söndag 24 januari 2016

S har fortfarande över 20 procent!

Sifo meddelar idag att Socialdemokraterna har 23,2 procent. Vilket måste betraktas som en framgång för partiet med tanke på befintlig partiledning, konstig retorik och visionslös politik. För att citera salig August Palms historiska tal från 1881: Vad vilja socialdemokraterna? 

August Palm gav svar i sitt tal.

Vän av ordning kanske nu invänder att August Palms stora tal gick under rubriken Vad vilja socialisterna?  - vilket är en korrekt invändning. Men i manuset var rubriken just Vad vilja socialdemokraterna? 

PS!
Per Gahrton skrev för övrigt en bok, i Miljöpartiets friska ungdom, som fick titeln Vad vill De gröna? Boken var fylld med gröna svar. Idag finns väl bara frågorna kvar, om man lyssnar till den rådande partiledningen. Vilket möjligen har med en visionslös sossifieringen att göra, eller än värre med vanlig rälig maktsjuka.


Bild från SvD och dess nyhetsartikel som finns här.
August Palms manus till det historiska talet i Malmö 6 nov 1881

42 kommentarer:

 1. I Sydamerika avråder man nu kvinnor från att bli gravida, eftersom de riskerar att få barn med förkrympta huvuden (mikrocefali). Enligt socialdemokratisk ideologi är dessa barn som inte tillåts födas lika mycket värda som Stefan Löfven, som inte heller är mer värd än Josef Stalin. Den ideologin har man också sett till att grundlagsfästa och bygga de öppna gränsernas politik på. Undra inte på att partiet har problem. Undra inte på att Sverige har problem.

  SvaraRadera
 2. Kuckeliku, nu är det nog så att alla partier i riksdagen, möjligen med undantag av något, ställer sig bakom tanken om allas lika värde som människor. Formellt gäller för övrigt inom hela EU, oavsett om det är kristdemokratiska eller socialistiska eller andra värderingar som ligger till grund. Att det sedan inte gäller reellt i något av länderna - inte heller Sverige - är en annan sak, det är bland annat därför vi ger möjlighet att "ta bort" foster som kan bära på sjukdomar som t ex skulle ha förkrymta huvuden. Kuckelikus larv om just socialdemokratin i detta fall hör mer hemma på sajter där det mesta är av den sorten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte specifikt socialdemokratin som har försvunnit in i ideologiska dimmor, utan det har ju snart sagt alla svenska partier gjort. Men de nya sossarna förefaller extremast och var de som hade regeringsansvaret när den nya grundlagen klubbades, vilket ledde till ett ganska totalt haveri för det intellektuella klimatet i Sverige från år 2002. Det var då den extrema svenska åsiktskorridoren spikades. Påståendet om allas lika värde saknar ett hållbart intellektuellt fundament. Försöker man bygga politiken på extremistisk nivellism så går det oundvikligen åt skogen.

   Radera
  2. Anonymsön jan. 24, 10:06:00 fm har helt rätt i att kommentarer på denna blogg och inte minst själva bloggposten allt som oftast närmat sig sajter "där det mesta är av den sorten".
   Det sorgligaste i kråksången är att den normaliseringen kommit efter regeringens totala omsvängning.Och det kan knappast vara Kuckeliku:s fel?

   Radera
  3. Trams.
   Allt som kan hänföras till något som andas kritik mot sittande "Dream Team" ska brunmålas och kletas ner.
   Man verkligen nått botten efter allt som hänt.

   Radera
 3. Om någon för 10 år sedan gissat att SD skulle ligga 5% från S år 2015 hade nog varje S-pamp flinat brett.
  Kanske just därför det ser ut som det gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid nästa val eller ett eventuellt extraval får vi veta hur det ser ut i verkligheten. Det har varit många olika bud de senaste dagarna.

   Lisbeth

   Radera
  2. I de mätningar som varit bäst på att skatta SD:s siffror (Sentio och Yougov) ligger SD redan före S.

