar från kommuner och stat som del av sin egen affärsidé."
  Så rätt och så fel. Att bostadsentreprenörerna tillåts hållas är horribelt och fullkomligt för jävligt. Men follow the money gäller även flyktingarna. Du skulle bli mörkrädd om du visste hur strukturerat och utstuderat det räknas på hur pengar kan sugas ut från af, kommuner och fk. Hur man i inre kretsar visar kalkyler på hur meningslöst det vore att börja jobba eftersom bidragen är så höga. Särskilt om man trixar lite med sin boendesituation. Sveriges skattkista gör även flyktingarna till utsugarentreprenörer. Landsmän som anställs inom myndigheter och fortsätter gamla landets fina sed med mutor för än det ena än det andra. Och det är inga undantag jag pratar om. Vi är på väg käpprätt åt skogen. Har på allvar börjat fundera på Uppdrag granskning för så här kan vi inte ha det. Men hur mycket fakta du än skulle ställas inför gissar jag på förnekelse. För du tycks ha behov av en intakt bevarad romantiserad bild av dagens flyktingar. Men i stort hjälper vi fel människor. Därför blir också många invandrare med goda intentioner sverigedemokrater, de avskyr att se vad som pågår och vad de själva därför också skuldbeläggs för. Vi har så många visselblåsare men vad hjälper det när Birger mfl har bestämt sig för att ha ludd i örat när det blåser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, 09:39 - berätta vad det är för "romantiserad bild" jag har. Det är nämligen första gången jag anklagas för just det. Om du läst och hört - och inte haft den där ludden i örat - så hade du möjligen begripit att romantiserade bilder av såväl dig eller mig som människor på flykt är mig ganska främmande. Min icke-romantiserade bild av människor säger mig också att en del av de som kommer och fått asyl och växt in i samhället ogillar att andra skall få samma möjlighet som de själva. Man har sällan en romantiserad bild av människor om man träffat många - vare sig man träffat dem på kungamiddagar under kristallkronor eller i flyktingförläggningar eller i höghuset där jag bodde eller på landet där jag bor. Människor är människor. På gott och ont. Det gäller mig också. Och dig.

   Du skriver att vi "i stort hjälper fel människor" - jag utgår från att du med "vi" menar vi som bott i Sverige under många år. Vad är "fel" människor? Är det sådana som inte är som "vi" - hur nu "vi" är? Är det fattiga som inte gått i skola som är fel? Är det rika som haft råd att ta sig hit som är fel? Är det de mest kreativa som ser möjligheten för sina barn att få ett bättre liv? Är det de mindre kreativa som känner att de har behov av stöd? Är det de finurliga, de mindre finurliga, de vackra, de fula, de kloka, de dumma, de som tror att Jesus gick på vattnet eller de som tror på jungfrur i himlen? Jag tror faktiskt att många av de som varit hårda kritiker av invandring i många år hade varit lika kritiska till vilka som än kommit. Själv blev jag den med invandrarbakgrund som fick flest personkryss i riksdagsval på 90-talet...

   Är det sådana som ljuger om sin ålder för att få en större chans att stanna - hade inte du försökt det om du varit på flykt? Hade inte jag försökt? Förresten kommer många från samhällen där man inte vare sig firar födelsedagar eller gör så stort väsen av ålder. För att (som parentes) fundera vidare just på den biten: I det förkristna Medelshavsområdet firande man födelsedagar, men den kristna kyrkan brännmärkte sådant som varande en hednisk företeelse.

   Radera
  2. Birger, problemet idag är att många människor i Sverige, svenskar som invandrare, är oroliga för samhällsutvecklingen. Det märks att du bor på ett ställe och umgås med människor som inte drabbas socialt och ekonomiskt av det som händer i Sverige. Har du varit i en Stockholmsförort med 100 % invandrare och sett frustrationen och förfallet? Där är invånarna oroliga då gangsters och religiösa fanatiker styr. Fråga socialarbetare och poliser som arbetar, inte Åsa eller Dan Eliasson. De problem vi har i Sverige löses inte med mer invandring. Självklart skulle jag göra samma sak om jag var i deras kläder men Sverige kan inte locka hit fler asylsökande med drömmar om gratis extra allt. Vi diskuterar inte ens lösningar utan drömmer om att alla människors inbyggda godhet ska lösa allt. Alla gillar inte den påtvingade empatin som politiker tvingar på medborgarna. Vi är inte rasister för att vi ser problem med den förda asyl- och invandringspolitiken.

   Radera
  3. Birger, jag orkar inte bemöta dig. Din omedvetenhet får luften att gå ur mig. Hopplöst. "Såna som du" är anledningen till min allvarliga fundering på Janne Josefsson. Blir det något med det får du istället mina svar där.

   Radera
  4. Fredrik Gräslundmån feb. 15, 11:28:00 fm

   Anonym 11:20, förstår dig till fullo när jag ser Birger svamla runt ovan. Du tar upp en av alla alarmerande saker kring detta senaste vansinnesinsläpp, och det redan innan tappade greppet gällande integrationen. Man kan lätt räkna upp 10-15 andra alarm-frågor, och Birger skulle sätta igång svamla runt dem också. Men verkligheten fortsätter knacka på allt kraftfullare och vanligt folk släpper i allt högre grad pk-rädslan, som hållit oss i schack så otroligt länge.

   Radera
  5. "Vi är på väg käpprätt åt skogen."
   Precis som Åkesson låter det här precis som vilken domedagsprofet som helst, helt utan verklighetskoppling.

   "Betydligt sämre var han i sina beskrivningar av Sverige. Han målade upp en bild som han inte ens själv kan tro på. För i så fall borde han inte våga gå upp på en utomhusscen med de risker man utsätter sig för på en sådan.

   Åkesson säger att Sverige är vanstyrt. Det är en lögn. Sverige är ett av världens rikaste länder med en av de friskaste befolkningarna som lever länge. Jämställdheten är i topp, utbildningsnivån hög.   Om man hävdar att Sverige är vanstyrt vad ska man då använda för ord för att beskriva styret av Irak, Afghanistan eller Syrien? Eller för all del en lång rad enpartistater.