   Radera
 4. Du glömde det viktigaste? nämligen verkligheten "idag finns bara frågorna kvar"."maktsjuka" kan ersättas med brist på reell verklig makt. "Vad vilja socialdemokraterna?" Ville de lämna över nästan all makt? Lurad kalle koskit?
  Eller lurad på konfekten? Det blev inte som de ville att det skulle bli? Får man hoppas...I annat fall är de psykopater. Och det tror jag inte.

  "Vad vilja de gröna" ha inflytande ha makt? För att de har gröna svar. Inte konstigt att MP vill sitta i regeringsställning. Sossarna liksom alla andra partier, måste ta tag i verkligheten. Och verkligheten stämmer inte alltid överens med drömmen. Miljöpartiet må ha varit en frisk fläkt, då de dansade in i riksdagen till sambatakter. En frisk fläkt, som nu har helt eller delvis gått sönder. Nu dansas ringdans runt EU. Fläkten är i alla fall för närvarande ur funktion. Russel sägs ha gjort en iakttagelse. Att politiska problem är alltför betydelsefulla, för att kunna lösas efter några partilinjer. Vem vet de kanske inte kan lösas av ett miljöparti, hur friskt det än kan verka i sin ungdom. Eller om en bok är fylld av gröna svar. Eller av EU.


  Men det är naturligtvis inte sant, att bara frågorna finns kvar. Utan även "svaren" Tankeformerna finns kvar, tills de upplöses helt. Helt upplösta är de inte i den rådande partiledningen. Utan satta på tillfälligt undantagstillstånd, om man lyssnar till vad de säger. Vi ska ta emot ännu fler på flykt om några år t.ex. är bara ett exempel. Vi ÄR gröna tro inget annat.

  Och du en av dem som ser till att inte tankeformerna inte dör. Bra! Gäller "bara" att införliva dem i verkligheten, för att se om de håller. För det vet vi inte om dessa tankeformer gör. En del av dem säkert! men alla?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Sveriges sittande regering är en självmordspakt.
  Inte bara för dess partier tyvärr..

  SvaraRadera
 6. "Ådalen 31" legitimerar inte sossarnas fortsatta stelbenta/själlösa hållning i angelägna samhällsförändringar. De flesta fabriksarbetare har nu gått hädan, folkets hus har blivit köpcentra och arbetarklassen åker på golfpaket till sol och fyrarätters. Den "stackars arbetaren" har blivit aktieplacerare och ö-resenär med egen portfölj och bankman.
  Även om Stefan är uppväxt i Ådalen är det hög tid att inse att det snart är en sekelgammal politisk tragedi. Nya tider kräver uppdaterade politiska manus.
  En gåta för mig, att inte Mp drar bättre fördel av sin regeringssits tillsammans med ett så blekt S-parti.
  IQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med språkrör som går i otakt med rörelsen och går emot sina löften samtidigt som man säger"det är skit"?
   Hur skulle det vara en gåta?
   Vilka fördelar skulle finnas att dra bortsett de uppenbara som den personliga välfärden?

   Radera
  2. Alla ni som inte läst "Ådalen 31" rekommenderar jag kraftigt att göra detta -- om ni skulle vilja förstå Socialdemokraternas framgångar efter 1931. Dessa framgångar var långt ifrån självklara 1931. Den bakomliggande prestationen kom från många grupper, även arbetsgivarna. Tillsammans skapade de det administrativt moderna Sverige som ALLA deltagare skulle kunna kalla Folkhemmet. Men detta är ju nu under borterodering med t ex de nya daglönarna, tiggarna och de i ständig limbo.

   Radera
 7. En så stor gåta är det väl inte Mp har färre procent i väljarstöd. Och därmed har de mindre röststyrka i partiet. Många anser att de har för stort inflytande.

  SvaraRadera

 8. Är socialdemokratin verkligen så visions-löst ? Bara för att man inte önskar någon röd - grön - blå eller brun revolution ?
  Är inte så insatt, men får intrycket att socialdemokratin under ledning av Stefan L har ganska tydliga idéer om vilket samhälle de vill se.

  Det viktigaste är ordning och reda, i Sverige.
  Vilka de eventuella konsekvenserna av den nuvarande flyktingpolitiken får för flyktingarna utanför Sverige är oviktigt om ordningen i Sverige är hotad.
  En logisk konsekvens av ordning och reda som ledstjärna är en skeptisk hållning till det som är oprövat, hellre hålla fast vid det gamla. Stor industri, kärnkraft, konventionella välfärdssystem ..
  Jag får intryck av en vision om "att sitt still i båten". En vision som borde passa de flesta svenskar, det är mitt intryck.

  Eric
  Eric


  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det slutsatser du kommit fram till efter att ha lyssnat på Stefan Löfven?

   Radera
  2. Inte ens Aftonbladet tror på regeringen Löfven!Då är det illa,riktigt illa.

   Radera
  3. Jo, Eric, jag är inte helt konsistent... Jag har flera gånger inlett föredrag med att hävda att problemet är att S och de andra har en vision om mer arbete, mer tillväxt, mer ekonomism, mer av allt sådant vi redan har. I det här blogginlägget sätter jag den kraftfulla vision som August Palm hade om hur förändringar skulle leda till ett bättre samhälle mot den, ur detta perspektiv, visionslösa löfvenska socialdemokrati. Erkänner att det är aningen retoriskt, men det kändes helt rimligt en söndagsmorgon som den här...:-) Sedan har jag så svårt att se att mer av det vi redan har som en vision... Arbetslinje, som vi redan lever med, ser jag inte som en vision - däremot ser jag sänkt arbetstid som en vision. Fortsatt frihandel utan sociala och ekologiska regelverk ser jag inte heller som en vision - däremot ser jag vägval som innebär sociala och ekologiska klausuler införda i handelspolitiken som en vision. Konsistent? Nja. Erkännes.

   Radera
  4. Man kan väl inte säga att "ordning och reda" är en politisk vision som ska forma ett politiskt program och senare åtgärdspunkter.
   Det extremt konstiga i valet 2014 var ju att (s) vann det, och sedan började fundera på vad de skulle göra. Efter åtta års opposition hade de inget program eller ens paket av förslag att komma med. Helt otroligt. Det gjorde ju dessutom situationen svår för (mp) som var tvungna att gå in i någon slags förhandling utan att veta vad som behövde kompromissas fram. Och så värst mycket blev det ju inte.
   Någon kommentator hävdade att (s) nu är regeringströtta. Efter ett år och inte särskilt mycket regerande. Resultatet av att inte ta jobbet på allvar och strunta i förberedelserna kanske?
   Opinionssiffrorna är nu på den nivån som man förr definierade som (s) "kärnväljare", menandes väljare som röstar på dem oavsett ledning och resultat. Vi får se om detta begrepp fortfarande motsvaras av något i verkligheten.

   Radera
  5. Det var inte konstigt att S hade fler röster än M. De 400 000 underbetalda och arbetslösa borde ha påverkat att röstarna ville få bort M. Det konstiga är att MP:s riksledning trodde att det skulle gå lika bra i riksdagsvalet som i EU-valet. Dessutom hävda att det är var vad väljarna väntade av partiet att de skulle ta plats i en minirotetsregeringen utan att vi gräsrötter fått möjlighet att bemöta SD. Jag kan inte se att det är mer demokratiskt att sitta i regeringen och ta beslut som inte stämmer med grön ideolgi som att sitta i riksdagen och röstat mot SD:s och andra partiers förslag. Tänker Tant Barbro

   Radera
 9. Ett misstag MP gjorde var att utgå från stadsborna inställning till landsbygden.
  Vi har här i landen under lång tid haft en inomkolonial inställning till landsbygden och dess folk.
  Den inställningen genomsyrar så mycket så de flesta ser den som en självklarhet nu.
  Tar man upp detta ämne möts man av ofta av ett monumentalt oförstånd.

  När MP bildades fanns det hopp och ett stort intresse bland folket på landsbyggden, det intresset försvann snabbt.
  Sorgligt nog har partiet tagit till sig en annan variant av samma koloniala tradition.

  Detta är som sagt inget nytt, skälet till Linnés resa lappmarkerna är ett av många exempel.