   SD-ledaren hävdar också att Sverige karaktäriseras av maktmissbruk och verklighetsfrånvända maktspelare. Visst det, och de, förekommer. Men lyckligtvis bara i undantagsfall.

   Sanningen är att Sverige är ett av världens minst korrupta länder. Det vet givetvis Jimmie Åkesson. Men det passar inte i den skrämselbild som han vill att människor ska ha. För det är rädsla och otrygghet som får hans väljarkår att växa.

   Vi lever också, enligt Åkesson, i ett kaos av våld. Våld förekommer, det ser vi dagligen bevis för. Men att det är ett kaos av våld är återigen att missbruka orden.

   Krig är ett kaos av våld. Sverige är inte i krig. Även om Jimmie Åkesson tycks uppfatta att landet befinner sig i ett permanent kristillstånd som beror på flyktingmottagningen.

   Upplysningsvis är vi inte heller i permanent kris. Det mesta fungerar faktiskt. Det kommer vatten ur kranen, el ur eluttagen, bussen kommer i tid och nära 70 procent av alla mellan 15 och 74 år har ett jobb.   I Sverige är det, fortfarande enligt SD-ledaren, upplopp, kravaller och våldtäkter. Det förekommer. Men är det mer förekommande här än i resten av världen? Nej, snarare tvärtom."

   Om något för Sverige att gå åt skogen så är det politik som ökar på klassklyftor och de senaste tidens starka vilja att sänka löner.
   Då kommer Erik som jobbar hårt för liten lön att bli sur på de där satans invandrarna, de tar ju alla pengar. Men sanningen är att har skett en massiv pengaförflyttning från svaga grupper till de rikaste, ungefär som att vårda de friskaste partierna på sjukhuset mest. Vilket är precis den typ av politik SD och alliansen har genomfört år efter år.

   Radera
  6. Efter kvällens Lasermannen har jag lagt tankar på UG på hyllan. Samvetet skulle inte klara risken att bidra till vare sig sjukt självförakt eller annan galenskap. Får helt enkelt bita ihop och försöka ta mindre allvarligt på mina etiska drivkrafter när jag så gott som dagligen kommer i kontakt med bedrägerier. Som bättre behövande betalar notan för på olika sätt. Sånt är livet får bli nya förhållningssättet. Kanske lika bra att anamma det i miljöfrågor också. Varför bry sig om rätt och fel, bekvämare att lalla runt och låta va skit som helst rulla på utan invändningar.

   Radera
 9. Haha, så det är inte politikernas fel då? Vilket parti har sagt det vi ser nu är resultatet av förd politik? Varför vet hela världen att du får en bostad, iphone och gymkort plus lösaktiga kvinnor för noll i Sverige? Varför bussar tyskarna upp alla "ensamkommande" till Sverige? Varför ger vi skattepengar till så kallade EU-migranter, tandvård, vård, skola för noll och ingenting? De ekonomiska flyktingarna kommer i 10-tusen tal även i år.

  Det är inte entreprenörernas fel att vi har idioter i regeringsställning som tillåter och främjar den invandring vi har. Det räcker inte att öppna ett fönster och skrika för Stefan och Åsa skulle inte fatta ens om man skrek det i örat på dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan kritisera regering och riksdag, du kallar dem idioter. Men är det i så fall inte idioter som valt dem? Om det nu är idioter som valt idioter frånhänder det alla från att ha någon sorts moral när man hyr ut lägenheter?

   Radera
  2. Vi kan vara överens om att idioter valt idioter och att idioterna fått så mycket stöd av idioter att hela landet idiotifierats.
   Men bara en ytterligare idiot förväntar sig då att alla tar sitt idiotiska ansvar och låter bli att tjäna pengar på andras idioti.
   Inte ens idioterna i Bryssel vill ta ansvar idiotiskt nog eftersom idioterna i Sverige sköter den idiotin.
   Så vem är den största idioten om inte den moraliske idioten?

   Radera
  3. På dårhuset gick någon omkring och sa att alla utanför dårhuset var idioter.

   Radera
  4. Är du en idiot...?

   Radera
  5. Anonymlör feb. 13, 10:47:00 fm
   tanken går osökt till den svenske statsministern och hans eviga tjat som ingen lyssnar på utanför de egna leden.

   Radera
  6. Entreprenörerna har ingen skuld, det har politikerna som bestämt att främlingar ska ha långt bättre förmåner än svenska uteliggare och att det får kosta hur mycket skattepengar som helst. Folk har valt politikerna för att den vänster-flockkultur som råder i media systematiskt döljer alla enorma problem kring MENA-invandringen och bedriver rena propagandakampanjer (märktes särskilt i höstas men finns små tecken på tillnyktring på sistone).

   Ansvarsfulla politiker skulle erbjuda 3000/rum och månad och om det inte blir några rum, säga till migranterna: "ni får sova på gatan som våra svenska uteliggare fått hålla till godo med i alla tider".

   Radera
  7. Ja, det är politikernas fel.. starka liberaliseringar där skattepengar ska betala deras äventyr men samtidigt även politik som höjer klasskillnader och nu lobbar hårt för att sänka löner. Klart som 17 att missnöjet växer. Men den ekonomiska situationen har väldigt lite att göra med flyktingar/invandrare utan har extremt mycket mer att göra med 2008 års ekonomiska problem som världen fortfarande inte har återhämtat sig från, och återigen, lägg till på det politik som försämrar för de som har det sämst så uteblir förstås de bättre resultat som man kan få.
   Och tyvärr så vågar inte regeringen att ändra på det heller, för då skriker ni kommunist och annat skräp utan att förstå att ni ökar på problemen.

   Radera
 10. Rätten till bostad är en del av de mänskliga rättigheterna enligt FN. Rätten att andas och rätten till vatten är också mänskliga rättigheter som ingen "marknad" (om nu någon osynlig hand nu ens existerar) ska diktera. I Bolivia tog den inte alltför osynliga handen Bechtel över vattenrättigheterna och höjde priserna samt införde en lag som förbjöd människor från att samla in vatten från taken. Det blev en vattenrevolution och Bechtel slängdes ut.

  Enligt ekonomiprofessor Michael Hudson var alla klassiska ekonomer emot den "rentier"-ekonomi som idag härjar. De såg den som parasitär och något som skulle bekämpas. Hudson skriver bl.a:

  Classical economics from Adam Smith onwards analysed rents, its effects, and policies towards rents, but the very concept is lost in today’s economics.

  Just as landlords were the archetypal rentiers of their agricultural societies, so investors, financiers and bankers are in the largest rentier sector of today’s financialized economies: finance controls the economy’s engine of growth, which is credit in all its forms. Economies obviously need banking services, insurance services, and real estate development and so, of course, not all of finance is ‘without working, risking, or economizing’. The problem today remains what it was in the 13th century:

  Tyvärr har parasiterna fått oss att tro att det är gudomliga osynliga händer som styr allt på en marknad. Feodalherrarna var parasiter som sög ut bönderna genom att de hyrde ut marken till bänderna. Det var den formen av parasitism som samtliga klassiska ekonomer vände sig mot. Dagens ekonomer har dock upphöjt parasitism till gudomlig status som vi inget kan göra något åt. Grunden dock densamma bakom allt marknadssvammel - feodal parasitism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, du har säkert rätt i de mesta du säger men vad hjälper det. Du har få om några realistiska lösningar eller alternativ. Det finns inget politiskt parti som driver frågorrna så det går inte på ett demokratiskt få till den förändring du vill. Du får ställa hoppet till den kollaps som är på väg och hoppas att de med mest vapen kommer att lyssna på dig.

   Radera
  2. Jag vet inte om inlärd hjälplöshet hjälper.

   Att se igenom allt svammel om marknader och "osynliga händer" är ett första ste till förändring. Att se att grunden för dagens system är feodal parasitism är ett andra.

   Det största steget till en lösning är att förstatliga bankerna. Ingenstans är denna parasitism så uppenbar som när det gäller pengaskapandet. Bankerna skapar inte ens pengar - bankerna hyr ut sina egna skulder till kundkonton. Sen får vi betala hyra (ränta) för att använda bankernas skulder som surrogat för pengar genom att vi bollar bankernas skulder mellan våra konton. Feodal parasitism på steroider mao.

   De mänskliga rättigheterna har tagits ifrån oss och i är alla skuldslavar åt bankerna (om inte annat så genom skatten - det är inte till det gemensamma skatterna går. Staten måste hyra bankernas skulder den med och betala ränta till bankerna. Om staten skapade skuldfria pengar skulle vi knappt behöva betala skatt mer än för att reglera penningmängden och omfördelningssyften. En suverän stat behöver inte finansiera den gemensamma välfärden genom skatten - den kan skapa pengarna vartefter de behövs.
   )

   Jag kan kanske bara kan hjälpa till att förändra tanken hos folk i en väldigt liten skala - men jag försöker i alla fall. Vad gör du?

   Radera
  3. Jag är lika hjälplös som du, inlärd eller inte. Dina idéer är inte genomförbara just nu eftersom det inte finns ett politiskt parti som är för de förändringar du föreslår. Om du på allvar tror på det du föreslår så prova idéerna på riktigt genom att starta ett parti som driver frågorna eller påverka ett befintligt genom att bli medlem. Så jag gör väl praktiskt lika mycket skillnad som du, ingenting.

   Radera
 11. Lite svårt att förstå det här. Man blir arg på den som säljer. Borde man inte bli arg på den som köper? Antar att man tycker att det är samma sak som när någon säljer saker till små barn.

  Min slutsats är att de som blir arga på säljaren av tjänsten anser att politikerna är dumma i huvudet. Kanske inte ett orimligt antagande.

  SvaraRadera
 12. OT: Järfällamiljöpartisten Jonas Serneholt skrev igår i Dagens Samhälle att miljöpartiet helt förlorat sin själ och han uppmanade språkrören att lämna sina platser till förfogande:

  "Det är illa nog att inget av Miljöpartiets språkrör någonsin andas något om konsumtionskritik, kritik mot det ohållbara med en ständigt ökande BNP-tillväxt, viskar något om basinkomst, sänkt arbetstid och mer tid för familj, fritid, kultur och andlig utveckling; säger en så självklar, grön grundtes att människan inte är en ekonomisk varelse, utan istället en biologisk, social och kulturell sådan. Om ett grönt språkrör inte ens orkar säga att vår landsbygdsminister är på fel spår i köttfrågan, då undrar åtminstone jag om våra språkrör har rätt att kalla sig gröna. Det vore inte för mycket begärt om de båda ställde sina platser till förfogande vid kommande partikongress."

  SvaraRadera
 13. Den industri som uppstått kring flyktinghanteringen tackar först och främst M ooch MP för hjälpen.
  Sedan får också S en tacksamhetens tanke.
  En massiv överföring av inbetalade skattemedel till "entrepenörernas" konton.
  Det är priset för den moraliska överlägsenheten.

  SvaraRadera
 14. Det är ett jättebra och viktigt inlägg! Tack! Vi bör rikta om strålkastarna! Ärligt utan några som helst skygglappar, bör vi lysa upp verkligheten. Vinster, vi är snart världsledande på att göra vinster på barnen, flyktingarna, de äldre, de sjuka osv. Ändå så lägger politikerna, nu pannan i djupa veck och erkänner inte att vinster, när det gäller speciellt mjuka värden, inte hör hemma i ett fungerande samhälle eller land.

  De talar i stället om att systemen inte håller. Men kan inte klämma fram med varför, de inte håller. Flyktingar, äldre, barn osv. måste få kosta. Men vi måste också se till, att pengarna hamnar där de ska och att god insyn finns. Vi bjuder in alla möjliga aktörer. Utan att noga se över var finansieringen kommer ifrån. Det är också en viktig bit.

  Vi bör rikta om strålkastarna rätt och erkänna att vi tappat kontrollen. Det finns förslag på ett flyktingboende utanför Katrineholm. Granhedsgården är mig väldigt kär, då jag varit där tidigare på sommarkurser i QiGong. Inbjudan till sommarkurs slutade plötsligt komma. Så jag kollade upp varför. Nu är det ett muslimskt center. Om det har med det att göra ska vara osagt.
  Ägarna vill nu tydligen starta flyktingboenden, men har fått nej av Migrationsverket, av vad jag förstått. Men de mal ändå vidare i maskineriet för att kunna starta ett eller fler? Diskuteras detta i Vingåker, Katrineholm?