  MP behandlar lantbrukarna och de som verkar på landsbygden med en mästrande inställning, en inställning där åsikterna är många men kunskaper lyser med sin frånvaro.
  Senast bevisat av MPs ledarmot i jordbruksutskottet Stina Bergström i ATL.


  Det är lite svårt att förklara alla de misstag som görs på grund av i bästa fall omedveten okunskap.
  Men för de som verkligen vill lära sig vill jag tipsa om att en bra början är att ta lärdom av de misstag som i början gjordes på en av våra första nationalparker Ängsö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast då är det ju totalt fel parti du tittar på. Miljöpartiet har väl alltid varit ett stockholmsparti? Undantaget var möjligen när Peter Eriksson och Maria Wetterstrand ledde, men de ses ju av de mera sekteristiska (mp):arna som liberala desertörer.

   Radera
  2. Jo det var just det jag konstaterade, när jag sa att de tog till sig en variant av vår inomkoloniala tradition.
   I början fanns ett hopp bland folket på landsbyggden för MP men det hoppet grusades både snabbt och grundligt.

   Radera
  3. Det var intressant att du minns at det fanns ett visst hopp till MP på landsbygden. Jag minns att jag ej student och Åsa Domej och en Karin studenter på SLU läste och diskuterade jordbrukspolitik till kongressen 1984? Jag tyckte att det var för mycket språkligt filande, vilket MP hela tiden hållit på med kongress efter kongress istället för att fundera mer på hur partiet ska kunna hänvisa till en annan ekonomisk teori som visat på att tillväxt är ett orimligt krav. Jag anser att det finns ingen ränta i naturen. Ökar vi skörden på ett ställe så har gödsel tagits från annat ställe. Jag minns samhällsplaneringsarkitekt Dalberg som var partisekreterare ett tag som sa att den första bonden han träffat i partiet var en fd dicjocky som jobbat på Kaymanöarna.

   Men S har ingen vision om landsbygden heller. De hoppas på jobb åt alla men gör inte mycket för att folk ska kunna bo kvar på landsbygden. Nu hålls landsbygdsskolarna i gång på grund av att det finns så många asylsökande med barn som bor i småorter. Detta gäller även där jag bor.
   I dag låg i brevlådan,förutom kommunens reklamtidning en lapp från nordfront.se som varnar för massinvandringen. Vågar jag kolla vad de har för svar? Jag som anser att jag vet att även ett litet handelsberoende land som Sverige är medskyldig till att det blir miljökonsekvenser i länder långt ifrån oss. Den s k globala ekonomin tros vara naturlag ska bara acepteras i alla sammanhang trots att verkningarn är lika alvarliga som en militär invasion. Tycker Tant Barbro

   Radera
  4. Alla partier har en vision om landsbyggden, tyvärr ingår inte de som verkar på landsbyggden i den visionen.
   De är det fritt fram att behandla som något som katten har släpat in.

   SLU är för övrigt i stort den viktigaste arenan för denna inomnationella kolonialism, det är knappt någon där som känner till vare sig Per Rösiö eller Carl M. Peterson eller vad de stod för längre.

   Radera
  5. Alliansen har inte heller haft någon landsbygdspolitik. Den prioriterades bort, och vi fick en landsbygdsminister, f d jordbruksminister, som talade om svensk matexport när det lades ned jordbruk varje vecka och landets självförsörjningskapacitet rasade till 50%, unikt i vår del av världen. Kanske att ett reformerat (c) skulle kunna utveckla en politik här.
   (s) har ju ingen politik värd namnet angående landsbygd, antagligen beroende på att de delvis är orsaken till hur det ser ut. Deras politik var under decennier helt inriktad på urbanism, och Sverige blev ett land där landsbygden inte skulle utvecklas, bara i bästa fall bevaras. Problemet är att om man inte satsar någonting alls så bevarar man inte heller. Man låter det förfalla. På grund av gles befolkning kommer svensk landsbygd aldrig att se ut som kontinental, det har den inte gjort förr heller, men nu ser många byar och orter nedgångna ut. En del orter ser rentav fattiga ut, jämfört med vilket annat europeiskt land som helst. Landsbygden är ju ofta industriberoende, och när man inte längre prioriterar livsmedelsindustri eller tillverkningsindustri blir konsekvenserna hårda för mindre samhällen. Det är underinvesterat lite överallt. Media fångar upp någon by i Norrland med 200 invånare där man klagar på att de unga flyttar och bara ett ålderdomshem blir kvar. Men var är insikten om vad som händer när en centralort med 10000 invånare förfaller?