  Har du läst om Granhedsgården Birger? Om inte googla gärna. Hur ställer sig människor till om det i stället öppnas asylboenden där? Finns det någon debatt kring det i Vingåker. Granhedsgården ligger lite utanför Katrineholm.

  Är en av dem som anser att man bör rikta strålkastarljuset på alla "entreprenörer" Kräva insyn och alla kort på bordet. Tänker definitivt öppna fönstret! NU FÅR DET VARA NOG! Allehanda skumma typer öppnar asylboenden. Oavsett var de kommer ifrån så bör strålkastarna riktas mot deras verksamhet. Flyktingsmugglare, hyresockrare och människor med en rad andra oklara motiv leker välfärd med de "svagaste". Man bör kräva insyn och alla kort på bordet. Oavsett vem man är och var man kommer ifrån.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vinster, vi är snart världsledande på att göra vinster på barnen, flyktingarna, de äldre, de sjuka osv"

   VI - vilka vi?
   Knappast vi som i svenska skattebetalare i varje fall.

   Radera
 15. Nej menar givetvis att detta sker med politikernas goda vilja. Men du anonym, har du protesterat över att det sker?

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp.
   I både handling och tanke.
   Har du?
   Blogginlägg räknas inte.

   Radera
  2. Alla försök räknas. Men ja det har jag.

   Lisbeth

   Radera
 16. Jag ska sätta ut min begagnade bil tillsalu för 5 miljoner. Kan ju vara någon politiker som klipper till och köper den. Vill bli entreprenör.

  SvaraRadera
 17. Till anonym 10.39: Så rätt du har! Birger och den talibanistiska delen av mp liksom stora delar av journalistkåren lever i en romantiserad bild av livet och världen. Då är det farligt att ta in en nyanserad bild. Är alla de som söker asyl flyktingar? Bevisligen inte. Alla får inte asyl. Ygeman räknar med att hälften av de 160 000 som kom i fjol inte är flyktingar. Men den här tanken går inte in i Birgerbubblan. Man vill vara den goda som bekämpar en ond värld. Det är bara att konstatera att massmedia är också en del av denna imaginära bubbla som bland annat Fridolin försökte bevisa på Aktuellt häromkvällen om rätten till asyl. Han har fattat massmedias del i denna bubbla.Man har bestämt sig i förväg vad som är rätt och fel och det är smärtsamt att ta in en annan verklighet .Därför blir man så demagogisk som Birger i inlägget. Kapitalisterna , peka finger åt flyktingar osv, osv. Det är SÅ bra att realisterna i partiet har en mer nyanserad bild!

  SvaraRadera
 18. Birger Schlaug axlar rollen av en Don Quixote utan både häst och Sancho Panza.Birger är god,det är väderkvarnarna och verkligheten som är onda.
  Ett slags godhetsonani när inget annat duger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två anonyma inlägg som vill rikta strålkastarna bort från vinsterna.
   Varför väljer ni att göra det? Är uppriktigt nyfiken.

   Lisbeth

   Radera
  2. Vill rikta strålkastarna bort?
   Det är nog mer att alla inte lika Birger-frälsta som just du.
   Birger väljer alltid den enklaste vägen som visar att han står bredvid utan skuld.Den här gången också.

   Radera
  3. Anonym 11:22 - har du läst vad Schlaug skrivit eller har du bara förställningar om vad du tror att han skrivit??? Mig veterligen har han i åratal skrivit att snabb befolkningsökning a) kostar pengar och b) leder till administrativa och praktiska svårigheter och c) att det är fel att motivera flyktingmottagning med att det är lönsamt och d) att BNP per capita inte alls kommer att öka utan att minska och d) att det enda argumentet för stor flyktingmottagning är att man anser att det är ett rimligt sätt att uppträda som människa i en värld som ser ut som den gör.

   Radera
  4. Såvitt jag kan se handlar inte inlägget 11:22 om flyktingar ö.h.t
   utan mer om en vilja att alltid stå i den goda oppositionen till verkligheten?
   Men kan du precisera vilken rad det handlar om så är jag idel öra..

   Radera
  5. Birger-frälst ger jag uttryck för att vara det? Tycker nog, att jag kommer med, en hel del andra vinklingar. Vilken väg han väljer kan varken du eller jag förändra. Men varför ska jag rikta strålkastarna främst mot honom? Även om jag personligen anser att han ofta väljer lite väl enkla vägar, just i flyktingfrågan. Men definitivt inte i andra frågor.

   Ska energin/strålkastarna inte riktas mot entreprenörerna som dagens rubrik också säger? Det gör jag också mycket riktigt i mitt inlägg 10:39:00. Är dagens inlägg av Birger, så dåligt och så lite värt att det inte i första hand ska handla om vinster? Utan enbart det vanliga "tugget"? Anser att det ska handla om motiv också. Vem/vilka är entreprenörerna? Kan de t.om. vara finansierade av IS?. Uppträder vi som goda människor, om vi tillåter det? Är att vara naiv att vara god? Det är väldigt tyst av förklarliga, skäl då nya flyktingboenden ska öppnas. Och det kan öppna upp för många flyktingboenden, som inte borde öppna alls.

   Vi har en systemkollaps, eller en begynnande sådan säger de flesta. Så länge det fungerar, så kan man ta ut vinster säger också de flesta. Men det fungerar ju bevisligen inte. Hör och märker ni inte det?

   Och det är knappast Birger Schlaugs fel! Anser mig stå för den goda oppositionen till verkligheten, som anonym skriver. Som "en annan" anonym skriver det är rimligt, att uppträda som människa, i en värld som ser ut som den gör. En människa med både hjärta och hjärna som politikerna säger...

   En människa har känslor men också mental förmåga. Vi vet att känslan färgar tanken. Ibland är det på "gott" ibland på "ont" Finner dagens inlägg väldigt bra. Men eftersom jag har hängt med några år på bloggen, så ser jag och säkert många andra med mig, (eftersom det är så "upprört") lite pekpinnar mellan raderna. Anser att man kan ha två tankar i huvudet samtidigt och sätta strålkastarna på både "entreprenörerna" och flyktingarna. Det gör Birger i inlägget på sitt unika sätt...