   Radera
  6. "Alla partier har en vision om landsbygden" Nej inget parti har en vision om landsbygden. Centraliseringen till storstäder visar väl det. Här hemma och över hela världen. Norge har en utmärkt vision dvs. bruka hela landet. Inte missbruka hela landet.

   Tyvärr så verkar en del som bor på landet omedvetna om varför det avfolkas på landet och när en person som både är 08 och journalist (Uppdrag granskning) vill visa på konsekvenser, så reagerade väldigt många med att bli stötta och arga. Kom inte och tala om för oss på landsbygden... Det finns inget dem, det finns bara vi. När en individ är till för kollektivet och kollektivet är till för individen, då är vi på rätt väg. Borde man inte ha jublat när teve på bästa sändningstid, tar upp centraliseringen till storstäder? Denna urbota dumhet och dessa negativa reaktioner, drabbar ju även oss i stan. En stadsbo kan mycket väl förstå en hel del av det som utspelar sig på landet. Och vice versa förstås.

   Lisbeth

   Radera
  7. Visst är många omedvetna, även på landsbyggden, över den exploatering som sker det håller jag med om.
   Rådigheten över sitt ägande och arbete är minimal, där måste en ändring ske.
   Norge är bättre, helt riktigt.
   Men så tar deras politiker hänsyn till folket som bor på landet på ett mer insiktsfullt sätt.
   Det visar sig bland annat på priset på maten om inte annat.

   Radera
  8. Norges politiker tar väl hänsyn till folk som bor på landet och i stan på ett mer insiktsfullt sätt. Tänker vi och inte dem. Deras bruka hela landet tyder på det.

   Lisbeth

   Radera
 10. Vad vilja den borgerliga alliansen? Ge okvalificerade låglönejobb till invandrare. Robotiseringen gör att fem miljoner jobb försvinner innan 2020. Snart har tankegångarna tippat över och vi inför medborgarlön...

  SvaraRadera
 11. Jamen, kära journalist-analytiker: (s) har ingen trovärdig "försörjnings-modell" och har inte haft det på decennier! Oj, så konstigt att stödet sviktar! Världen styrs nämligen av PENGAR kära journalist-analytiker, vill man ha ett par nya vinter-byxor så måste man kunna BETALA dem! (s) med 45% "ställde mat" konkret på småfolkets bord, det var inte mer invecklat än så. Den allt mera maniska "jobb-retoriken" idag går inte äta. Ska det vara så svårt att förstå? Visst tyder det på analytisk fördumning eller då att "klasser" som är mycket fjärmade från vardagen på gatan skriver om all denna upplevda "förvåning" inför sakernas politiska tillstånd..??

  SvaraRadera
 12. Moderaterna vädrar morgonluft i dag.Något måste AKB göra och det ganska snart.
  Men vad?
  Alliansen måste till eftersom M inte är större än vad de är.Hur då kan man fråga sig?
  KD har spärrproblem och C står oändligt långt från M.
  Den ende som har rätt att vara glad är Åkesson förstås.Allt annat vore konstigt.

  SvaraRadera
 13. lortigt hjon: "-Hur är det med arbetar-moralen?"
  (s): "-Den är selektiv finns till för sådana som dig."

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åja inte ska du skjuta dig riktigt ännu?

   Radera
  2. Kommentar borttagen på grund av uppmaning till att skjuta människor.Var vänlig och skärp dig.

   Radera
  3. Avsåg förstås att Berra har laglig rätt att skydda sina får med
   sin tidigare omnämnda "halvautomat".
   Jag uppskattar Bens humor men Birgers uppmaning verkar överspänd.
   Men som ung kvinna mot två oldboys är nog loppet kört.
   Vänligen IQ

   Radera
 15. @ ERIC SECHER
  Du är alls inte är helt ute och cyklar i makaber orbajsande inkonsekvens även om det först såg ut som det. :-)

  Nej. Inte är väl "socialdemokratin" verkligen så väldigt visions-löst. De har en helt klart en vision som går i takt med Bilderbergruppens intressanta medlemmar, men att kalla det socialism eller demokrati vore givetvis ett makabert påstående.

  Jodå. Socialdemokratin har under ledning av Stefan ganska tydliga idéer om vilket samhälle de vill se, men att kalla det socialism eller demokrati vore givetvis ett makabert påstående.

  Det är tveksamt om Stefans viktigaste mål är ordning och reda, i Sverige, eftersom han och alla andra som medverkat till dagens politik gör att SD växer, så vida du inte menar att det kommer leda till ordning och reda? Enligt Yougov har SD nu 28,8 procent och ÄR Sveriges största parti.

  Sveriges nuvarande flyktingpolitik, med vidlyftiga bidrag i Sverige till även till icke-flyktingar, har inga som helst konsekvenser för riktiga flyktingar utanför Sverige förutom att deras konsumtion av Sveriges skattemedel har lett till sänkt bistånd för de som är allra sämst utsatta i världen i ex. Afrikas mest överbefolkade områden.

  Ordningen i Sverige är hotad. Människor har ögon i skallen även om massmedia och polischefer har försökt dölja verkligheten. Detta gör att folk blir förbannade.

  Han har väl ändå inte hållit fast vid det gamla? Olof Palme ledde en nation som var betydligt mer nationell, mer demokratisk och mer socialistik. Vi hade tullmur och passkontroll. Arbetslösheten var låg. Vi delade på jobben solidariskt. Vad gör Stefan? Han talar om lägre löner till invandrae och ungdomar som ska få röja sly. (länk förbjuden)

  Det han håller på med är visserligen inte oprövat. Det ledde till 43% för ett överdrivet nationellt parti som de borgerliga valde till rikskansler. (länk förbjuden)

  Han sitter still i en båt som sjunker med accelererande statskuld (länk förbjuden), när han istället borde täta läckan och ösa. Med en flytande båt kan man nämligen hjälpa människor i verklig nöd bättre.

  Hans vision passar bevisligen inte de flesta svenskar. Den passar numera endast en femtedel. Folk gör givetvis rätt som går till både V och SD.

  Miljöpartiet... Suck ... Om det ändå vore ett miljöparti... Det tog slut i samma ögonblick som de tog bort utträdeskravet ur frihandelsprojektet EU. V är ett bättre "miljöparti" idag.

  "Frihandel" har för övrigt inga sociala eller miljömässiga regler eller klausuler, för då vore den enligt definitionen inte "fri".

  Frihandel inom unioner leder till snedvriden konkurrens, utslagning och miljövidrighet. Endast inom en enhetstat kan man ha frihandel inom samma gröna och röda ramar.

  SvaraRadera
 16. "Skyddade sina får – dömdes till 6mån fängelse"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så säger lagen
   Har en björn, varg, järv eller lo angripit och skadat eller dödat tamdjur och det finns skälig anledning att befara ett nytt angrepp, får tamdjurets ägare eller vårdare utan hinder av fredning eller bestämmelser i 9 § döda det angripande djuret, om det sker i omedelbar anslutning till angreppet.

   (28 § i jaktförordningen)
   /IQ

   Radera
 17. Man ska inte sparka på den som redan ligger ...
  Löfven och Jämtin lär få sätta nya djärva mål för nästa valrörelse, juholt-siffror är om omständigheterna är gynnsamma kanske en realistisk målsättningen.

  SvaraRadera
 18. Djupa tankar från medias övertygade socialdemokrater: vill återgå till full sysselsättning. Punkten där det blir "tragiskt gulligt". Ungefär som när SR- programmen frågar företagare varför de inte kan sluta robotisera så de enkla jobben får finnas kvar. Fast programledarna utbrister, konstigt nog, inte "-Men åååh vad ni låter retro-gulliga!" när folk vill ha det som på 60-talet forever..

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.