   Hade en del frågor i mitt inlägg. Frågor som jag tycker är viktiga. Entreprenör kan snart vem som helst kalla sig för. Vågar etablissemanget sätta strålkastarna på alla? Eller måste alltid Uppdrag Granskning rycka in? då det går helt snett. En del verkar t.om. stötta över att de gör det.

   Lisbeth


   Radera
  6. De kopplingar du gör Lisbeth är inte självklara för någon annan än dig själv.Skulle Bert Karlsson Och Jan Emmanuel vara direkt finansierade av IS menar du?
   Det finns förvisso moskeer i Sverige finansierade med saudiska pengar men Bert och Jan Emmanuel?
   Birger Schlaugs varumärke bygger till stor del på att han varit med och bildat MP och lett partiet i många år.Miljöpartiet kan knappast komma undan kritik på det här området.Inte ens de mest hängivna Birger-fansen kan ducka.
   Eller hur Lisbeth?

   Radera
  7. Men snälla nån...Nej jag vet att våra kopplingar inte är självklara för någon annan. Vi har olika sambandscentraler (hjärnor) och olika livserfarenhet. Måhända har vi levt olika många liv också. Men talar vi om moskeer nu helt plöstligt? Flyktingboenden gällde det väl? och "entreprenörer"`? Jag skrev om en kursgård "Granhedsgården" och såvitt jag vet, är inte vare sig Jan Emanuel, eller Ber Karlsson inblandade. Även om Bert verkar vara inblandad i det mesta:) Han gör i alla fall något och säger sig ha en plan (motiv), att öppna fina boenden, för människor på ålderns höst.

   Han har varit öppen med, att han vill tjäna pengar också. Ett annat motiv. Vi har många. Frågan är vad är hans yttersta? Det som avgör hur han handlar. Pengar? boenden för äldre? eller något annat. Det vet egentligen bara han själv, om ens det.
   Vill de mest hängivna "Birger-fansen" ducka, så kan inte jag hindra dem.

   Undrade om det finns någon debatt i Vingåker, Katrineholmstrakten kring att Granhedsgården vill starta asylboenden.
   Det kan man väl få undra? Ägarna verkar hoppfulla trots att Migrationsverket sagt nej. Omgivningarna är väldigt vackra och husen och rummen likaså. Lite dålig mobiltäckning bara. Man får stå under "flaggstången" och hoppas på god tur. Oftast infinner sig inte denna tur.
   Jag är inte miljöpartist. Har aldrig hållit med dem i asyl och migrationsfrågor.

   KK (tidning Katrineholm) har skrivit om Granhedsgården.

   Radera
  8. " Vem/vilka är entreprenörerna? Kan de t.om. vara finansierade av IS?."
   Kan det betyda så mycket annat än att du tror entrepenörerna är finansierade av IS eventuellt?
   Gäller det Bert Karlsson och Jan Emmanuel m.fl?
   Det finns moskeer betalde av saudier...men finns det entrepenörer finansierade av IS?
   Det finns en koppling mellan MP och Birger Schlaug....men finns det entrepenörer finansierade av IS?
   Är Lisbeth finansierad av Putin?
   Är Birger Schlaug?

   Radera
  9. Jag håller med Lisbeth.Kanske har vi levt olika många liv men moskeer talar vi inte om.Man kan lätt få för sig att entrepenörer av alla sorter finansieras av IS och på det sättet hjälper Frankrike mer än vad Sverige gör.För visst har vi motiv när vi tjänar pengar och att hjälpa Frankrike kan vara ett av många.Vad sen Birger tror om just det lär vi aldrig få veta.

   Lisbath

   Radera
 19. Lyssna på Tino Sanadaji, sök på "Vart är Sverige på väg?". Speciellt den några minuter långa delen om hur extrem vår befolkningsökning egentligen är just nu, svårt att fatta utan kalla siffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt sjukt att det är människor som vill inbilla oss att de är gröna som allra ivrigast kämpar för den extrema befolkningsökningen. Hur i helvete kan det slå så fel i huvudet på folk?

   Radera
  2. Vilka gröna är det som "ivrigast kämpar för befolkningsökning" i världen????

   Radera
  3. Kan det vara samma gröna som "ivrigast kämpar för befolkningsökning" i Sverige?
   Eller finns det andra gröna?

   Radera
  4. Hittar inga sådana, hittar bara de som anser att preventivmedelsrådgivning och satsning på kvinnors utbildning är en viktig del av biståndet. Hittar du några andra? Var då?

   Radera
  5. Vilken del av biståndet tänker du på?
   Den som stannar i Sverige eller?

   Radera
  6. Vi talar om befolkningsökningen i Sverige. Miljöpartister verkar inbilla sig att Sverige alldeles strax kommer prunka av grönska året runt medan resten av världen kommer vara stekhet öken där det inte går att leva och tro att lösningen är att flytta världsbefolkningen till Sverige. Mer befängd världsbild kan man inte tänka sig.

   Radera
  7. Lösningen på alla problem i miljöpartisters gravt mentalsjuka världsbild är att låta folk komma hit. Det är så dumt så det måste vara något slags världsrekord.

   Radera
  8. @Anonym
   Jag tror ändå inte att det handlar om "mental sjukdom", men att de gröna läser den utlandsägda massmedia vars ägare har denna mentalt sjuka plan för Sverige.

   Sannolikt är de som finansierar och investerar i svenska flyktingboenden en del av detta komplex i hop med lurad eller korrupt politikeradel som skor sig kortsiktigt medan statsskulden accellererar.

   För den hjärntvättade som tar del av massmedias sekteristiska hållning är den inslagna vägen naturligtvis den rätta oavsett vad verkliga fakta pekar på.

   Huruvida någon är en del av sekten, hjärntvättad eller korkad vet jag inte. Det är givetvis svårt att avgöra.

   Personligen tror jag att vissa kan låta sig hjärntvättas av massmedia, ev. kanske har en familj eller vänner som gynnas kortsiktigt av spektaklet och är ... hmm ... blir mer intelligena i framtiden ex. genom djup meditation... som hjälper dem att se sanningen som den faktiskt är och omformar ev. kortsiktig egoism till långsiktig egoism för våra barnbarnbarnbarnbarnbarnbarns barn, s.k. "altruism". :-)

   Radera
  9. Tänk om Grön Ungdom och andra i sekten någon gång kunde härleda det extremistiska öppenhetskramandet ur grön ideologi. Men det gör de inte, så vitt jag kan se. Nötterna har bara fått för sig att idiotin hör hemma i mp och att den är fundamental för mp. Det är ungefär som om jag skulle få för mig att jag måste käka maskrosor i stora mängder för att må bra och bli lycklig. En knäpp idé som jag inte ens behöver motivera... I själva verket blir man bara sjuk om man käkar en massa maskrosor. Precis som Sverige blir av miljöpartisternas vanvettiga politik.

   Radera
  10. Vi behöver ett paradigmskifte. Den liberala djävulsideologin äter upp människors förstånd och moral och ryggrad.

   Radera
  11. @Kuckeliku

   Jag försökte en gång få "Gröna partiet" att härleda det extremistiska öppenhetskramandet ur "grön" ideologi. Svaret var "tradition".

   Att trycka på det "icke-gröna" med massinvandring till ett nordligt klimat och faran för miljön med ökad tillväxt hade föga effekt på den indoktrinerade "icke-gröna" sekten.

   PS. Varför går du inte med i valsamverkanspartiet med EkoSolid??

   Radera
  12. Jag har ingen större lust att samverka med en rad av partierna du nämner som potentiella i valsamverkanspartiet. Jag är rädd för alla slags engagemang som riskerar att bara kosta en massa tid. Jag skulle hellre se en hållbarhetspartilivmoder. Varför nämner du för övrigt inte Borgerlig Framtid bland potentiella medlemspartier?

   Radera
  13. @ Kuckeliku

   Det finns så många partier. Jag skulle kunna nämna "Satanistiskt Initiativ" lika väl som "Borgerlig Framtid", vilket för mig som grön demokratisk socialist låter ungefär som samma grundfilosofi.

   Jag tror inte du helt förstått orsaken till en regnbågskoallition. ALLA är välkomna och alla hjälper varann oavsett ideologi. Samverkan i valet går inte ut på samregerande efter valet men om att ta sig förbi 4%.

   Radera
  14. Jag är demokrat, inte socialist. Jag känner inte närmare samhörighet med socialdemokrater än med liberaldemokrater. Och så är jag inte särskilt fientlig till EU. Jag är ganska internationalistisk, men anser inte att öppna gränser är höjden av internationalism. Man kan verka för allas bästa utan att flyta ihop till en enda homogen gryta.

   Jag har ingen större lust att hjälpa fram människor och partier med defekta ideologier och tycker att det ter sig som dåligt självförtroende att ligga med vem som helst för att komma framåt. Det får man gärna otrevliga sjukdomar av.

   Radera
 20. Det finns ett alternativ till att ropa ut sin vanmakt genom ett öppet fönster på ett visst klockslag: Googla på "DiEM25" (Democracy In Europe Movement 2025).

  Men för all del, gör gärna både och, det kan vara befriande att vråla ut sin vanmakt.

  SvaraRadera
 21. Förslag:
  Kan inte vi folket skramla till en rikstäckande limosinservice till ”goda” politikers barn? Så de kan köras med privachauför till närmsta ”no go zon” för skolgång. Viktigt med integration och att baarn får möta svenska barn med rätt värderingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns de på riksdagslistor som bor där, rösta in dem, eller bosätt dig där själv, om du inte bor där, och jobba hårt så du blir politiker själv. Varsegod, demokratin tillåter det.

   Radera
 22. Asylboenden kostar väldigt mycket pengar och många, kanske hälften som bor där är inte flyktingar för de kommer inte att ha rätt till asyl .De bor där år efter år. Varför inte börja snabbavvisa folk som så uppenbarligen inte har rätt till asyl?
  I Finland har man stora kostnader med afghanska och irakiska män som kommer från Ryssland och söker asyl. De borde ha fått asyl i Ryssland där de många gånger har bott i åratal. Bl annat har presidentkandidat och miljöpartist Pekka Haavisto tydligt kritiserat den här formen av människosmuggling och vad det leder till. Ryssland, ett rikt land kunde ha tagit sitt ansvar.
  Men nu skall de till Finland och blir så småningom avvisade. Varför så stelbenta regler, varför tolerera denna cirkus. Har ni tänkt på att dessa skenflyktingar skäl tid och plats från dem som kunde få asyl mycket snabbare annars!
  En annan sak som retar mig är synen på ensamkommande 16 åriga afghanska pojkar. De är inte barn och har oftast börjat jobba redan efter lågstadiet. Man behöver inte behandla dem om småpojkar. De är också straffmyndiga. Våra 16-åringar som väljer att inte gå gymnasiet blir vanliga arbetande vuxna. Jag förstår inte synen på dessa unga män1 De söker lyckan men tänkt på alla tjejer som är kvar i hemlandet och aldrig har fått gå i skolan. De får nu också ta hand om familjen när killarna har stuckit.
  Visst lever Birger Schlaug i en romantisk värld. Det har jag sagt länge.

  SvaraRadera
 23. Även om, sån nån anonym skrev, bara hälften är asylflyktingar, är de väldigt många och situationen med ockerhyror skulle kunna vara exakt likadan om varannan fick vända på gränsen.

  Birgers engagemang är denna vecka alldeles särskilt läsvärt! Var hittar du glöden Birger?

  SvaraRadera
 24. Idag tar MP ännu ett steg mot att spräcka regeringen när nytt språkrör väljs av Grön Ungdom.Det är bara en tidsfråga innan Åsa och Gustav får stå till svars inför sina egna.

  SvaraRadera
 25. Mp i opposition - Öppna gränser
  Mp i regering – Kasta ut ett par hundra tusen som man lurat hit (80.000/år vision)
  Mp inför val 2018 - Öppna gränser

  MP:s kretsslopp, vilka lurar man? Inte de vassaste...

  SvaraRadera
 26. Så länge som individen och kollektivet anammar ett rättssystem som möjliggör egoism kommer lojaliteten att gynna vad som är bäst för egen del och för den lilla klass man anser sig tillhöra.

  Visar sig individens och klasstillhörighets övertygelse vila på egoism är samhällsutvecklingen i fara. Risken är då stor att samhället hamnar i totalt kaos. Vad som är bäst för de många existerar inte.

  Christer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christer, Instämmer helt!

   Lisbeth

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Så länge som individerna inte vågar att bli både samhällen
   och individer så kommer vi aldrig att kunna skapa några samhällen.

   Roland L

   Radera
 27. Förstår denna texts djupa frustration och möter den dagligdags av människor som har detta i sin vardag. I kontrast till den som gör små självgoda studiebesök och tror att det bevittnat en sanning. http://pastebin.com/MakfuCJR

  SvaraRadera
 28. Inom asylindustrin så är det alltid en koppling till politiker eller rätt chefer. Antingen är det före detta politiker, släkt eller kompisar till politiker som leker entrepenör. Bert Karlsson, Jan emanuelsson etc etc. De större bolagen har sugit upp rätt politiker.

  Nyligen drev en chef på invandrarverket samtidigt eget bolag med flyktingar, glömde att lägga det på sambon. Invandrarverket ska nu ha 418 miljarder för fyra år, (som bara de initiala kostnaderna).

  Follow the money...

  Såg att Jobex gått från nästan noll till sju miljoner i omsättning på kort tid. Helt säkert en korrumperad mp-politiker inblandad.

  SvaraRadera
 29. Det finns ett några alternativ till korrupta politiker.

  En hederlig diktator.

  Hederliga politiker.

  Hederligt direktstyre av ett hederligt folk.

  Ett nytt parti som valsamverkar genom Valsamverkanspartiet.

  SvaraRadera
 30. @Birger
  Du verkar inte riktigt förstå vad resultatet blir av fri handel, fri invandring och fri marknad...eller låtsas du bara...eller vill du inte förstå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppriktigt sagt, Martin, är jag oerhört trött på dina kommentarer och ditt surr om "Vetenskapliga partiet". En sista kommentar till dina inlägg: jag har aldrig varit för "fri handel, fri invandring och fri marknad". Lägg av nu Martin, du har idiotförklarat mig en massa gånger, för allt möjligt så det räcker nu. Hej och tack för den här tiden. Lycka till på din egen sajt, det finns säkert de som vill följa dig där.

   Radera
  2. Kan bara hålla med bloggaren: Martin Gustavsson, snälla sluta. Du har drabbats av svår hybris och beter dig obehagligt.

   Radera
  3. @Birger
   Idiotiskt av mig. Jag har i princip idiotförklarat mig själv.

   Jag missade nämligen de tre sista raderna i din bloggpost. Du uppmanar ju faktiskt plötsligt till rätt sak. Ber om ursäkt för att anklagat dig för något som inte är sanningen. Det var de första 80% av artikeln som ledde till kommentaren.

   Det är positivt att du är emot frihandeln, den makabra migrationspolitiken och den fria marknaden som är orsaken till att företag och korrupta politiker kan slösa bort folkets skattepengar på dessa "entreprenörer".

   Jag noterar att du med den åsikten i princip endast har ett val i valet.

   Jag är f.d. medlem av MP och GP. Mitt surr om Vetenskapliga partiet är för att det är det enda riktigt gröna alternativ som jag anser existerar idag. Ber om ursäkt ifall det är upprörande för dig.

   Synd att jag inte får kommentera här mer, men tack och hej ändå!

   Radera
 31. Neoliberal Agendalör feb. 13, 04:29:00 em

  Det står dig fritt Birger att ge dig in branschen och skapa boende åt flyktingar för ett lägre pris. Att smutskasta de som faktiskt gör något förbättrar inte situationen. Tvärtom, kanske lämnar de branschen så konkurrensen blir ännu sämre och priserna ännu högre.

  Att stat/kommun slösar pengar är inget nytt. Milton Friedman förklarar.
  https://www.youtube.com/watch?v=XsRk9RThGt0

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Neoliberal Agenda
   Du har helt klart förstått vad fri handel, fri invandring och fri marknad är. Du har också förstått att individuellt moraliskt agerande i situationen inte förbättrar saken, men att det krävs just en politik som sätter ramarna rättvist för alla inblandade företags verksamheter. Grattis!

   Nu ska vi se om Birger också förstår detta! Det ska bli intressant.

   Radera
  2. Neoliberal Agendasön feb. 14, 01:25:00 fm

   Det kan nog bli en nyliberal av dig också Martin. Människor som är villiga att se verkligheten och ändra uppfattning när de får se nya argument och fakta brukar bli det.

   Jag förväntar mig dock ingen helomvändning. De flesta har blivit indoktrineradei i socialistiskt tänkande sen barnsben (även jag) och liberala argument framförs sällan av våra politiker. Här måste man lite på sitt förnuft, och inte bry sig om vad alla andra säger. Kan de inte lägga fram argument eller bevis för sin uppfattning så är den inget värd, oavsett hur många som delar den.   Radera
  3. Varför skulle man vilja ha liberalism? Det skulle t.ex. privatisera fängelser, bli ännu ett sätt att tjäna pengar på..och då lobbar man igenom hårdare straffar så att folk åker in för skitbrott (eller barn som man såg i Moores dokumentär om kapitalismen)

   Resultat? Ännu fler i fängelse.. mer misär och ut och in ur fängelset..gärna ingen som helst hjälp efter att man släpps heller. Blir ju mer pengar om personen i fråga kommer tillbaka igen. Precis som en sjuk patient som gärna får bli sjuk igen, finns ju pengar att hämta.

   Liberalismen i ett nötskal.

   Radera
 32. Srålkastaren bör nog riktas på fakta-informationen att om ett land saknar arbetsuppgifter åt kostnadskrävade asylsökande, så kommer den lilla välfärd som finns i botten av samhället att fördelas i ännu mindre, pyttesmå smulor eller helt enkelt tas bort. Så sluter den typen av "experiment". Men de övre lagren i samhället berörs förstås inte alls ekonomiskt av detta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miljöpartisterna är dock så förståndssvaga att de inte fattar att deras politik bara tjänar den ekonomiskt oberoende överklassen. Och givetvis inte ens dem. Reinfeldt och hans kumpaner blir på sikt tvungna att flytta till Bermuda eller Caymanöarna eller något sådant för att inte bli hängda eller skjutna. Medan världen rasar i bitar. Jag tvivlar på att de kommer känna sig särskilt nöjda över vad de åstadkommit.

   Radera
  2. "Reinfeldt och hans kumpaner blir på sikt tvungna att flytta till Bermuda eller Caymanöarna eller något sådant för att inte bli hängda eller skjutna. "
   Vad är det för nonsens? Blåser fortfarande högervindar, många ser dem gärna i makten igen, fast de bedrev politik som mer än tidigare ställde arbetare mot arbetare och framför allt ökade klyftor genom att hjälpa de rikaste och försvagande av de fattigare/sjukare. Än värre blir det om man lyckas få igenom lönesänkningarna.

   Radera
 33. Äntligen har Grön Ungdom valt nya språkrör och nu är det stopp på stoppet på invandringen.Stefan Löfven har fått en både grön och het potatis att sitta på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad GU och MP gör kommer sannolikt ha föga betydelse när MP begår politiskt självmord genom att vara för EU, NATO och den migration som accellererar statsskulden, förstör miljön och sänker välfärden.

   Hur mycket än MP och GU vill det, är folket inte helt mongoloida. De vet vad som är "grönt" och vad som inte är "grönt".

   Miljöpartiets största styrka, miljöpolitiken är ett minne blott.

   Radera
  2. Bra att Schlaug uppmanar dig ovan att sluta skriva här, detta ditt senaste inlägg om mongoloida är inte bara oförskämt utan visar verkligen hur låg du är. Jag antar att du inte själv har en mongoloid dotter, men jag fattar att du själv saknar något.
   Bertil Karlsson

   Radera
  3. @ Bertil Karlsson
   Idiotiskt av mig. Det var absolut inte rättvist mot de mongoloida att jämföra dem med politikeradeln och de som röstat in dem. Det är min uppfattning att mongoloida många gånger är bättre än majoriteten och politikeradeln.

   Radera
 34. Om nu någon trodde att vi framledes skulle lösa problem fredligt och i konsensus så räcker det med att läsa på den här bloggen.
  Det är så infekterat att en explosion knappast kan undvikas.En och annan borde ta sig en funderare över det.

  SvaraRadera
 35. Fredrik Gräslundsön feb. 14, 12:59:00 em

  Klart att flyktingarna ljuger om sin ålder, om det innebär fördel. Likaså självklart att Sverige måste stävja detta, vilket du inte skriver. Danskarna gör det och det visade sig snabbt att större delen av "barnen " var vuxna. Förutom den enorma skillnaden i kostnad finns det ju en massa olägenheter med att 25 åringar låtsas vara 16. Vad är det för nån start i ett nytt land, att visa att här kan man ljuga helt absurt ? Och att det måste gå så långt som till mord för att en åldersbestämning skall göras. Och de marockanska kriminella som t.o.m. kommer undan gruppvåldtäkt med lite ungdomsvård med att säga de är minderåriga. Du vill vända blicken mot utsugarentreprenörerna, men det är ju helt okontroversiellt, finns väl få flyktingkritiska som inte är förbannade på dem, istället för att gå på den stora, centralsstyrda vansinnigheten som är det totalt ansvarslösa okontrollerade insläppet förra året. Allt därefter är ju bara råttan på repet -konsekvenser, fullt förutsebara och nu i accelererande omfattning hotande många av vårt lands goda egenskaper

  SvaraRadera
 36. Som Martin har redan förstått så behandlar Birger dem som har fräckheten att skriva med sitt namn och till och med någon tillhörighet väldigt annorlunda jämfört med alla dessa anonyma påhopp som cirkulerar här. Sedan har dessa anonyma fräckheten att börja hacka på den som använder namn. Det blir liksom kronan på verket för moralen här.Därför anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som anonym har du svårt att driva en linje, du kan bara dra iväg lite långskott men kan ju exempelvis inte länka till din egen sida hela tiden. Folk måste ju se att du är samma person för att du ska kunna bygga/rasera ditt förtroende.

   Radera
 37. Det är ingen som minns flyktingarna från det uppdelade Jugoslavien. Det var samma sak då? Det fanns de som tjänade på att göra flyktingförläggningar då också. Migrationsverket och myndigheterna har inget lärt men entrepenörerna har troligen lärt sig hur man förhandlar ännu bättre. Borgarna döljer att de vet att bidrag inte försvinner i svarta hål. Bidragspengar går till hyra och mataffären, nästan ingenting går utomlands. Det är borgarna som med S hjälp har minskat den offentliga sektorn så mycket att det inte finns/fanns några marginaler för toppbelastning. Jag anser att det är flera myndigheter som felat i stället för att samarbeta så har de (misstänker jag) helt mörkat de risker som fanns i omvärlden om att det var kris på gång. Hur kunde t ex problemen i Syrien tigas ner så länge? Vilka tjänade på det? Vem följer pengarna här? Vilka var det som tyckte det var helt ok att invadera IRAK? Vilka tyckte att det var helt OK att invadera Afghnistan? Jag som mycket arg MP medlem arbetat för att partiet skulle verka mer för att ta fram en ekonomisk teori som skulle förhindrat att det varit så viktigt att stödja företagande och fortsätta med tillväxten. Men det fanns så många inom och utan för partiet som tycker att det var/år så fåniga förslag.Trots att det går att se att den ekonomiskateori som används inte fungerar annat än att göra rika människor rikare och därmed får de större inflytande. Ny bok som ska berätta om hur det går till i finanskvarteren i London "Simma med hajar" av Joris Luyendijk. Det är värre än vad jag misstänkt. De tror inte ens på vad de gör de som säljer fonder och försäkringar det gäller att tjäna så mycket som möjligt innan det smäller. Som sagt jag tänkte redan när MP bildades att det enda vi kan arbeta för är att kunna mildra verkningar av en utveckling som gick åt fel håll redan då. Minns Tant Barbro

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.